در این مطلب قصد داریم نگاهی بیندازیم به ۱۲ بازی برتر موجود در سیستم عامل اندروید که هیچ نیازی به آنلاین بودن ندارند.
همانطور که اطلاع دارید، صنعت بازیهای موبایل تمایل شدیدی به سمت آنلاین شدن پیدا کرده است. برخی از این بازیهای تماما آنلاین، واقعا عناوین بسیار جذابی هستند، اما مشکل اینجاست که برای تجربه کردن آنها حتما باید به شبکه اینترنت متصل باشیم، در غیر این صورت تجربه آنها امکان پذیر نیست. البته آنلاین بودن اکثر بازیهای اندروید و iOS چندان هم بیدلیل نیست، چرا که استودیوهای بازیسازی با این شرایط میتوانند تسلط بیشتری بر روی عنوان خود داشته باشند و تا جای ممکن از استفاده غیر قانونی و یا به اصطلاح دزدی برنامههای خود جلوگیری کنند، اما تنها راه رسیدن به چنین سطح از امنیت این است که کاربران اندکی محدود میشوند و نمیتوانند از بازیهای خود در هر مکان و هر زمانی که خواستند، استفاده کنند.
در سوی دیگر بازیهای آفلاین بسیار خوب و جذابی نیز برای سیستم عاملهای اندروید و iOS منتشر شدهاند که این امکان را به بازیکنان میدهند تا در هر شرایطی که دوست داشتند، بتوانند آنها را بر روی گوشیهای خود اجرا کنند و محدودیتی در رابطه با اینترنت و حتی وضعیت شبکه و وای فای ندارند.
در ادامه میتوانید لیست ۱۲ مورد از برترین بازیهای آفلاین سیستم عامل اندروید را مشاهده کنید:
- بازی Framed
Framed یک بازی بسیار تحسین شده به شمار میرود که جوایز زیادی را نیز در جشنوارههای مختلف کسب کرده است. این عنوان معمایی با ساختار کامیک بوکیاش در دنیایی از جنایات اتفاق میافتد. هدف بازیکنان این است تا در این بازی به شخصیت اصلی کمک کنند تا او بتواند از دست پلیسهایی که میخواهند او را به ناحق و به خاطر گناه شخصی دیگر دستگیر کنند، فراری دهند. قبول داریم که این ایده اندکی قدیمی جلوه میکند، اما به شکل بسیار جالب و منحصر به فردی در بازی پیاده شده است.
مراحل بازی Framed از چندین پنل تشکیل شدهاند که هرکدام از آنها صحنههای اکشن مخصوص به خودشان را به نمایش میگذارند. این پنلها از سمت چپ شروع شده و تا سمت راست تصویر امتداد مییابند و بازیکنان باید به نحوی آنها را در کنار یکدیگر قرار دهند تا شخصیت اصلی بدون هیچ آسیبی بتواند از دست پلیس فرار کند. این بازی از لحاظ هنری و بصری یک اثر بسیار قابل توجه است و تجربه آن در دستگاههای مبتنی بر اندروید به همه بازیکنان توصیه میشود. این عنوان با قیمت ۲.۹۹ دلار از اپ استور قابل تهیه است.
- بازی Leo’s Fortune
Leo’s Fortune یک بازی پلتفرمر خطی برای سیستم عامل اندروید است. بازیکنان در این عنوان کنترل توپ پشمالوی سبز رنگ با سیبیلی پرپشت به نام «لیو» (Leo) را بر عهده خواهند داشت و باید او را در سریعترین زمان ممکن از موانع مختلف عبور دهند و از یک مرحله به مرحله دیگر ببرند. مکانیزمهای گیمپلی بازی بسیار ساده هستند. به عنوان مثال در ابتدای بازی با لمس کردن صفحه و نگه داشتن انشگت بر روی آن، لیو با سرعت شروع به سر خورد میکند و با برداشتن انگشت، او به سمت جلو میپرد. با پشت سر گذاشتن مراحل، به تدریج مکانیزمهای گیمپلی نیز پیچیدهتر و دشوارتر میشوند و در مراحل نهایی بازیکنان باید دقت و سرعت عمل زیادی داشته باشند تا بتوانند به مرحله بعدی برسند.
المانهای گیمپلی این بازی تقریبا همانند بازی خاطرهانگیز Sonic بر روی کنسولهای سگا هستند، اما گرافیک و ویژگیهای ظاهری این عنوان آن را به تجربهای منحصر به فرد تبدیل کرده است. در وصف گرافیک این بازی فقط همین را بدانید که در برخی از صحنهها فراموش میکنید که در حال انجام یک بازی اندروید هستید و حس تماشای یک انیمیشن خوشساخت در ذهن شکل میگیرد. این بازی در پلی استور اندروید، ۴.۹۹ دلار قیمتگذاری شده است.
- مجموعه The Room
مجموعه The Room نیز در سیک معمایی قرار میگیرد و چالشهای جذابی را در اختیار بازیکنان قرار میدهد. در این عنوان، بازیکنان باید با اشیا موجود در محیط تعامل برقرار کنند و با حل کردن معماهای موجود، به مرحله بعد راه یابند. جالب است بدانید که همه اشیا موجود در این بازی به نوعی یک چالش لذتبخش برای بازیکنان محسوب میشوند و معماهای بازی را به یکدیگر ربط میدهند.
برخی از معماهای این بازی با جا به جا کردن اشیا، تغییر دادن مسیر نور، باز کردن قفل، سایه انداختن و بسیاری از موارد این چنینی قابل حل هستند، اما هرچه بیشتر در بازی پیشروی کنید، معماهای بازی مشکلتر و به مراتب، بزرگتر از قبل خواهند شد. این جریان در مورد قسمتهای مختلف بازی نیز صدق میکند. به عنوان مثال قسمت اول این مجموعه، آسانترین، و قسمت سوم (آخر) آن، سختترین بازی در کل این مجموعه به شمار میرود. البته از گرافیک واقعگرایانه بازی نیز نمیتوان گذشت که در هر قسمت جزییات بیشتری را به تصویر میکشد. قسمت اول این مجموعه ۱ دلار، قسمت دوم ۲ دلار و قسمت سوم این عنوان معمایی ۳ دلار در پلی استور قیمت دارد.
- مجموعه Grand Theft Auto
واقعا مجموعه Grand Theft Auto نیازی به معرفی ندارد. این مجموعه به اندازهای محبوب و معروف است که هر کدام از قسمتهای آن، تا سالها در صدر جدول فروش هفتگی قرار میگیرند و جالب است بدانید که جدای از بعد تجاری، از لحاظ هنری نیز این عنوان هیچ کم و کثری ندارد و همیشه نمرات بالایی را از طرف منتقدان کسب کرده است. هر کدام از قسمتهای این مجموعه در زمان خود کلاس درسی برای دیگر بازیهای جهان باز محسوب میشدند. این مجموعه در ابتدا کار خود را با زاویه دوربین از بالا به پایین آغاز کرده و از قسمت سوم به بعد، آن را به یک بازی جهان باز اکشن/ ماجراجویی و شبیه ساز رانندگی تبدیل کرد که با سر و صدای زیادی در دنیای بازیهای ویدیویی همراه شد. این مجموعه در قسمتهای بعدی خود نیز دست به خلاقیت زد و داستان پیچیده، دیالوگهای پرمعنی، شخصیتهای ماندگار و محیط پرجزییات را به این مجموعه اضافه کرد.
به گفته بسیاری از بازیکنان، GTA San Andreas بهترین قسمت در این مجموعه محسوب میشود. بازیکنان در این قسمت با ۳ شهر بسیار بزرگ مواجه میشوند که هرکدام از آنها، شرایط جوی، شخصیتها، داستان و ماموریتهای مخصوص به خود را دارند. استودیوی سارکاستار برای وسایل نقلیه این بازی نیز سنگ تمام گذاشته بود و از دوچرخه گرفته تا موتورسیکلت، ماشین، جتپک، قایق، هواپیمای مسافربری وغیره در این بازی قابل استفاده بود. اگر شما جزو افرادی هستید که دوست دارید ساعتها در دنیای بازیها غرق شوید و از ماموریتها، داستان، شخصیتها و محیطهای بازی لذت ببرید، تجربه این مجموعه را به شدت به شما پیشنهاد میکنیم. GTA Vice City در پلی استور اندروید ۴.۹۹ دلار و GTA San Andreas نیز ۶.۹۹ دلار قیمتگذاری شده است.
- بازی Star Wars: Knights of The Old Republic
Star Wars: Knights of The Old Republic یک بازی نقش آفرینی واقعی به شمار رفته و دارای داستانی جذاب برای طرفداران جنگ ستارگان است، اما نمیتوانیم گرافیگ و وِیژگیهای بصری قدیمی و از مد افتادهاش را انکار کنیم. داستان این عنوان هزاران سال قبل از داستان مجموعه فیلمهای جنگ ستارگان، بر روی یک سفینه فضایی که مورد حمله دشمنان قرار گرفته است، اتفاق میافتد. بازیکنان در این بازی باید به همراه یکی از مسافران، از این مهلکه جان سالم به در ببرند. از سیارههای مختلف گرفته تا گونهها و نژادهای متنوع که هر کدام از آنها، گذشته و تاریخ خودشان را دارند، به زیبایی هرچه تمامتر در این بازی گنجانده شدهاند. بازیکنان میتوانند در طول بازی با شخصیتهای زیادی نیز برخورد داشته باشند که بسته به شرایط به دشمن و یا دوست آنها تبدیل خواهند شد. جالب است بدایند که در این عنوان نقش آفرینی، بازیکنان با حل کردن معماهای مختلف میتوانند داستان حماسی خودشان را شکل دهند.
شاید بازی Star Wars: Knights of The Old Republic گیمپلی میخکوب کننده و گرافیک استثنایی نداشته باشد، اما برای عنوانی که ۱۴ سال پیش تولید شده است، هنوز هم عنوان بسیار سرگرم کننده و جذابی به خصوص برای طرفداران جنگ ستارگان محسوب میشود. اگر تاکنون این بازی را تجربه نکردهاید، میتوانید آن را با قیمت ۴.۹۹ دلار از پلی استور اندروید دانلود کنید و از آن لذت ببرید.
- مجموعه Go (Hitman, Lara Craft, Deus Ex) بر روی اندروید
هرچند بازیهای Hitman, Lara Craft, Deus Ex به صورت جداگاه منتشر شدهاند و بازیهای مستقلی به شمار میروند، اما توسط شرکت اسکوئر انیکس تولید شدهاند و از المانهای گیمپلی مشابهای پیروی میکنند. در این مجموعه، شخصیتهای نام آشنای دنیای کنسولهای خانگی، به صفحه کوچک گوشیهای هوشمند اندروید و IOS راه پیدا کردهاند و بازیکنان باید کنترل آنها را در طول مراحل مختلف، به دست بگیرند. به عنوان مثال در بازی Hitman از این مجموعه، کنترل مامور ۴۷ به دست بازیکنان داده میشود.
بازیهای این مجموعه علاوهبر زیبا بودن، پرجزییات و چالش برانگیز نیز هستند. پس از موفقیت بازی Hitman Go بر روی گوشیهای هوشمند، اسکوئر انیکس تصمیم گرفت تا بازی Lara Craft Go را نیز برای موبایلها منتشر کند. شخصیت اصلی این بازی لارا کرافت بوده و بازیکنان باید در این عنوان، گنجینهای را پیدا کنند و در راه پیدا کردن آن، از دست موجودات بزرگ و کوچک نیز فرار کنند. پس از آن، بازی Deus Ex Go منتشر شد. شخصیت اصلی این بازی نیز «آدام جنسن» (Adam Jensen) است و بازیکنان باید با هک کردن دستگاههای مختلف، داستان این شخصیت را ادامه بدهند. همه این عناوین، گرافیک بسیار زیبایی را به تصویر میکشند و معماهای جالبی را در اختیار بازیکنان قرار میدهند. تا زمان نگارش این مطلب، مجموعه Go بر روی اندروید با ۸۰% تخفیف (۱ دلار برای هر بازی) در پلی استور به فروش میرسند.
- بازی The Cave
The Cave توسط استودیوی Double Fine تولید شد و شرکت سگا آن را منتشر کرد؛ اما نکته جالب در مورد این عنوان، به استودیو و شرکت سازنده آن مربوط نمیشود، بلکه به ۲ نفر از خالقانش که تجربه طولانی در ساخت بازی دارند، برمیگردد. این ۲ فرد «ران گیلبرت» (Ron Gilbert) و «تیم شیفر» (Tim Schafer) هستند. از آثار ران گیلبرت میتوان به قسمتهای اول و دوم Monkey Island و همچنین بازی تحسین شده Grim Fandango اشاره کرد. تیم شیفر نیز بر روی عناوینی از قبیل Monkey Island، Grim Fandango، Broken Age، Psychonauts و غیره کار کرده است.
آنها تقریبا ۲۰ سال پیش در ساخت بازی Monkey Island با یکدیگر آشنا شدند و از آن زمان به بعد همکاری خود را ادامه دادند. بازی The Cave دارای حس شوخ طبعی جالب، داستان تامل برانگیز، گیمپلی منحصر به فرد و گرافیک عالی است. این عنوان در سبک پلتفرمر خطی قرار میگیرد و بازیکنان باید در آن کنترل ۷ شخصیت مختلف که هر کدام محیط، معما، گیمپلی و رازهای مخصوص به خودشان را دارند را کنترل کنند. هدف بازیکنان این است تا بفهمند که هر کدام از شخصیتهای بازی چطور در غار یکدیگر را پیدا کردهاند و چه اتفاقی افتاده است تا در این غار جمع شوند. ناگفته نماند که پیشروی در این بازی و کشف کردن رازهای آن بسیار لذتبخش و راضی کننده است. این بازی با قیمت ۲.۹۹ دلار در پلی استور به فروش میرسد.
- مجموعه بازیهای استودیوی تلتیل گیمز
آیا تاکنون میدانستید که اولین بازی استودیوی تلتیل گیمز یک عنوان با محوریت پوکر بود؟ در آن بازی که Telltale Texas Hold ’em Poker نام داشت، شخصیتهای معروف بازیهای ویدیویی با یکدیگر به رقابت میپرداختند. پس از آن، تلتیل ساخت پنجمین قسمت از بازی Monkey Island را آغاز کرد. آن بازی در ۵ قسمت منتشر شد. از آن زمان به بعد بود که ایده انتشار بازیهای سریالی در استودیوی تلتیل شکل گرفت و این استودیو تصمیم گرفت بازیهای آینده خود را به همین روش منتشر کند. پس از بازی Back to the Future، استودیوی تلتیل به سراغ مجموعه معروف The Walking Dead رفت. این بازی توانست به خوبی از پتانسیلهای منبع الهامش استفاده کند و دنیایی آخرالزمانی و زامبی محور را خلق کند که هنوز در هم در آن میشد، انسانیت و احساس را پیدا کرد. پس از آن بازی Wolf Among Us منتشر شد که از هر نظر، یک پبشرفت برای استودیوی تلتیل گیمز محسوب میشد.
این استودیو به قدری معروف شد و بازیهایش مورد استقبال واقع شدند که آنها تصمیم گرفتند بر روی چندین پروژه به صورت همزمان کار کنند تا بتوانند جوابگوی طرفداران خود باشند. آنها تاکنون بازیهای Game of Thrones ،Batman ،Guardians of the Galaxy و بسیاری دیگر از عناوین خاطرهانگیز دیگر را ساختهاند و در حال ادامه دادن روند موفقیتآمیز خود هستند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که تمامی بازیهای این استودیو به صورت آفلاین منتشر شدهاند و بازیکنان میتوانند بدون دسترسی به شبکه اینترنت نیز آنها را اجرا کنند. بازیهای این استودیو قیمتی بین ۲۰ تا ۲۵ دلار دارند و هر قسمت از آنها نیز به صورت جداگانه تقریبا ۵ دلار قیمتگذاری میشود.
- بازی Limbo
Limbo یک بازی به ظاهر ساده، کوچک و سیاه سفید است که در برزخ اتفاق میافتد؛ اما این بازی بسیار پیچیدهتر از صرفا چند کلمه بوده و تنها داستان آن را میتوان در یک مقاله جداگانه بررسی کرد (که از اینجا میتوانید مطالعه کنید)، چه برسد به دیگر نکات و فضاسازیهای بازی. این عنوان توسط استودیوی Playdead در سبک پلتفرمر معمایی ساخته شده و تقریبا در تمامی پلتفرمهای حال حاضر، قابل اجرا است. بازیکنان در این عنوان کنترل پسربچهای را برعهده خواهند داشت که سعی دارد در محیطی بسیار بیرحم و خطرناک به دنبال خواهرش بگردد.
Limbo یک مثال بارز از گیمپلی محض و فضاسازی شاهکار است. مراحل این عنوان بسیار هوشمندانه طراحی شدهاند و با وجود اینکه در بازی هیچ موسیقی وجود ندارد، خود صداهای محیط بهترین افکتهای شنیداری ممکن را برای بازیکنان رقم میزنند. همانطور که اشاره کردیم، داستان این عنوان بسیار عمیق جلوه میکند و پس از پایان بازی تا مدتها ذهن بازیکنان را درگیر خواهد کرد. این عنوان با قیمت ۴.۹۹ دلار بر روی اندروید قابل تهیه است.
- بازی Grim Fandango
بازی Grim Fandango درست همانند بازیهای Knights of The Old Republic و GTA San Andreas یک عنوان کلاسیک، اما بسیار محبوب و تحسین شده طلقی میشود که با وجود گذشت ۱۵ سال از انتشار، همچنان آن جادوی خاص خودش را حفظ کرده است. پیشتر در مورد تیم شیفر، سازنده بازی Grim Fandango، صحبت کردیم و به معرفی آثار او پرداختیم، به جرات میتوان گفت که وجود بازیهایی مانند Grim Fandango هستند که افرادی از قبیل تیم شیفر را به چنین جایگاهی میرسانند. این بازی در مورد زندگی پس از مرگ بوده و داستان یک اسکلت را روایت میکند که تلاش میکند با زندگی جدید خود کنار بیاید.
از شخصیتهای پویای این بازی گرفته تا داستان طنزآمیز، گیمپلی اشاره و کلیک، محیط جذاب، دیالوگهای پرمغز و همه نکات ریز و درشت این بازی به بهترین شکل ممکن طراحی شدهاند. Grim Fandango جزو آن دسته از بازیهایی است که هر چند سال یک بار باید آن را از اول تجربه کرد تا فراموش نکنیم که همچین آثار برجستهای در تاریخ وجود داشتهاند. این عنوان با قیمت ۴.۹۹ دلار از پلی استور قابل تهیه است.
- بازی Broken Age
Broken Age یکی دیگر از عناوینی محسوب میشود که توسط ذهن خلاق و دستان توانمند تیم شیفر خلق شده است. این بازی دارای ۲ شخصیت بسیار متفاوت بوده که داستان هر دوی آنها به مرور زمان به یکدیگر ربط پیدا میکند. Broken Age یک عنوان اشاره و کلیک ساده نیست، چه بسا که به نوع خود بسیار پیچیده هم میشود و بازیکنان را وادار میکند تا برای حل کردن برخی از معماهای بازی، محیط پیرامون را جست و جو کنند. در برخی از صحنهها نیز بازیکنان با دوراهایهای سختی مواجه میشوند و موظف هستند تا با در نظر گرفتن همه جوانب، یکی از راههای پیش رو را انتخاب کنند.
همانطور که گفتیم، این بازی دارای ۲ شخصیت بوده که یکی از آنها پسری است که توسط یک هوش مصنوعی پرورش یافته و دیگری دختری به شمار میرود که سعی دارد مانع از قربانی شدندش توسط هیولایی وحشتناک شود. بازی Broken Age برای دستگاههای مبتنی بر اندروید، ۴.۹۹ دلار قیمتگذاری شده است.
- بازی Monument Valley
بازی Monument Valley نشان دهنده هوش و خلاقیت سازندگانش است. تک تک جوایزی که این عنوان از زمان انتشارش تاکنون کسب کرده، به محیط خاص، معماهای چالشبرانگیز، نوآوری و طراحی مراحل عالی آن اشاره کردهاند. این بازی از لحاظ طراحی مراحل به قدری زیبا بوده که با خود فکر میکنید، توسط بهترین و باهوشترین معمارها و مهندسان دنیا طراحی شده است. شاید هدف بازی به رفتن از نقطه الف به نفطه ب ختم شود، اما در Monument Valley، چگونگی رفتن به نقطه ب مهم است و در واقع بازیکنان در این عنوان از خود سفر، بیشتر از مقصد، لذت میبرند.
اگر تاکنون از تجربه این عنوان محروم بودهاید، به شما توصیه میکنیم که دست از مطالعه این مطلب بردارید و Monument Valley را بدون اتلاف وقت دانلود کنید! این بازی با قیمت ۳.۹۹ دلار در اپ استور اندروید قابل دریافت است.
در نهایت باید یادآوری کنیم که بازیهای آفلاین بسیار زیادی برای سیستم عامل اندروید منتشر شدهاند که ارزش بالایی دارند، اما به خاطر طولانی نشدن این مطلب، سعی کردیم تا بهترینها و متنوعترینها را برای شما گلچین کنیم تا بتوانیم سلایق مختلف را پوشش دهیم. از بازیهای بدون نیاز به اینترنتی که میتوانستند در این لیست حضور داشته باشند، میتوان به PewDiePie Legend of Brofist، Blek ،Monopoly ،Sword and Sworcery و غیره اشاره کرد.