پردازنده قبلا یکی از مهمترین قطعات در هر سیستم کامپیوتری به حساب میآمد، در واقع نام اصلی این قطعه واحد پردازش مرکزی یا Central Processing Unit است، اما اکنون اهمیت آن نسبت به گذشته تغییر کرده است البته هنوز هم وقتی صحبت از خرید یک سیستم پی سی میشود، بحث اصلی به سمت فاکتورهایی مثل اینکه پردازنده یا سیپییو چند هستهای است یا فرکانس خروجی آن ارزش پولی که دادهاید را داشته یا نه، میرود ولی با این که در لیست اهمیت در هر سیستم پی سی، پردازنده حرف اول را میزند، معیارهای دیگری هم وجود دارند که پرسشها به سمت آنها معطوف میشود. این قطعه مهم به سیستم شما قدرت اجرای برنامهها و بازیها را اهدا میکند و بدون آن کامپیوتر شما عملا چیزی جز مجموعهای از قطعات به درد نخور نیست؛ بنابراین اگر قصد خریدن یک سیستم گیمینگ جدید را دارید یا میخواهید سیستم قدیمی خودتان را ارتقا دهید، یا اینکه به قصد کنجکاوی روی لینک این مقاله کلیک کردهاید، با راهنمای خرید بهترین پردازنده گیمینگ همراه باشید.
همانطور که اشاره شد، این روزها سی پی یوها هنوز هم قطعات حساس و مهمی در هر کامپیوتر به شمار میروند. در واقع اجرای سیستم عامل یکی از هزاران کارهایی است که سی پی یو باید انجام دهد تا سیستم شما به خوبی کار کند. با اینحال وقتی صحبت از یک کامپیوتر و سیستم گیمینگ میشود، تقریبا بیشترین توجه افراد به پردازنده گرافیکی یا همان کارت گرافیک معطوف میگردد؛ همین باعث شده که خیلی از افراد تازه کار اهمیت این قطعه را درک نکنند و دچار اشتباه در پیشنهاد قطعات میشوند.
برای کامپیوتری که صاحب آن فقط انتظار اجرای بالاترین تنظیمات در جدیدترین بازیها را دارد، میتوان به یک سی پی یو معمولی هم بسنده کرد. با این حال هر چه سی پی یو قویتر باشد راحتتر میتواند قطعات شما را هندل کند و فریم بیشتری از بازیها میگیرید و مخصوصا زمانی که کار شما فقط بازی نیست و غیر گیمینگ کاربرد حرفهای هم از پی سی خود انتظار دارید، ممکن است که پردازنده نتواند تمام قدرت قطعات مختلف را پردازش کند و به اصطلاح موجب ایجاد گلوگاه در سیستم شما میشود. گلوگاه به این معناست که سیستم و قطعات آن حداکثر کارایی خود را ارائه نمیدهند.
با انتشار پلتفرم Kaby lake از شرکت intel و انتشار پردازندههای هشت هستهای، شش هستهای و چهار هستهای Ryzen 5 انتخابها و پیشنهادات برای خرید یک پردازنده خوب گیمینگ افزایش یافته است. برای پلتفرم intel شاهد یک اتفاق جالب هستیم؛ هم پلتفرم جدید Intel یعنی Kaby lake و هم Skylake هر دو روی مادربردهای مشابه میتوانند کار کنند، این یعنی در اکثر مواقع اگر سیستمی با پردازنده Skylake دارید و میخواهید نسبت به ارتقا آن اقدام کنید، نیازی به تعویض مادربرد نخواهید داشت. از طرفی دیگر، AMD Ryzen با داشتن تعداد هستههای بیشتر برای کاربری مالتی مدیا حرفهای بیشتری برای گفتن دارد.
برویم سر اصل مطلب و معرفی بهترین پردازندههای گیمینگ.
بهترین پردازنده گیمینگ
intel Core i5 7600K
نقاط قوت:
- سنگینترین بازیهای پی سی را هندل میکند
- پتانسیل اورکلاک بالایی دارد و حتی به بالاتر از فرکانس ۴.۹ گیگاهرتز هم اورکلاک میشود
- بهرهگیری از چیپست Z270 اینتل موجب توانایی پردازنده برای پشتیبانی از درگاههای متعدد PCIe افزایش یابد و همچنین تکنولوژیهای جدید را قابل استفاده میکند
نقاط ضعف:
- سرعت کلاک پایینتری نسبت به مدل Core i7 7700K دارد
- تکنولوژیهایی مثل Hyper threading و SMT در این پردازنده وجود ندارد و فقط از چهار هسته بهره میبرد
خیلی ساده است که با نگاه کردن به مشخصات قویترین پردازندهها از خود بیخود شوید و به سمت خریدشان، اگر پولش را داشته باشید، متمایل شوید. اما اینتل سیاست نچندان محرمانهای دارد؛ بسیاری از ویژگیهای جالب و متنوعی که در پردازندههای بالارده آن وجود دارد، کار خاصی برای بهبود تجربه گیمینگ شما انجام نمیدهند. در واقع اگر به کار ادیت ویدیو، رندرینگ، برنامه نویسی یا هوش مصنوعی در کنار بازی کردن مشغول هستید، این ویژگیها واقعا بدردتان خواهند خورد؛ اما اگر از سیستمتان فقط اجرای بازیها را بدون مشکل میخواهید، نیازی به آن همه تجهیزات و امکانات پر زرق و برق نخواهید داشت. در واقع چیزی که میخواهم بگویم این است که برای کاربرد گیمینگ شما خیلی راحت میتوانید بدون هزینه سرسام آور سی پی یو های بالارده، با هزینهای کمتر نیاز کامپیوتر خودتان را برای اجرای بازیها به بهترین نحو مرتفع کنید. اینجاست که اکثرا سری Core i5 را برای کاربرد گیمینگ پیشنهاد میکنند. این پردازنده، پردازندهای ایده آل برای کاربرد گیمینگ و همچنین کار مالتی مدیا در سطح متوسط است. قضیه زمانی بهتر میشود که بدانید مدل پیشنهادی ما از سری به اصطلاح unlock شده اینتل است. یعنی شما میتوانید به خوبی این پردازنده را اورکلاک کنید.(پردازندههای اینتل با پسوند K دارای ضریب مولتی پلایر باز هستند و به راحتی اورکلاک میشوند)
زمانی بود که با عرضه هر پردازنده جدید، شاهد افزایش شدید پرفورمنس و امکانات هر سی پی یو بودیم؛ به عنوان مثال در سری Pentium 4 از فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز یک جهش بلند به سمت فرکانس ۳.۲ گیگاهرتز بوجود آمد. اما اکنون اکثر تفاوتها بین مدلهای مختلف میان رده، کمی افزایش یا کاهش سرعت کلاک پردازنده و یا تغییر مقدار هستههای آن است. نکتهای که باید بدانید این است که اکثر بازیها و همچنین اکثر کارها و عملکردهای رایج در دنیای پردازشهای کامپیوتری، نیازی به بیش از چهار هسته پردازشی ندارند. همین موضوع باعث شده که مدل پیشنهادی ما یعنی Core i5 7600K به عنوان بهترین پردازنده حال حاضر برای کاربرد گیمینگ باشد.
اکثر تفاوتهای بین پلتفرم جدید اینتل یعنی Kaby lake با skylake در معماری ۱۴ نانومتری آن است و همچنین مدل ۷۶۰۰ با مدل ۶۶۰۰ حدودا ۳۰۰ مگاهرتز سرعت کلاک بیشتری دارد.
دو پردازنده را تست کردیم که تفاوت آنها را در گیمینگ ببینیم. در این تست پردازنده قدرتمند Core i7 7700K با مدل پیشنهادی ما در فرکانس پایه تست شدند. کارت گرافیک قدرتمند GTX 1080Ti هم به عنوان کارت گرافیک قرار گرفت. در این تست مشخص شد که با وجود تفاوت عظیم قدرت پردازشی دو پردازنده، در کاربرد گیمینگ تنها حدود ۵ درصد تفاوت بین آنها وجود داشت. هرچند استثنا هم در این تست وجود داشت. مثلا بازی Ashes of the singularity که روی DirectX 12 تست شد حدود ۱۰ درصد پرفورمنس بیشتری با Core i7 7700K داشت. خبر خوب این است که با اورکلاک کردن، بیشتر این اختلاف پرفورمنس حل میشود.
برای سیستمهای گیمینگ شما باید توجه داشته باشید که تجربه خوب گیمینگ با مجموعه قطعات خوب بدست میآید. سریعترین پردازنده جهان هم نمیتواند یک کارت گرافیک اقتصادی را به یک غول پردازشی تبدیل کند. عکس همین قضیه هم صادق است. یک کارت گرافیک قدرتمند نمیتواند با وجود یک پردازنده ضعیف، یک غول گیمینگ ایجاد کند. هدف اصلی از بیان این مطلب این بود که باید به شما بگوییم که اگر به دنیال اسمبل یک سیستم با چند کارت گرافیک قوی هستید باید به فکر خریدن یک پردازنده قویتر باشید؛ SLI و یا CrossFire هر دو بار سنگینی برای سی پی یو محسوب میشوند و مطمئنا برای جلوگیری از ایجاد گلوگاه، نیاز به یک پردازنده قدرتمندتر دارید.
حالا، شاید تا اینجای کار نتیجه گرفته باشید که این پردازنده قطعهای قدرتمند و در خور توجه است؛ اما این نکته را بدانید که اگر واقعا قصد خرید یک پردازنده گیمینگ را دارید، پیشنهاد ما را به عنوان یک پیشنهاد برای افرادی که میخواهند کاملا یک سیستم پی سی جدید را اسمبل کنند ببینید. در واقع اگر از قبل یک سی پی یو از نوع Core i5 حتی تا سه نسل قبل دارید، هنوز میتوانید روی آن به عنوان یک همراه خوب در بازیها حساب کنید. باز هم این مسئله به میان میاید که اگر شما در کنار بازی کردن، فعالیت حرفهای که قدرت پردازشی زیادی از سیستم طلب میکند هم انجام میدهید، این آپگریدها میتواند منطقیتر باشد. کل حرف این است که اگر به دنبال آپگرید هستید، به مدل پردازنده، مادربرد و حافظههای RAM خود نگاهی بیاندازید. اگر از عملکرد سیستمان در اجرای بازیها راضی نیستید، با خرید یک کارت گرافیک بهتر و افزایش RAM، به احتمال زیاد مشکلتان برطرف میشود.
آخرین سوالی که ممکن است برای شما به وجود بیاید این است که چرا ما پردازنده Ryzen از شرکت AMD را به عنوان بهترین پردازنده گیمینگ انتخاب نکردیم. در واقع برای آن دسته کاربرانی که در هنگام بازی کردن، فعالیتهای سنگینی مثل استریم ویدیو در توییچ را انجام میدهند، مطمئنا پردازندههای AMD Ryzen 5 1600 و AMD Ryzen 7 1700 با در اختیار داشتن هستهها و رشتههای بیشتر، عملکرد بهتری دارند. در واقع دلیل اصلی ما برای انتخاب مدل Intel به جای AMD این بود که این مدل از نظر سرعت کلاک، پردازنده Ryzen را شکست میدهد اما در تعداد هسته و رشته کم میآورد.
3 دیدگاه
AITD
درود
ببخشید سوال بی ربط به پست میپرسم بتای بازی Dreams منتشر نشده؟
محمدسعید خزایی
سلام عزیز
خیر، هنوز منتشر نشده.
PEYMAN666
دمت گرم اگر زحمت یکم بیشتر بکشی و بعدی AMD هم پوشش بدی خوبه. فقط در حد بودنش. در رابطه با مانیتور ها کارت های گرافیک و سیستم پیشنهادی هم عالیه کار کنی