تصور کنید شما مدام در حال حرکت هستید همواره از شهری به شهر دیگر میروید و شخصی هستید که میخواهد با یکبار هزینه کردن همه امکانات را یکجا به دست بیاورد. حالا تمام این موقعیتها را با شعار «من یک گیمر هستم!» مخلوط کنید و متغیری که در این معادله جا مانده را به دست بیاورید. جواب یک لپ تاپ گیمینگ است! شما اولین قسمت از مجموعه راهنمای خرید بهترین لپ تاپ گیمینگ را میخوانید؛ دو حالت وجود دارد، یا شما قصد دارید یکی از همین بهترینها را خریداری کنید یا از روی کنجکاوی روی لینک این مقاله کلیک کردهاید. فرقی نمیکند آماده باشید تا با دیدن نقد و بررسی پیشنهاد ما برای بهترین لپ تاپ گیمینگ بالارده (High-end)، مغزتان سوت بکشد.
لپ تاپی همه فن حریف
این روزها در دنیای لپ تاپ شما با پیشنهادهای معقول و به صرفهای رو به رو میشوید؛ در واقع اگر کاربردی واقعا حرفهای از لپ تاپتان انتظار ندارید، خریدن این وسیل ممکن است برایتان به صرفهتر هم تمام شود. اما وقتی به بازار لپ تاپهای گیمینگ میرسیم، انتخابهای زیادی از برندهای مطرح پیش چشممان صف میکشند و اینجاست که انتخاب دشوار میشود.
میدانیم که مهمترین قطعهای که سیستمهای گیمینگ و همچنین گیمرها روی آن مانور میدهند، کارت گرافیک است.؛ بنابراین برای سازندگان لپ تاپ گیمینگ، کارت گرافیک در اولویت انتخاب قرار میگیرد. پیش از این، حدود یک یا دو سال پیش، انتخاب یک لپ تاپ گیینگ کمی باعث تردید بود، عملا خرید چنین لپ تاپهایی بعضا یک چمدان برای حمل و نقلشان طلب میکرد؛ فنهای بزرگ برای خنک کردن قطعات، وزن بیشتر نسبت به باقی لپ تاپها، لوزام جانبی خسته کننده و همچنین از همه مهمتر، کاهش محسوس پرفورمنس نسبت به یک پی سی هم قیمت، دلایلی بودند که خرید چنین لپ تاپهایی را کمی زیاده روی در خرج کردن پول نشان میدادند؛ اما حالا همه چیز فرق کرده است.
با معرفی نسل پاسکال از کارت گرافیکهای NVidia، ورق برای لپ تاپهای گیمینگ کاملا برگشت و این بازار روزهای خوشی را به خود خواهد دید. معماری پاسکال برای طراحی چیپهای GPU برابر با یک انقلاب برای این طراحیها، باعث شد که کارتهای جدید تا دو یا حتی سه برابر نسبت به هم ردههای قدیمی خود در نسل قبلی کارایی داشته باشند و کارتهای میان رده توانایی رقابت با کارتهای پرچم دار قبلی را پیدا کنند. همه اینها با مصرف توان مشابه یا بعضا کمتر امکان پدذیر شد. کلید دستیابی به این قدرت، کاهش سایز چیپ بود. در واقع کارتهای مکسول، سری قبلی کارتهای گرافیک NVidia، از معماری ۲۸ نانومتری در طراحی GPU استفاده میکردند. در نسل پاسکال ما شاهد معماری ۱۶ و ۱۴ نانومتری در این قطعات بودیم. مزیت کوچکتر شدن چیپها این است که جای کمتری اشغال میکنند، توان کمتری مصرف میکنند، کمتر داغ میشوند، نسبت به پرفرومنسشان، و توان بیشتری را در فضای کوچکتر و با قیمت تمام شده کمتر ارائه میدهند.
نکته جالب دیگر این است که به دلیل همین تغییر معماری و همچنین پیشرفت تکنولوژی، دیگر کارتهای گرافیک استفاده شده در لپ تاپها با مدلهای دسکتاپ، تفاوت محسوسی ندارند. همچنین تکنولوژی جدید MaxQ Design، سبب شده که بدون داشتن ضخامت لپ تاپهای گیمینگ قدیمی، بدون تغییر در قدرت، بازی کنید.
از مقدمه و تعریف راجع به کارتهای گرافیک بگذریم و به اصل مطلب برسیم.
پیشنهاد ما به عنوان بهترین لپ تاپ گیمینگ بالارده، لپ تاپ Asus ROG Strix GL502VS است. این لپ تاپ با بهره گرفتن از جدیدترین نسل پردازنده، جدیدترین نسل پردازنده گرافیکی و همچنین قرار گرفتن در طیف ROG (Republic of Gamers) شرکت Asus، لپ تاپی ارزشمند و همچنین قدرتمند برای خرید محسوب میشود. در ادامه با بررسی این لپ تاپ همراه ما باشید.
(توضیح: انتخابهای بهتری هم برای پیشنهاد موجود بود، اما این انتخابها هنوز وارد بازار ایران نشدهاند و مسلما به عنوان راهنمای خرید، نمیتوان محصولی را پیشنهاد داد که در بازار موجود نیست)
پردازنده: Core i7 7700HQ
با یکی از قدرتمندترین پردازندهها از جدیدترین نسل CPU های Intel، رو به رو هستیم. این پردازنده چهارهستهای با فرکانس پایه ۲.۸ گیگاهرتزی، انتخاب مناسب و قدرتمندی برای این لپ تاپ محسوب میشود. لازم به ذکر است که نهایت توان این پردازنده فرکانس ۳.۵ گیگاهرتز است. به هیچ وجه توان رقابت با مدل دسکتاپ خود را ندارد و این بهایی است که با خرید لپ تاپ میپردازیم، ولی با این وجود، قدرت آن تقریبا برای همه کاری که از لپ تاپ انتظار دارید کاملا کافی است؛ بازی میکنید؟ نگران چیزی نباشید. رندر میگیرید و ادیت فیلم انجام میدهید؟ عقب بنشینید تا CPU کارش را انجام دهد. بنابراین نگرانی بابت پردازنده نداشته باشید.
کارت گرافیک: GTX 1070 8GB
من واقعا از دیدن این کارت گرافیک شگفت زده میشوم، زمانی که کارت گرافیک GTX 970 هنوز انتخاب قدرتمندی محسوب میشود، برادر جدیدترش GTX 1070 حتی پرچمدار نسل قبل را زیر سوال برد. قدرتی بسیار بالا در ازای قیمتی مناسب، واقعا از آن انتخابهایی است که هر گیمری خوابش را میبیند. پرفرومنس در این مدل چندان با مدل دسکتاپ تفاوتی ندارد. میتوان گفت توان آن برای لپ تاپها زیاد از حد هم باشد؛ البته Asus این مشکل را در این لپ تاپ مرتفع کرده و شما با قدرت واقعی این کارت گرافیک در لپ تاپ رو به رو میشوید؛ میپرسید چطور؟ این شرکت نمایشگر لپ تاپ را از مدل متداول ۶۰ هرتزی با رزولوشن ۱۰۸۰p به مدل ۱۲۰ هرتزی با رزولوشن ۱۰۸۰ح تغییر داده است. چه فرقی دارد؟ خب، در نمایشگرهای ۶۰ هرتزی مسلما قدرت کارت گرافیک هدر میرفت؛ این کارت گرافیک میتواند بازیها را با فریم ریت ۷۰ و ۱۰۰ به خوبی اجرا کند، بنابراین اگر نمایشگری ۶۰ هرتزی با این کارت گرافیک ترکیب میشد، مثل یک قلب با یک رگ گرفته عمل میکرد؛ از تمام توان این قلب نمیشد استفاده کرد.
مشخصات فنی این کارت گرافیک را قبلا در گیم شات برایتان نقد کرده بودیم و بسیار در مدح و ستایش (!!) آن نوشتهایم. میتوانید مقاله نقد و بررسی این کارت در این مقاله مشاهده کنید.
بگذریم، قدرت این کارت گرافیک واقعا بالاست ولی اگر انتظار یک کارت گرافیک GTX 1080 را داشتید باید بگویم مدلهای ۱۰۸۰ اکثرا در نمایشگرهای ۴K استفاده میشوند، که هنوز گزینه رایجی نیست و انتخاب بسیار گران قیمتی محسوب میشود. بنابراین کمی سطح توقع را پایین میآوریم تا بتوانیم به ویژگیهای خوب دیگر این لپ تاپ بپردازیم.
کارت گرافیک GTX 1070 خیلی راحت کارت نسل قبلی ۹۷۰ را شکست داده بود و با ۹۸۰Ti رقابت کرده بود و GTX Titan X را به چالش کشیده بود و در هر دو این رقابتها توانست با اختلاف قدرت و پرفورمنس محسوسی، حریفانش را شکست دهد. نزدیکترین رقیب بعد از GTX 980Ti و GTX Titan X هم کارت گرافیک قدرتمند GTX 980 بود که فرسنگها از نظر پرفرومنس و قدرت با GTX 1070 فاصله دارد. بنابراین شما میتوانید مطمئن باشید، GTX 1070 تا مدتها به هیچ وجه در هیچ بازی آن هم در رزولوشن ۱۰۸۰p کم نخواهد آورد.
رم: ۱۶ گیگابایت از نوع DDR4 با فرکانس ۲۴۰۰
میدانیم که مقدار و نوع و فرکانس رم در خرید هر سیستم حرفهای، یکی از مهمترین فاکتورها میباشد؛ در واقع در لیست اهمیت قطعات، به غیر از مادربرد، ماژول رم بعد از CPU قرار میگیرد، در سیستمهای گیمینگ رم بعد از GPU مهمترین قطعه میباشد.
در واقع چیزی که باعث روشن ماندن سیستم، سریع بودن عملکردها و … در سیستم میشود همین ماژول رم است.
بگذریم، در بازار کنونی سیستمهای حرفهای، مقدار ۶ گیگ رم به صورت مینیموم مطرح میشود و حجم ۸ گیگ رم، مقدار استاندادی مطرح میشود.اما داشتن ۱۶ گیگ رم یک مزیت در سیستمهای حرفهای محسوب میگردد؛ در واقع هرچه قدر مقدار و فرکانس رم بیشتر باشد، سیستم سریعتر عمل میکند و روانتر اجرا میشود. بنابراین ۱۶ گیگابایت رم از نوع DDR4 و فرکانس ۲۴۰۰ مگاهرتز، مقداری مناسب و کاملا کافی برای این لپ تاپ محسوب میگردد. با این مقدار شما میتوانید بدون نگرانی در مورد رم، بازی کنید؛ در مورد عملکردهای حرفهایتر مثل رندر کردن یا ادیت ویدیو هم این مقدار رم مقدار مناسبی به شمار میرود.
نمایشگر: ۱۵.۶ اینچی فول اچ دی با تکنولوژی Gsync
این نمایشگر انتخاب کاملا مناسبی برای این لپ تاپ بوده است. چرا؟ اولین دلیل این است که نرخ بروزرسانی تصویر در این نمایشگر برابر با ۱۲۰ هرتز قرار داده شده و این یعنی استفاده بهینه از قدرت کارت گرافیک. بنابراین اگر بازی میتواند با فریم ریت بالاتری اجرا شود، با یک نمایشگر ۶۰ هرتزی محدود نخواهید شد.
دومین دلیل رزولوشن آن است. رزولوشن فول اچ دی، هنوز هم رزولوشن مناسبی محسوب میشود همچنین قدرت کارت گرافیک فعلا برای این نمایشگر آنقدر بالاست که تقریبا تمام بازیها را روی ۱۰۰ فریم بر ثانیه اجرا میکند و در آینده نیز شما بدون نیاز به تغییر تنظیمات گرافیکی، میتوانید از بازی خود لذت ببرید.
سومین دلیل پشتیبانی از فناوری Gsync است. این فناوری شاید در نگاه اول چندان کارآمد نباشد و به عنوان یک آپشن بی مصرف به آن نگاه کنید؛ اما همه اینها تا زمانی است که بازیای را اجرا نکردهاید. به تعریف ساده، Gsync از پاره پاره شدن تصویر به دلیل ارتباط کارت گرافیک با نمایشگر جلوگیری میکند و تصویری زنده و بدون نقص را برای شما ترسیم میکند.
اگر به نظر شما نمایشگر این لپ تاپ کوچک است، میتوانید از مدل دیگری از لپ تاپهای Asus استفاده کنید. مدل GL702VS با همین مشخصات و فقط با نمایشگر بزرگتر ۱۷ اینچی برای شما آماده است.
پورتها و اتصالات
در این مورد، شما با تمام امکانات استاندارد برای یک لپ تاپ گیمینگ خوب روبه رو هستید. ۱ عدد پورت USB 3.1، ۳ پورت USB 3.0 به همراه یک درگاه USB type-C، به همراه یک عدد پورت HDMI و یک عدد DisplayPort برای اتصال مانیتورها و نمایشگرهای دیگر به لپ تاپ، خروجی میکروفون و ورودی هدفون از امکانات ارتباطی و ورودیهای این لپ تاپ محسوب میشوند.
حافظه
بایک حافظه درایو خشک SSD با ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و یک هارددیسک ۱ ترابایتی برای آرشیو اطلاعاتتان رو به رو هستیم. شاید در این قسمت کمی نا امید شویم، چون هارد دیسک نهایتا با سرعت ۵۴۰۰ دور در دقیقه میچرخد که برای یک سیستم حرفهای و گیمینگ شاید رقم مناسبی نباشد. اما برای قرار دادن سیستم عامل و بازی محبوبتان روی یک حافظه پر سرعت، به اندازه کافی فضای SSD وجود دارد.
باتری
یکی از نقاط ضعف این لپ تاپ باتری آن است. در واقع با یک باتری ۶۲ وات بر ساعت، نهایتا با GTX 1070 در حال بازی یا کار محاسباتی سنگین، میتوانید دو یا حتی یک ساعت از لپ تاپ استفاده کنید. این برای یک لپ تاپ گزینه بدی است و حتی بدتر زمانی که این لپ تاپ آنقدر سبک است که بتوان آن را با خود هر جا که میروید ببرید.
طراحی
از نظر طراحی با یک لپ تاپ نازک و سبک طرف هستیم. نسبت به باقی لپ تاپهای گیمینگ این لپ تاپ به اندازه کافی سبک و نازک هست که همه جا همراه شما باشد. هرچند این لپ تاپ از MaxQ Design بهره نمیبرد، اما در کلاس کاری خودش، میزان قابل قبولی از سبکی و قابلیت جابه جایی ارائه میدهد. یکی از دلایلی که مدلهایی مثل لپ تاپهای Gigabyte Aorus Division را پیشنهاد ندادیم همین کیفیت ساخت بود. اما این پیشنهاد به دلیل کیفیت ساخت پایین و قیمت بالا رد شد.
جمع بندی
اگر به دنبال بهترین لپ تاپ هستید به قیمت نگاه نکنید! شاید تعجب کنید اما لپ تاپهایی با قیمتهای بسیار بالا هم موجود هستند که در نهایت یک و نیم برابر این لپ تاپ قدرت دارند، اما راهنمای خرید همیشه عاقلانهترین و مناسبترین انتخاب را پیش روی شما قرار میدهد؛ این به عهده شماست که نیاز خود را بسنجید و تصمیم بگیرید که کدام لپ تاپ برای شما مناسب است.
1 دیدگاه
youmovise
مرسی عالی عالی بود