هیچچیزی جذابتر از تماشای فیلمی که سرعت بالای ماشینها را به تصویر میکشد، نخواهد بود. خصوصا وقتی که فیلم با یک تصادف فجیع به پایان برسد. یکی از پرطرفدارترین فیلمهایی که با محوریت ماشینها ساخته شد، سری فیلمهای «سریع و خشن» (Fast and the Furious) بوده که اخیرا هشتمین قسمت این مجموعه منتشر شد و مانند همیشه مورد استقبال بینظیر طرفداران قرار گرفت. ما در این مقاله قصد داریم ۱۰ فیلم برتر که ماشینها جزو عوامل اصلی فیلم بودهاند را معرفی کنیم، این لیست بر اساس امتیازهای وبسایت IMDB و نمره منتقدین سینما رتبهبندی شده است.
رتبه دهم: «ماشینها» (Cars)
نمره منتقدین: ۷۳/۱۰۰
امتیاز: ۷.۱/۱۰
انیمیشن ماشینها که در سال ۲۰۰۶ توسط کمپانی «پیکسار» (Pixar) به دنیا معرفی شده بود، مخاطبان را به یک دنیای کاملا متفاوت که توسط خودروها اداره میشد برد. داستان این انیمیشن در مورد ماشینی با نام لایتینگ مک کویین است٬ماشین مسابقه تازهکار و بی کله که فکرو ذکرش برنده شدنه. وی به طور غافلگیرکنندهای خود را در یک شهر قدیمی می بیند و در انتها در مییابد که برنده شدن همه چیز نیست. انیمیشن ماشینها در سال ۲۰۰۶ کاندید دریافت جایزه اسکار بهترین انیمیشن شده بود.
رتبه نهم: «کسبوکار ایتالیایی» (The Italian Job)
نمره منتقدین: –
امتیاز: ۷.۴/۱۰
خیلی از مردم با ورژن بازسازی شده این فیلم که در سال ۲۰۰۳ منتشر شده بود آشنا هستند. کسب و کار ایتالیایی یک فیلم در سبک جنایی و سرقت به کارگردانی «پیتر کالینسن» (Peter Collinson) است که در سال ۱۹۶۹ منتشر شد. داستان فیلم در مورد گروهی از دزدان است که قصد دارند یک محموله طلا را با ایجاد ترافیک در خیابانهای تورین به سرقت ببرند. در سال ۲۰۰۴، «توتال فیلم» (Total Film) مجله بریتانیایی دنیای سینما، این فیلم را در رتبه ۲۷ بزرگترین فیلمهای بریتانیایی تاریخ، قرار داد. «مایکل کین» (Michael Caine)، «بنی هیل» (Benny Hill) و «نوئل کاوارد» (Noel Coward) از جمله بازیگران حاضر در این فیلم هستند.
رتبه هشتم: «تاکر: مرد و رویاهایش» (Tucker: The Man and His Dream)
نمره منتقدین: ۷۴/۱۰۰
امتیاز: ۶.۹/۱۰
«جف بریجز» (Jeff Bridges) در این فیلم که با ژانر بیوگرافیست، نقش «پرستون تاکر» (Preston Tucker) را ایفا میکند. تاکر یک طراح ماشین بلندپرواز در طول دهه ۱۹۴۰ میلادی بود که ایدههای وی انقلابی را در صنعت اتومبیل ایجاد کرد. بزرگترین چالش زندگی تاکر طراحی ماشین نبود، بلکه وارد کردن این طراحیها برای ساخت در کارخانهها بود. این فیلم هرچند شکست تجاری داشت و در باکسآفیس موفق نبود اما توانست نظر مثبت منتقدین را به خود جلب کند و برای سه جایزه اسکار نامزد شده بود.
رتبه هفتم: «بولیت» (Bullitt)
نمره منتقدین: –
امتیاز: ۷.۵/۱۰
این فیلم کلاسیک که در سال ۱۹۶۸ در ژانر درام و هیجانی توسط «پیتر ییتس» (Peter Yates) کارگردانی شد. «استیو مککوئین» (Steve McQueen) بازیگر فقید سینمای هالیوود نقش اول فیلم را بر عهده داشت. داستان در مورد افسر پلیسی در شهر سانفرانسیسکو است. این افسر پلیس در تعقیب شخصی است که یک شاهد مورد حمایت پلیس را به قتل رسانده است. این فیلم شامل صحنههای بسیار زیبا از تعقیب و گریز ماشینها در سطح شهر است که از تأثیرگذارترین نمونههای تعقیب و گریز در سینما به شمار میرود. بولیت موفق شد جایزه اسکار بهترین تدوین و نامزدی اسکار بهترین میکس صدا را بدست آورد. بولیت در سال ۲۰۰۷ از سوی فهرست ملی ثبت فیلم کتابخانه کنگره واجد اهمیت «فرهنگی، تاریخی یا زیباییشناسی» تشخیص داده شد و در فهرست محافظت قرار گرفت.
رتبه ششم: «شتاب» (Rush)
نمره منتقدین: ۷۵
امتیاز: ۸.۱/۱۰
شتاب فیلمی در ژانر زندگینامه و اکشن است که توسط «ران هوارد» (Ron Howard) کارگردانی شد. «کریس همسورث» (Chris Hemsworth) و «دانیل برول» (Daniel Brühl) بازیگران نقش اول این فیلم هستند. فیلم واقعه مسابقه فرمول یک دهه ۱۹۷۰ میان جیمز هانت و نیکی لائودا است که در سال ۱۹۷۶ در یک تصادف فاجعه بار در مسابقات فرمول یک جایزه بزرگ آلمان لائودا به شدت مجروح میشود و تا سر حد مرگ پیش میرود. اما او چند هفته پس از حادثه به میادین باز میگردد تا با رقیبش، جیمز هانت، برای دست یابی به مقام قهرمانی جهان در سال ۱۹۷۶ در فوجی ژاپن به رقابت بپردازد. این فیلم تا به امروز در رتیه ۱۸۶ در لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDB قرار دارد.
رتبه پنجم: «مکس دیوانه: جنگجوی جاده» (Mad Max 2: The Road Warrior)
نمره منتقدین: ۷۶/۱۰۰
امتیاز: ۷.۶/۱۰
قسمت دوم از سری فیلمهای مکس دیوانه شباهتی به دیگر فیلمهای موجود در این لیست ندارد زیرا در سبک ادبیات داستانی رستاخیزی و پسارستاخیزی است. داستان فیلم مانند دیگر قسمتهای مجموعه در مورد فردی بهنام مکس است که برای کمک به جامعهای کوچک در برابر زورگویان وارد مبارزه میشود.در این فیلم «جرج میلر» (George Miller) به عنوان کارگردان حضور داشته و «میل گیبسون» (Mel Gibson) نیز بازیگر نقش اول آن بوده است.
رتبه چهارم: «دوئل» (Duel)
نمره منتقدین: –
امتیاز: ۷.۷/۱۰
این فیلم که در سال ۱۹۷۱ منتشر شده بود آنچنان که باید شناخته شده نیست، سومین اثر یکی از برترین کارگردانان برتر تاریخ «استیون اسپیلبرگ» (Steven Spielberg) یک فیلم هیجانی فوق العاده است. داستان فیلم در مورد فروشنده ای به نام دیوید مان است که برای انجام کاری به کالیفرنیا رفته و به خاطر ترافیک سنگین بزرگ راه، از یک جاده ی محلی به راهش ادامه می دهد. او در میانه ی راه، برای پرهیز از دود غلیظ یک تانکر، از آن سبقت می گیرد، اما این کار راننده ی تانکر را به خشم می آورد و تعقیب و گریزی دیوانه وار و خطرناک آغاز می شود.
رتبه سوم: «ضد مرگ» (Dead Prrof)
نمره منتقدین: ۷۷/۱۰۰
امتیاز: ۷.۱/۱۰
ضد مرگ فیلمی است در ژانر اکشن، جنایی و هیجانانگیز که «کوئینتین تارانتینو» (Quentin Tarantino) آن را کارگردانی است. داستان در مورد یک قاتل سریالی بهنام مایک است که کارش تعقیب و کشتن دختران جوان می باشد. او این کار را نه با وسایل معمول، بلکه به وسیله اتومبیل خود که نام ضد مرگ به آن داده، انجام می دهد. اما آخرین شکارهای او که سه دختر ماجراجو هستند، قصد ندارند به آسانی تسلیم وی شوند. پس از تعقیب و گریزی پر مخاطره، مایک که دریافته نمی تواند این لقمه گلوگیر را ببلعد، از دخترها عذرخواهی می کند. اما دخترها جز با کشتن وی راضی نمی شوند…
رتبه دوم: «رانندگی» (Drive)
نمره منتقدین: ۷۸/۱۰۰
امتیاز: ۷.۸/۱۰
رانندگی یک فیلم هیجانی آمریکایی است که در سال ۲۰۱۱ به کارگردانی «نیکولاس ویندینگ رفن» (Nicolas Winding Refn) و با بازی «رایان گاسلینگ» (Ryan Gosling) و «کری مولیگان» (Carey (Mulligan به نمایش درآمد. فیلمنامه رانندگی را نویسنده ایرانی-انگلیسی «حسین امینی» راساس کتابی به همین نام به قلم «جیمز سالیس» (James Sallis) به نگارش درآورد. راندن قبل از اکران در سپتامبر ۲۰۱۱، در تعداد زیادی فستیوال به نمایش درآمد و توانست نظر بینندهها را به خود جلب کند. همچنین در ۶۴اُمین فستیوال فیلم کن توانست جایزهٔ بهترین کارگردانی را برای ویندینگ رفن به ارمغان آورَد. داستان در مورد یک راننده بدلکار پروژه های سینمایی هالیوود است که شب هنگام برای خلافکاران رانندگی می کند، در جریان یکی از این ماموریت هایش همه چیز به درستی پیش نمی رود و بزودی در میابد که همه به دنبال او هستند. رانندگی برای دریافت جایزه اشکار بهترین تدوین صدا کاندید شده بود.
رتبه اول: «مکس دیوانه: جاده خشم» (Mad Max: Fury Road)
نمره منتقدین: ۹۰/۱۰۰
امتیاز: ۸.۱/۱۰
و در نهایت رتبه اول این لیست به فیلم فوق العاده زیبا و جذاب مکس دیوانه: جاده خشم رسید. این فیلم چهارمین قسمت از سری فیلمهای مکس دیوانه به شمار میآید که با هنرمایی «تام هاردی» (Tom Hardy) و «شارلیز ترون» (Charlize Theron) همراه بود. جاده خشم یک فیلم پسارستاخیزی و اکشن، به کارگردانی و تهیهکنندگی «جرج میلر» (George Miller) و نویسندگی جرج میلر، «برندن مککارتی» (Brendan McCarthy) و «نیکو لاتوریس» (Nico Lathouris) است. داستان آن دربارهٔ مکس روکاتانسکی که به نیروهای ایمپریتر فیوروسا میپیوندد تا طی تعقیب و گریزهای متوالی جادهای از دست رهبر شروری به نام ایمورتان جو و نیروهایش فرار کنند. جادهٔ خشم با تحسین قابل توجه منتقدین مواجه شد و برخی آن را یکی از بهترین فیلمهای اکشن ساخته شده در تاریخ سینما خواندند. این فیلم در مجموع ۳۷۴ میلیون دلار فروش داشت که آن را به پرفروشترین فیلم در سری مکس دیوانه تبدیل کرد. در ۱۴ ژانویه سال ۲۰۱۶ (۴ بهمن ۱۳۹۴) نامزدهای دریافت جایزه هشتادوهشتمین مراسم اسکار اعلام شد و «مکس دیوانه: جادهٔ خشم» با نامزدی در ۱۰ رشته پس از فیلم «بازگشته» (The Revenant) جایگاه دوم را از آن خود کرده است.
نظر شما در مورد این لیست چیست؟ آیا با ۱۰ فیلم برتر انتخاب شده در سبک ماشینرانی موافق هستید؟ نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.
2 دیدگاه
Behnam
سریع و خشمگین کووووووووو پس
محمدسعید خزایی
سلام عزیز
نمره منتقدین این مجموعه غالبا در خور توجه نبوده (بجز تا حدودی دو نسخه آخر) به هر حال بنابر صلاح دید نویسنده این فیلمها ترجیح داده شدن.