چندی پیش بود که شرکت آمریکایی انویدیا (NVidia)، نسل جدید کارتهای گرافیک گیمینگ خود را معرفی کرد. این نسل بعد از نسل «مکسول» (Maxwell) که شامل کارتهای گرافیک رده ۹۰۰ انویدیا میشد به همراه کارتهای پرچم دار Titan، عرضه شد و طبق سنت همیشگی این شرکت، نام این نسل از پردازندههای گرافیکی را بر اساس نام یکی از دانشمندان سرشناس انتخاب کردند. بنابراین، GPU های نسل ۱۰۰۰ انویدیا، با نام «پاسکال» (Pascal) معرفی شدند. این بار با قدرتی بسیار بالا، حتی بالاتر از پرچمداران نسل گذشته، کارتهای مرجع GTX 1080 و GTX 1070، بهنمایش در آمدند؛ و این تازه اول کار است، زیرا این کارتها با این قدرت پردازشی، حتی پرچم داران این نسل نیز نیستند! در واقع ما هنوز با قدرتمندترین GPU های نسل پاسکال روبهرو نشدهایم و کارتهایی که براساس نسل فعلی معرفی گشتهاند، کارتهای میان رده این سری به شمار میروند. با نقد و بررسی کارت گرافیک GTX 1070 همراه گیمشات باشید.
یکی از بهترین انتخابهای فعلی، کارت گرافیک GTX 1070 است که علاوه بر قیمت بسیار مناسب، کارایی بسیار بالایی را هم ارائه میدهد. بنابراین برآن شدیم تا این کارت را بررسی و با شما به اشتراک بگذاریم.
هیولای کوچک
GTX 1070 واقعا سریع است؛ نه به اندازه برادر بزرگترش، GTX 1080، اما این کارت بهترین مدلهای نسل قبلی مانند GTX 980Ti، GTX Titan X و همچنین کارت پرچمدار شرکت AMD یعنی R9 Fury X و تمام کارتهایی که هماکنون در بازار وجود دارند و براساس معماری Single-GPU عرضه میشوند، به راحتی شکست میدهد. مهمتر از این، GTX 1070 این کارایی را با قیمت بسیار مناسبی، حدوداً ۳۸۰ دلار برای نسخه معمولی و ۴۵۰ دلار برای نسخه Founders، ارائه میدهد.
تفاوت اصلی بین GTX 1070 و برادرش GTX 1080، خیلی ساده میتوان در موارد رو به رو خلاصه کرد: سایهزنها (Shader) کمتر، کمی سرعت کلاک کمتر، و بهرهگیری از حافظه VRAM از نوع GDDR5 برای GTX 1070 و نوع حافظه GDDR5X برای GTX 1080. البته این تفاوتها یک حسن هم داشته است؛ به طور کلی GTX 1070 از نیروی کمتری هم استفاده میکند؛ حدوداً ۱۵۰W در برابر ۱۸۰W برای GTX 1080، البته شاید این تفاوت برای بسیاری مهم نباشد اما درواقع فاکتور بسیار مهمی در تهیه پاور و همچنین هزینه برق برای مصرف کنندگان است. به هر حال، تمامی عواملی که نسل پاسکال را بهتر از مکسول میکند، امکانات بین دو کارت این سری تغییری نکرده است؛ به عنوان مثال معماری ۱۶ نانومتری، بهرهگیری از ۸GB VRAM، پشتیبانی همزمان از Multi-projection و ارتقا یافتن تراکم رنگ دلتا.
بازهم FE
یکی دیگر از چیزهایی که GTX 1070 و GTX 1080 در آن مشترک هستند، این قضیه عرضه (Founders Edition)، که از این پس آن را با حروف اختصاری FE خلاصه میکنیم، است. FE به طور خلاصه یک نام جدید برای مدل مرجع (Reference) است با پوشش فلزی در پشت و فن دمنده.
مزیت اصلی این کارتهای FE چیست؟ به طور حتم، بزرگترین نکته این است که آنها از فن دمنده استفاده میکنند، (ترجمه این اسم کمی سخت است و شاید متوجه تفاوت بین دو مدل فن معمولی و دمنده نشوید، همین استفاده از این نوع فن، آنها را با کیسهای کوچکتر، که ممکن است در آنها جریان هوا کمتر باشد، سازگارتر میکند.) دمندهها همچنین در حالت SLI بسیار کارایی دارند.
خب، اینها سناریوهایی بودند که داشتن کارت گرافیک FE میتواند مفید باشد. اما، قیمت گذاری این کارتها کمی غیرمعمولی است. برای GTX 1080 شما باید ۱۰۰ دلار اضافهتر هزینه کنید تا یک مدل FE را دریافت کنید. همین حالت در GTX 1070 با ۷۰ دلار اضافهتر، صادق است.
کارتهای اورکلاک شده در راه هستند، بنابراین برای کسانی که میخواهند از یک سیستم با یک کارت گرافیک بهره ببرند(کسانی که دنبال هزینه کمتر برای سیستم خود هستند مخاطب نیستند)، پیشنهاد ما این است که صبر کنند و در ازای آن اضافه پرداختی که برای مدل FE هزینه میکنند، یک کارت سفارشی و اورکلاک شده را بخرند.
تست و بنچمارک
حالا ما آمادهایم تا در کنار یکدیگر کارتهای مختلف را با GTX 1070 و GTX 1080 مقایسه کنیم تا ببینیم این دو تا چه حد از بقیه بهتر عمل میکنند. به همین منظور،سیستم مورد تست دارای CPU اورکلاک شده Intel I7-5930K با فرکانس ۴.۲ GHz، شانزده گیگابایت رم DDR4، ویندوز ۱۰ PRO 64 بیتی و درایور Nvidia 365.19 برای کارتهای انویدیا و AMD Crismon 16.5.2 برای کارتهای ای ام دی، است.
نکته مهم این است که ما از یک کیس بزرگ به همراه تهویه مناسب استفاده کردیم؛ من افرادی را در اینترنت مشاهده کردم که مدعی بودند، GTX1080/1070 در چند دقیقه به شدت داغ میشود، اما من در تست خودم چیز مشابهی، مشاهده نکردم. در یک تست امتحانی، GTAV را برای سه ساعت اجرا کردم، یک بار در زمان شروع، یک بار بعد از یک ساعت و برای سومین بار بعد از اتمام سه ساعت، تست کارایی Performance انجام دادم. نتیجه اولین تست از دوتای دیگر پایینتر بود. اما فقط یک درصد! آیا این به این معنی است که کارت همیشه در بالاترین فرکانس کار میکند؟ خیر. و هیچ وقت در GPU های انویدیا این حالت مرسوم نبوده است. اما به هرحال، برای کسانی که میخواهند فن بیشتری برای سردسازی بهتر کارت داشته باشند، یا افرادی که تمایل دارند کمی در وات مصرفی تغییر ایجاد کنند، میتوانند کمی پرفورمنس را بالاتر ببرند.
در این تست مشخص شد که GTX 1070 دومین GPU سریع در میانگین فریم ریت است. این کارت تقریبا ۹ تا ۱۰ درصد از Titan X و ۹۸۰Ti سریعتر عمل میکند؛ و از آن مهمتر، ۳۶ درصد هم از GTX 980 سریعتر است.
کارت Fury X ای ام دی هم در یک موقعیت جالب در رزولوشن ۱۰۸۰p از ۹۸۰Ti شکست میخورد، در رزولوشن ۱۴۴۰p با آن برابر میشود و بلاخره در کیفیت ۴k، ۹۸۰Ti را پشت سر میگذارد. این یعنی این کارت حدود ۲۰ درصد از ۱۰۷۰ کندتر است.
این وضعیت درمورد کارت GTX 970 چطور است؟ هرچند قیمت GTX 1070 کمی از GTX 970 بالاتر است؛ اما شما میتوانید به یک عدد قابل توجه و مورد احترام دست پیدا کنید؛ کارت گرافیک GTX 1070 حدودا ۷۰ درصد از کارت GTX 970 در کارایی، پیشی میگیرد. و این واقعا تعجب برانگیز است.
من واقعا دوست دارم که در این بنچمارک وضعیت غول جدید انویدیا نسبت به کارتهای دیگر را بنویسم، اما به همین مورد بسنده میکنیم که GTX 1070 از Titan X قویتر است، و این یعنی، کارتهای گرافیک دیگر، حرفی برای گفتن ندارند. البته این نکته شایان ذکر است که، بعضی از بازیهایی که در این تست استفاده شدهاند با قطعات سخت افزاری AMD بیشتر سازگاری دارند(مثل Ashes of The singularity و Hitman جدید) و بعضی از بازیها هم روی سخت افزارهای NVidia کارایی بالاتری را به نمایش میگذارند(مانند Rise of the tomb raider و GTAV). برای همین است که من با چارت کارایی ، پانزده بازی را با کارتهای مختلف، تست کردم؛ بنابراین یک نگاه به بازیهای تست شده و تحلیل آنها، میتواند برای ما روشن کند که چه انتظاری باید از GTX 1070 داشته باشیم.
در اینجا ۱۵ چارت باقی مانده را بررسی میکنیم:
یکی از دو بازی که از Direct X 12 استفاده میکنند، Ashes of singularity است. ما این بازی را روی تنظیمات حداکثری در رزولوشنهای ۱۰۸۰p/1440p و تنظیمات High در رزولوشن ۴K تست کردیم. نتیجه چندان مناسب یک “نقد” سخت افزاری نبود. بنابراین از تنظیمات Extreme در تمام رزولوشنها استفاده کردیم. این بازی جزو معدود مواردی است که در آن R9 Fury X توانست GTX 1070 را به چالش بکشاند. انویدیا معمولا در رقابت میان DX11 و DX12 حدودا یک تا سه درصد افت کارایی از خود نشان میدهد.
به نظر میرسد بازی DOOM فضای زیادی از پهنای باند حافظه را مصرف میکند، این بدین معناست که میتواند گزینه خوبی برای اورکلاک کردن VRAM باشد. ما همچنین منتظر پچ Vulkan برای بازی هستیم، چیزی که AMD و NVidia هر دو راجع به قابلیتهای آن در قطعات خود، صحبت کرده بودند، پس امیدواریم که این پچ برای یک طرف، AMD یا NVidia، بهتر عمل نکند.
در GTAV و در رزولوشنهای ۱۰۸۰p/1440p از بالاترین تنظیمات استفاده کردیم به همراه قابلیت ۴xMSAA. برای رزولوشن ۴K، ما MSAA را غیرفعال و FXAA را فعال کردیم. تمامی تنظیمات حرفهای گرافیک بازی غیرفعال بودند.
دومین بازی ما که با DX12 تست شده بود، هیچکدام از کارتهای قدیمیتر، نتوانستند عملکرد بهتری را در رقابت با DX12 و DX11 از خود به نمایش بگذارند. اما کارتهای جدید AMD، و NVidia های جدیدتر توانستند در این رقابت حرفی برای گفتن داشته باشند. موتور بازی Hitman، تماما سیستم AMD را بیشتر ترجیه میدهد، بنابراین با Fury X میتوانیم GTX 1070 را شکست دهیم. این اولین و آخرین باری بود که این حالت را در تست خود دیدیم.
با وجود این که بازی Metro: Last Light کمی قدیمی شده است، اما با این حال، هنوز هم در تنظیمات گرافیکی حداکثر، برای رقابت با سایر بازیها، میتواند حریف قابلی به شمار برود.(حتی بدون PhysX و یا SSAA). کارتهای GTX 980Ti و Titan X در این بازی و در رزولوشنهای ۱۴۴۰p و ۴K، توانستند با GTX 1070 رقابت کنند. در این چارت به خوبی مشخص شده که چه رقابت نزدیکی بین این ۳ کارت گرافیک در جریان است.
دستکاری کلاک پردازنده
کاریی و پرفورمنس معمولی کارت بسیار عالی است، اما طبق معمول، همه میخواهند بدانند این کارت با کمی دستکاری در تنظیمات، چه کاری از پیش میبرد.
ما برای اورکلاک این پردازنده از نرم افزار، EVGA’s Precision X16، استفاده کردیم. شاهد نتایج این تست باشید.
ما یک اورکلاک ساده انجام دادیم، کارت ما توانست بیشتر از ۲۰۰MHz در هسته پردازنده اورکلاک شود، و نه بیشتر. هرچند بعضی از بازیها در این فرکانس کرش کردند (Hitman و Ashes of Singularity) اما در فرکانس ۱۹۰ مگا هرتز، عملکرد خوبی را نمایش دادند.مانند تمام تستهای اورکلاک، نتایج بدست آمده، میتواند برای هرکس متفاوت باشد.
ما همچنین فرکانس VRAM را تا بیشتر از ۲۵۰ مگاهرتز و بعد بیشتر از ۳۵۰ مگاهرتز، بدون هیچ مشکلی اورکلاک کردیم. بعد از آن به بیشتر از ۵۰۰ مگا هرتز، یک رکورد برای معماری GDDR5، و کارت همچنان بدون مشکل کار میکرد. بلاخره احتیاط را کنار گذاشتم و باز هم فرکانس VRAM را بیشتر تا ۱۰۰۰MHz اورکلاک کردم. و بلاخره کارت کرش کرد. اما عملکرد ۱۰۷۰ در فرکانس ۷۵۰ مگا هرتز، تقریبا بدون مشکل است.(البته چند مشکل گرافیکی دیده میشد). بلاخره اورکلاک را تا محدوده ۷۰۰MHz تمام کردم. این یعنی تا ۱۷.۵ درصد مموری اورکلاک شده بود، و همچنین ۱۰ درصد بالاتر از بهترین کارت نسل قبل بر اساس معماری حافظه GDDR5.
خیلی هم عالی!
این هم وضعیت سیستم اورکلاک شده ما در آخر کار است. این اسکرین شات، زمانی گرفته شده است که بازی Rise of tomb raider در پنجره دیگری، در حال اجرا بود؛ بنابراین تنظیمات و دمایی که مشاهده میکنید، در هنگام انجام عمل سنگین مشاهده شدهاند. این نکته قابل ذکر است که ما بالاترین دمای هدف را برای این کارت، ۹۱ درجه سلسیوس در نظر گرفتیم و سرعت فن ثابت به میزان ۸۵% تغییر دادیم. بازهم مانند همیشه، به نظر میآید که NVidia سکوت را به پرفورمنس بالاتر ترجیه داده است و اگر شما به صورت دستی سرعت فن را تغییر ندهید متوجه کاهش کلاک پردازنده میشوید. با تنظیمات خودمان، کارت اورکلاک شده را روی دمای ۶۵ درجه سلیسیوس ، نگاه داشتیم. اما اگر تنظیمات فن کارت را به صورت دستی انجام نمیدادیم و آن را در حالت اتوماتیک رها میکردیم، دما حتی میتوانست تا ۸۰ درجه سانتیگراد هم برود. و همین باعث کم شدن کارایی، به صورت محسوس، میشد.
شاید میزان ۲۰۰ مگاهرتز افزایش کارایی، آنچنان به چشم نیاید، اما با تنظیمات دیگر شاهد افزایش کلاک بین ۱۹۵۰ تا ۲۰۰۰ مگاهرتز بودیم. اهمیت این میزان زمانی نمایان میشود که بدانیم فرکانس GPU در حالت معمولی، تقریبا ۱۶۵۰ مگاهرتز است. بنابراین با توجه به شرایط، ما تقریبا ۲۰ درصد کلاک بیشتری در هسته شاهد بودیم؛ همچنین سرعت کلاک VRAM هم ۱۷.۵ درصد افزایش داشت. با اینکه این میزان برای رسیدن و رقابت با GTX 1080 اصلا کافی نیست، اما در مجموع ما ۱۵ درصد عملکرد بهتری را شاهد بودیم.(البته در رزولوشن ۱۰۸۰p، پردازنده ما دچار گلوگاه شد).
قهرمان جدید میان رده
و بلاخره، پانزده بازی تست شدند، با انواع موتورهای گرافیکی و در ژانرهای مختلف. و GTX 1070 به راحتی، پرچمداران مسکول را از همه نظر، شکست داد. جالب است بدانیم، GTX 1070 این کارایی را با قیمتی پایینتر از پرچمداران نسل پیشین، به نمایش گذاشت(قیمت این کارت تقریبا ۳۸۰ دلار است). همچنین اگر بخواهید کارت خود را اورکلاک کنید، شاهد ۱۵ درصد افزایش کارایی به صورت میانگین خواهید بود.
با همه این موارد، ۳۸۰ دلار، برای هزینه روی کارت گرافیک، مبلغ زیادی است. آیا GTX 1070 واقعا ارزشش را دارد؟ خب، این موضوع به کاربر مربوط است؛ با اینحال ما یک رتبه بندی دیگر را انجام دادیم. در یک چارت دیگر، کارتها را بر اساس فریم به دلار (FPS/$) طبقه بندی کردیم. بر حسب قیمت ۳۸۰ دلاری، کارت گرافیک GTX 1070، به غیر از سه GPU، از همه کارتها به صرفهتر است و در رتبه چهارم قرار میگیرد. و آن کارتهای رتبه یک تا سوم، فقط قیمت کمتری ارائه دهند و در کارایی فرسنگها با GTX 1070 فاصله دارند؛ همچنین GTX 1070 تقریبا دو برابر از دیگر کارتها، سریعتر است، که آن را برای کارهای سنگین، رزولوشنهای بالاتر و تنظیمات بالاتر در بازیها مناسب میکند.
همانطور که مشاهده کردید، پرفورمنس پاسکالهای جدید واقعا بالاست. اما این به معنی نیست که شما حتما نیاز به آپگرید خواهید داشت. حتی کندترین کارت گرافیکی که در این تست استفاده شد، GTX 950 هم قدرت کافی برای اجرا کردن جدیدترین بازیها روی رزولوشن ۱۰۸۰p و فریم ریت نزدیک به ۶۰ فریم بر ثانیه، را دارد. اما اگر به دنبال آپگرید کردن قطعات سخت افزاری خود هستید، مسلما انتخاب GPU های جدید نسل پاسکال، انتخاب عاقلانهای خواهد بود؛ به هر حال یک نسل از کارتهای گرافیک عوض شدهاند و این به معنی سیلی از ویژگیهای جدید و قابلیتهای بهینه شده است. پاسکالها کاملا جای نسل مکسول را گرفتهاند و این تحولی بود که ما انتظار داشتیم. زیرا معماری ساخت GPU در نسل پاسکال نسبت به مکسول واقعا بهینهتر شده است؛ در واقع از معماری ۲۸ نانومتری به ۱۴ و ۱۶ نانومتری، جهش خوبی به حساب میآید، همین جهش باعث میشود که مصرف برق پردازنده پایینتر بیاید و کارایی بالاتری از خود نشان دهد.
مدل مرجع GTX 1070 به راحتی از پس اجرای هر بازی در رزولوشن ۱۴۴۰p و در تنظیمات حداکثری بدون مشکل خاصی، برآید، این کارت حتی از بسیاری جهات در رزولوشن ۴K عملکرد بهتری را نسبت به پرچمداران نسل قبل (Fury X و ۹۸۰Ti) به نمایش میگذارد؛ اما هنوز هم اگر میخواهید به فریم ریت ۶۰ دست پیدا کنید، نیاز به دو کارت گرافیک در حالت SLI دارید.
کارت گرافیک AMD یعنی Fury X در یک حالت توانست با تفاوت اندک، GTX 1070 را شکست دهد. آن هم در بازی Hitman و با DX12 بود.
به هر حال، کار ما هنوز با نسل پاسکال تمام نشده است و مسلما شاهد معرفی شدن کارتها و GPU های جدیدی از این نسل خواهیم بود، و حتی پرچمداران این سری هنوز معرفی شدهاند. بنابراین برای کسانی که به دنبال کارت گرافیکی با قیمت کمتر از GTX 1070 هستند، میتوانند برای معرفی رسمی GTX 1060 و GTX 1050/1050Ti منتظر باشند؛ مسلما این کارتها قیمت کمتری خواهند داشت و از نظر کارایی هم باید از هم ردههای نسل پیشین، عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارند.
نظر شما در مورد کارت گرافیک GTX 1070 چیست؟
امتیازات کارت گرافیک GTX 1070