با پیشنمایش یکی از مورد انتظارترین عناوین سال جاری یعنی بازی God Of War در ادامه با شما خواهیم بود تا بگوییم که چرا چنین آشوب بزرگی در دلمان برپاست.
دلم نمیخواهد که برای هزارمین بار سناریوی معرفی شدن بازی God Of War در E3 را با یک تم حماسی تکرار کنم و حوصله مخاطب را سر ببرم که چه؟ که کلی حرف تکراری به خوردش داده باشم و آخر هم ته مطلب برای اینکه دل ما را نشکسته باشند خرده نظری بدهند و بگویند که دست شما هم درد نکند؛ هرچیزی که میدانستیم را گفته بودید، عجب مقاله کاملی! نه از این خبرها نیست. این روزها وقتی از خواب بلند میشویم یک نیمچه نگاهی به تقویم روی میز کارمان میاندازیم که بلاخره ۳۱ فروردین شد یا نه؛ هنوز که نشده است. همین بهانهای شد تا در آستانه انتشار یکی از مورد انتظارترین عناوین سال جاری قلم به دست گرفته و هر چیزی که تا این اندازه هایپمان کرده را در یک مطلب دور هم جمع کنیم.
همه چیز در رابطه با سلاح جدید کریتوس
وقتی برای اولین بار شنیدیم که نسخه جدید God Of War به افسانههای نورس میپیوندد، نیشخند کنایهداری به سمت دوربین زدیم و کاملا آن خبر را نادیده گرفتیم. آری؛ اگر تا قبل از E3 و معرفی رسمی بازی کسی به ما میگفت که اعضای استودیوی سانتا مونیکا میخواهند کریتوسمان را بکوبند و از نو بسازند، قطعا از همان نیشخندهای کنایهدار نثارشان میکردیم. خداحافظی با Blades of Chaos، سلاحهای معروف کریتوس واقعا غمانگیز بود اما از طرفی ضروری به نظر میرسید. تبر جدید کریتوس «لویاتان» نام دارد که ویژگیهای آهنرباییاش ما را به یاد پُتک ثور در فیلمهای مارول میاندازد. البته این ویژگی چندان هم نمیتواند بیربط باشد؛ چرا که حالا کریتوس پا به افسانههای نورس گذاشته و ثور بر گوشهای از این تخیل سلطنت میکند. هیچ اطلاعات دقیقی از دلیل این تشابه تا به حال منتشر نشده و خبری هم از ثور در تریلرها نیست، اما از آنجایی که خداوندگار جنگ کلا میانه خوبی با خدایان ندارد، رویارویی با ثور محتمل به نظر میرسد. البته اگر فکر میکنید که این سلاح هیچ ارتباطی به شخصیت ثور ندارد سخت در اشتباهید. خواهم گفت چرا.
سلاح جدید کریتوس که قطعه قطعه کردن دشمنان را به مانند گذشته جذاب جلوه میدهد، لویاتان نام داشته و توسط برادران هولدرا به اسم «سیندری» و «بروک» ساخته شده است. درست فهمیدید! سیندری و بروک همان کسانی هستند که Mjölnir، چکش معروف ثور را ساختند. لویاتان هم مانند سلاح ثور قابلیت این را دارد که پس از پرتاب شدن دوباره به دستان صاحبش بازگردد و احتمالا باید بدانید که سلاحهای اینچنینی فقط به دست افراد لایق میرسد (خودتان که دیگر در جریانید چرا). البته تفاوتی هم باید میان سلاح کریتوس با جوجهخدایانی نظیر ثور باشد (!)؛ به همین دلیل لویاتان بر روی دستهاش جای سه نیرو را خالی میگذارد که احتمالا کریتوس میتواند با پیشروی در بازی آنها را بدست بیاورد. مثلا میتواند نیروهایی نظیر یخ، آتش، باد و غیره را در خود جای دهد. حضور این ویژگی در بازی God Of War تایید شده و خرده نمایشی از آن هم در لا به لای تریلرها پیشتر به اشتراک گذاشته شد.
پیش نمایش ویدیویی بازی God of War
سلاح جدید کریتوس ویژگیهای جدیدی را به بازی آورده است. برای اولین بار در تاریخ این مجموعه شما دقیقا مصداق یک بازی نقش افرینی سلاحتان را شخصی سازی کرده و آن را آپگرید کنید. تصمیم به ظاهر درستی که احتمالا بازی را از حیث تنوع تضمین خواهد کرد. علاوه بر تغییرات ظاهری، احتمالا مانند لباس کریتوس شما قادر به افزایش قدرت لویاتان خواهید بود که البته این ویژگیها در نسخههای قبلی هم وجود داشت. جدا از موارد مربوط به سیستم آپگرید و شخصی سازی سلاحها، لویاتان سیستم گیمپلی را به طور کلی متحول کرده است. به لطف سلاح جدید کریتوس نبردهای بازی بسیار تاکتیکیتر شدهاند که البته از این منظر باید ممنون آترئوس هم باشیم. سلاح اصلی حملات را به دو حالت تقسیم میکند؛ ضربات آهسته اما سنگین و ضربات سریع و کماثر. علاوهبر آن چنان چه اشاره کردیم، کریتوس میتواند سلاح جدیدش را به سمت دشمنان پرتاب کرده و آن را بازخوانَد. در نمایشهای اخیر بازی دیده میشود که برخورد این تبر به قسمتهای مختلف دشمنان هنگام پرتاب شدن تاثیر متفاوتی دارد.
طلسم کشته شدن پدر توسط فرزند؛ کابوسی که بر اقبال اساطیر یونان حکومت میکند!
جمله اخیر یکی از همان جملاتی بود که ما این روزها هنگام قرائت کردنش ناگهان موی تنمان سیخ میشد. این روزها بیشتر از هر زمانی نگران مرد خشمگین و بیرحم مجموعه God Of War هستیم. تا به حال به این موضوع دقت کردهاید که چرا پای آترئوس پس از گذشت این همه سال و با بهانه تغییر قواعد گیم پلی به سری God Of War باز شده است. ایده ترسناک و دلهرهآوری این روزها در ذهن پریشانمان ریشه کرده و دائما قوت میگیرد. ماجرای طلسم کشته شدن پدران توسط فرزندان خویش! بگذارید کمی به عقب بازگردیم. کرونوس نام اولین قربانی این طلسم است که در اسطورههای یونان رهبر تایتانها و کوچکترینشان محسوب میشد. او با کشتن پدرش فرمانروایی خود را بر سرزمینهای یونان آغاز کرد، غافل از اینکه او صرفا نقطهای بر شروع این طلسم بوده است. کرونوس بعدها توسط پسرش زئوس در اعماق «تارتاروس» زندانی و کشته شد! سناریوی God Of War در زمانی جریان دارد که زئوس فرمانروای بیبدیل این سرزمین است و کریتوس فرزند خونخواه او. اما خب طلسمی که بر اقبال اساطیر یونان سایه افکنده، کریتوس را هم موظف به کشتن پدرش میکند (البته فراموش نکنید که کریتوس یک شخصیت ساختگی است). با کشته شدن زئوس، کریتوس میخواهد بر پایان این افسانه نقطهای بگذارد. اما او حالا در نسخه جدید بازی God Of War بازگشته و پسری دارد که وی را پدر صدا میکند! آیا در سرانجام این سناریوی نگرانکننده، کریتوس قرار است برای همیشه بمیرد؟
وداع طرفداران مجموعه God Of War در پایانبندی قسمت سوم با کریتوس جزو سختترین اتفاقات مجموعه بوده است؛ اگر چه سانتا مونیکا در همان پایانبندی و چند ثانیه تا اتمام سناریو نشان داد که کریتوس از آن ماجرا جان سالم به در برده و خلاصه آبی بود بر آتش دلمان. از آن ماجرا نزدیک به یک نسل میگذرد و کریتوس در نسخه از بازی God of War بزودی به عنوان یک پدر بازخواهد گشت. اما آیا در انتها یک سرانجام تلخ انتظارمان را میکشد یا صرفا تئوری بالا حاصل یک ذهن پریشان و مغز منحرف بوده است؟ آیا ذنجیره کشته شدن پدر توسط فرزندان توسط آترئوس شکسته میشود یا او نیز به زودی سر کریتوس را زیر آب میکند؟ امیدواریم که در اتاق فکر سانتامونیکا، تصمیم آنها به چنین سرانجام غمانگیزی منجر نشده باشد. برای سلامتی کریتوسمان کمی اسفند دود کنید!
یورمونگاند
یکی از آن دو موجود غول آسایی که تا به حال در تریلرهای بازی God Of War دیدهایم یورمونگاند نام دارد. مار غول آسایی که به حدی بزرگ است تا بتواند مانند کمربندی به دور زمین بچرخد. اسطورهای که ظاهرا سر دشمنی با کریتوس ندارد و در حقیقت یکی از سه فرزندان لوکی و برادر «فنیر» است. یورمونگاند یک نیمه خدا است و در حقیقت نباید میانه خوبی با کریتوس داشته باشد. در افسانههای نورس، ثور توسط سم بسیار قدرتمند یورمونگاند کشته میشود. سانتا مونیکا تایید کرده که دشمنان غول آسا هم در بازی وجود دارند که مانند گذشته برای کشتن آنها میبایست صحنههای دکمهزنی و نبردهای طولانی مدتی را سپری کنید. با این حال احساس میکنیم که یورمونگاند هم چندان قرار نیست در جبهه کریتوس و فرزندش باقی بماند. مگر اینکه مار ماجرای ما مغز مارمولک خورده باشد!
هر آن چیزی که از آترئوس میدانیم
اطلاعاتی که تانون از هویت آترئوس منتشر شده شفاف و واضح نیست. اما میتوان حدس زد که آترئوس هیچ شباهتی به یک نیمهخدای قدرتمند ندارد و برخی از قابلیتهای او که تا به این لحظه در تریلرها خودنمایی میکند یادآور ویژگیهای پدربزرگش یعنی زئوس است. او میتواند تیرهایش را با نیروی رعد و برق عجین کرده و به سمت دشمنانش پرتاب کند؛ البته او برای این کار از یک کمان چوبی استفاده میکند. هدف کلی کریتوس و آترئوس در بازی God Of War سفر به سمت ارتفاعات سرزمینهای نورس برای رساندن خاکستر مادر به آنجا است. آترئوس احتمالا به اندازه یک چهارم خدا و سه چهارم انسان و فانی باشد. این موضوع ناشی از نیمهخدا بودن کریتوس و البته فانی بودن مادر آترئوس است که البته در حال حاضر صرفا به عنوان یک حدس ساده تلقی میشود. ابتدا نام آترئوس در کدهای فاش شده «چارلی» ثبت شده بود که احتمالا این نام به دلیل اسطورهای نبودنش تغییر یافته است. آترئوس ظاهرا نامی متعلق به افسانههای یونان است، زیرا شباهتهای غیر قابل انکاری بین نام او با زئوس و برادران کریتوس دیده میشود. با این حال به نظر نمیآید که آترئوس در سرزمین یونان به دنیا آمده باشد و آن طور که از شواهد پیداست، او از ابتدای تولدش متعلق به سرزمینهای نورس بوده است. زیرا آترئوس برخلاف پدرش زبان و گویش اساطیر نورس را متوجه میشود. این احتمال هم وجود دارد که آترئوس فرزند حقیقی کریتوس نباشد و همین موضوع سناریوی God Of War را حسابی به بازی The Last Of Us شبیه میکند که البته تاحدودی هم دردناکتر است.
المانهای گیمپلی
شاید بزرگترین تغییر این نسخه از سری God Of War حضور آترئوس در نبردهای بازی باشد. این اولین باری است که ما در مبارزات کریتوس شاهد حضور یک هوش مصنوعی خواهیم بود. آترئوس نبردهای بازی را برخلاف گذشته تاکتیکی میکند و ویژگیهایی دارد که به طور مستقیم در مبارزات دخیل است. قابلیتهای آترئوس توانایی ارتقا یافتن دارند و چنانچه در برخی تصاویر رسمی نیز مشاهده میکنید، احتمالا برخی ویژگیهای سلاح کریتوس در رابطه با تیرکمان آترئوس هم صدق میکند. مثلا در طول برخی تریلرها تیرهای داخل کمان آترئوس رنگ دیگری دارد که احتمالا از نیروی آن سرچشمه میگیرد. درست مصداق همان ویژگیهایی که در لویاتان، سلاح کریتوس هم وجود دارد. آترئوس در بازی نقش یک مزاحم را نخواهد داشت و به طور مستقیم در نبردهای کریتوس دخالت میکند. این یعنی ما با یک هوش مصنوعی ساکن (مانند آن چیزی که در بازیهایی نظیر The Last Of Us) دیدیم مواجه نیستیم و آترئوس خودش در نبردها شرکت میکند. البته تفاوتی که آترئوس با شخصیت الی در بازی The Last Of Us دارد این است که برای او دکمههایی جهت کنترل شخصیت تعبیه شده و شما میتوانید با فشردن دکمهای آترئوس را به انجام کاری فرمان دهید. البته سانتا مونیکا جزئیاتی از قابلیت کنترل آترئوس منتشر نکرده و باید انتظار داشت که این سیستم صرفا در حد فرستادن فرمانِ پرتاب یک تیر یا خواندن یک متن باشد. توجه داشته باشید که اکثر متون حاضر در محیطهای بازی به زبان اسطورههای نورس نگاشته شدهاند و در نتیجه کریتوس برای بازخوانی آن از آترئوس استفاده میکند.
البته نگران نباشید. دخالت مستقیم آترئوس در نبردهای بازی به معنی اشتباه کردن او نیست. آترئوس یک هوش مصنوعی بی اشتباه است که صرفا در گوشهای از نبردها به کمک کریتوس میآید. سانتا مونیکا در این رابطه ادعا کرده است که آترئوس در طول مبارزات هیچ مزاحمتی برای کریتوس ایجاد نمیکند و اگر اشتباهی از او سر بزند، این اتفاق صرفا در طول بخش داستانی (هنگامی که بازیکنان کنترل شخصیتها را بر عهده ندارند) روی خواهد داد. اگر چه به نظر میرسد که کوری بارلوگ کار سختی در نبردهای بزرگ در پیش دارد. به گفته او مبارزه با موجودات غول آسا هنوز هم جزوی از بازی محسوب میشود و بدین ترتیب نمیتوان انتظار حضور موثر آترئوس در جریان این نبردها را داشت. بازی God Of War حالا بیشتر از هر زمانی داستانمحور شده و از این رو ویژگیهای نقش افرینی پایشان را به دنیای این سری باز کردهاند.
در مجموع چنان چه دیدید سعی شد که در این مقاله تا جایی ممکن از تکرار اطلاعات قدیمی خودداری شود. شما میتوانید مقالات متعددی در رابطه با بازی God Of War در گیمشات مطالعه کنید. شایان به ذکر است که بازی God Of War در تاریخ ۳۱ فروردین ماه به صورت انحصاری برای پلتفرم پلی استیشن ۴ عرضه خواهد شد. باید دید که آیا سانتا مونیکا میتواند از پس پتانسیل بالایی که این بازی برای موفقیت دارد بر بیاید یا خیر. تا آن موقع کاملا مختارید که سماق بمکید؛ چرا که هیچ جوابی تا پیش از ۳۱ فروردین به سوالاتتان داده نخواهد شد.
12 دیدگاه
Silver Assassin
تئوری عجیبی بود
پیشنمایش ویدئویی هم عالی بود خسته نباشید
ابوالفضل
خیلی عالی بود خصوصا بخش توضیحات ویدیو بازی?❤
newbee
پسفردا امتیازات بازی میاد
خیلی نگرانم نسبت به عملکرد بازی
رویا
درمورد تئوری شما مخالفم بنظر من کریتوس اخر این ماجرا میمیره و پسره جاشو میگیره توی سری های بعدی
fighter
تغییر بزرگی کرده بازی
اینجور بازیا متاشون بین 80 تا 90 میشه نه بیشتر و نه کمتر
معمولا
pcgamer
تریلرای زیادی از بازی لو رفته توی یوتیوب
هوشیار باشید!
masoud666
من که کامل تحریم کردم یوتیوب رو تا وقتی بازی منتشر بشه
DarkDevill
پیشنمایش کاملی بود جناب محمدی پور خسته نباشید
Farhad
این بازی ی شاهکار تمام عیاره. چقدر دیر گذشت از وقتی که اولین بار نمایش معرفی بازیرو دیدم وقتی کریتوس با مشتاش هوش از سرم برد
از کل سری فقط قسمت اخرشو یکبار بازی کردم سیستم دوربین اصلا خوب نبود حتی نمیشد توی محیط بگردی با اون دوربین دور و ثابت فقطم باید مربع مثلث میزدی و فقط صحنه های سینمایی ش باحال بود اما این قسمتش عالی شده
masoud666
کلا سازنده ها این جور دوربین و زاویه رو طراحی کردن که تمرکز و دقت بازیکن روی مبارزات جمع بشه
hashi22
ممنون از آقای محمدی پور عزیز. خیلی خوب بود.
masoud666
بسیار عالی بود سجاد خان. ممنون بابت مطلب