سریال شهرزاد که فصل اول آن با استقبال بینظیر مردم روبه رو شد، در فصل دوم نتوانست انتظارات را برآورده کند و اکنون با فاصله زمانی کوتاه از اتمام پخش فصل دوم، فصل سوم (و ظاهرا آخر) آن عرضه شده است. باید دید که سریال شهرزاد این بار میتواند مخاطبان خود را راضی کند یا این فصل هم به سرنوشت فصل دوم دچار میشود. در این یادداشت نگاهی میکنیم به افتتاحیه فصل سوم شهرزاد.
دلیل استقبال بیشاز اندازه مخاطبان از فصل اول سریال شهرزاد را میتوان تم عاشقانه این سریال دانست. داستانی که حول رابطه شهرزاد، فرهاد و قباد تعریف میشد و حضور شخصیتی چون بزرگآقا با اعمال و رفتار خود به جذابیت هر چه بیشتر داستان میافزود. اصلیترین دلیل ناکامی فصل دوم سریال شهرزاد را میشد عدم حضور بزرگآقا در داستان و همچنین اضافه شدن خردهروایتهای متعدد دانست که موجب کمرنگ شدن حضور شخصیت اصلی داستان یعنی شهرزاد در پیشبرد قصه میشد. اضافه شدن تم مافیایی به سریال و پررنگ شدن جنبههای سیاسی و اجتماعی داستان برای همه خوشایند نبود و همین موضوع سبب شد تا مخاطب از فصل دوم سریال شهرزاد استقبال نکند.
قسمت اول فصل سوم سریال شهرزاد با داستان صابر در زندان آغاز میشود که به خاطر شیرین به این وضع دچار شده است. بازی خوب امیرحسین فتحی و امیر جعفری سکانسهای مربوط به حضور این دو شخصیت را دیدنی کرده و میتوان گفت که فصل جدید خوب شروع میشود و به راحتی مخاطب را با خود همراه میکند. حضور کمرنگ سروان آپرویز در فصل پیشین احتمالا مقدمهای برای حضور او در فصل سوم بوده و میتوان پیشبینی کرد که او در این فصل نقش مهمی در پیشبرد داستان خواهد داشت. همانطور که در قسمت اول از اکرم خواست تا پسر شهرزاد را بکشد و به فکر جانشینی فرزند خود باشد. کارآگاهی که خود اعتقاد چندانی به اجرای صحیح قانون ندارد، به فکر انتقام از افراد بانفوذی مانند خانواده دیوانسالار است که با پول و قدرت میتوانند در مقابل قانون بایستند و افراد اطراف خود را مورد سوءاستفاده قرار دهند.
از جمله بیربطترین سکانسها در این قسمت میتوان به سکانسهای مربوط به هوشنگ و همسرش اشاره کرد که زمان زیادی را به خود اختصاص میدهند و عملا هیچگونه کاربردی در روند داستان نیز ندارند. داستانی که در دو فصل پیشین به آن اشارهای نشده بود اما اکنون در قسمت اول فصل سوم حضور پررنگی دارد. همچنین باید این نکته را نیز اضافه کرد که حجم کابوسها و خیالهای سریال هر فصل بیشتر میشود! در همین دو قسمت ما سکانسهایی را چون پی بردن حمیرا به خیانت همسرش، ملاقات هاشم با بلقیس و رویای صابر میبینیم که دلیل استفاده آنها مشخص نیست! سکانسهایی که واقعا حضورشان لزومی ندارد و در صورت حذفآنها هیچ اتفاقی برای داستان نمیافتد.
از دیگر نقاط ضعف فصل دوم سریال شهرزاد که میتوان امید داشت در این فصل برطرف شده باشد، حضور کمرنگ شخصیت شیرین با بازی زیبای پریناز ایزدیار است. در قسمت دوم این فصل یکی از بهترین سکانسها متعلق به ملاقات شیرین و صابر است که با تماشای آن مخاطب متوجه میشود شخصیت شیرین قرار است به سرعت وارد داستان شود و میتوان امید داشت که این کاراکتر به جذابیت دوران فصل اول بازگردد.
شخصیت اکرم نیز که از ابتدا روند آهستهای را در پیش داشت و حضورش به مرور زمان در هر قسمت بیشتر شد، در این دو قسمت ابتدایی فصل سوم هم نقش پررنگی دارد و با توجه به تیزر منتشر شده از این سریال، به نظر میرسد که در این فصل نیز کاراکتر او اتفاقات زیادی را در داستان رقم میزند.
پایانبندی یکی از مهمترین مقولههای سریال محسوب میشود. زیرا باید آنقدر از جذابیت برخوردار باشد که مخاطب را مشتاق به تماشای قسمت بعدی کند و او را در انتظار نگه دارد. قسمت اول فصل سوم سریال شهرزاد فاقد این نوع پایانبندی است. سکانسی که اکرم اقدام به قتل امید میکند، به هیچوجه نمیتواند انگیزه مخاطب را برای تماشای قسمت بعد افزایش دهد و حس تعلیق ایجاد کند. زیرا تماشاگر اطمینان دارد که فرزند شهرزاد و قباد به این زودی کشته نمیشود. (در تیزری که قبل از پخش سریال منتشر شد، امید را در سکانسهای متعددی نشان میدهد) این دست تعلیقهای بیتاثیر در فصل دوم هم زیاد دیده میشد.
اپیزود اول و دوم فصل سوم سریال شهرزاد مانند فصل پیشین آن همچنان پررنگ بودن خردهداستانهای فرعی را نشان میدهد که باید دید حسن فتحی میتواند سرانجام مناسبی برای آنها در فصل آخر در نظر بگیرد یا خیر. همچنان مانند فصل دوم شخصیتهای اصلی داستان کمترین تاثیر را در پیشبرد داستان دارند و حضور کمرنگشان، خبری از رگههای عاشقانه سریال در فصل اول نشان میدهد. از جمله بهترین سکانسهای این دو قسمت میتوان به سکانس ملاقات شیرین و صابر در دارالمجانین و سکانس قتل شروانی اشاره کرد. رضا کیانیان نیز حضور کمرنگی در این دو قسمت داشته و باید دید شخصیت او چه اتفاقاتی را در طول داستان رقم خواهد زد، به خصوص در همکاری با قباد دیوانسالار.
افتتاحیه فصل سوم سریال شهرزاد با تمام ضعفهایش به عقیده نویسنده بهتر از شروع فصل دوم عمل میکند و همین موضوع میتواند موجب شود تا امیدوار بود که با فصل بهتری طرف هستیم. در غیر این صورت مخاطب را به این فکر وامیدارد که ای کاش سریال ادامه پیدا نمیکرد تا خاطره خوب فصل اول را نیز مخدوش نکند!
8 دیدگاه
kratos3
فصل 1ش فوق العاده بود، با آهنگ های چاووشی با فصل 1ش زندگی کردم، اما فصل دوم اونقدر خوب نبود، قسمت فصل یک دیشب دیدم و دوستش داشتم، به نظرم پتانسیل این داره یه پایان خیلی خوب داشته باشه
ahmad-black
چرا مردم ما اینقدر از این سریال مسخره تعریف می کنن؟؟؟
یه تم عاشقانه خوب داشت که از وسط فصل دوم اون هم از دست داد و دیگه ندیدمش…
madman
شما دوست نداری نبین! مسئله ساده س….
بهترین سریال ایرانیه
سپاس بابت بررسی خوبتون
saralove
اصلا اتمسفر جاللبی نداره.پر از تشویش و ساختار نا مناسب .ب نظر من فصل یکش خوب بود و دیگ جالبیشو از دست داد
golden
من خودم به شخصه خیلی لذت میبرم از دیدنشوگرچه یه سری تناقص هایی هم با فرهنگ و جامعه ما داشت ولی در کل میشه گفت سریال دوس داشتنیه
Alireza22
اصلا بعنوان یه سریال خوب نمیشه روش حساب کرد ولی توی ایران واقعا بهترین سریال توی ایرانه مخصوصا با بازیگرای خیلی معرکهش شهاب حسینی و ترانه علی دوستی و مصطفی زمانیه ……..
Diba
شهرزاد بهترین سریال ساخته شده توی ایرانه و ایرادی هم نداره
Mahsa
بازی بی نظیر ترانه علی دوستی و شهاب حسینی جذابیت این سریالو دو چندان کرده