با سلام و عرض تبریک سال نو خورشیدی خدمت شما عزیزان و یاوران همیشگی گیم شات. امیدواریم که این روزها تا به اینجای کار به شما خوش گذشته و ایام به کامتان باشد. سال ۱۳۹۶ آغاز شده و ما با اولین سانگ شات سال جدید در خدمت شما هستیم و امیدواریم که این قسمت از سانگ شات که در آن به بررسی موسیقی بازی Uncharted 3 میپردازیم را به عنوان یک عیدی کوچک از ما قبول کنید. این شما و این هم قسمت ششم از سری مقالات سانگ شات.
در قسمت پنجم و آخرین قسمت سانگ شات در سال ۱۳۹۵ به بررسی موسیقی و قطعات ساخت شده برای بازی Prince of Persia پرداختیم. در آن قسمت گفتیم که این بازی از این لحاظ برای ما دارای اهمیت بود که پس از مدتها با یک موسیقی درست و حسابی شرقی که برای یک بازی که نامی از ایران را به یدک میکشید، طرف بودیم.
از آنجایی که شرقی هستیم و موسیقی شرقی نیز همیشه مورد پسندمان بوده و همچنین به دنبال روند بررسی موسیقی شرقی که هفته پیش آغازش کردیم، باز هم تصمیم گرفتیم که این قسمت را نیز به یکی از بازیهایی که از سبک و سیاق خاوری در موسیقیشان بهره میبرند، اختصاص دهیم. این تصمیم باعث شد که مانند هر هفته به جست و جو در میان عناوینی که سبک موسیقیشان شرقی است بپردازیم که در میان عناوین مختلف یک بازی به شدت خودنمایی میکرد و آن هم چیزی نبود به جز عنوان انحصاری کنسول پلی استیشن ۳، یعنی بازی زیبا و به یاد ماندنی Uncharted 3.
به دلیل این که در آن سالها که نسل هفتم کنسولها در حال تاخت و تاز بودند، در جبهه مایکروسافت قرار داشتم؛ در ابتدا از تجربه کردن بازی Uncharted 3 محروم بودم. ولی در میان دوستان، بودند کسانی که کنسول سونی را داشتند و یکی از مزایای داشتن دوست و همکار نویسنده در شهر خودتان که از قضا کنسول پلی استیشن ۳ هم داشته باشد، این است که تجربه کردن عناوین انحصاری این کنسول را برای شما ممکن و میسر میسازد.
از آن جایی که بنده عاشق موسیقی هستم و در بازیهایی که انجام میدهم؛ به طبع موسیقی یکی از اولین اولیتهای من است؛ در ابتدای ورود به بازی موسیقی متن بازی را گوش کردم و بسیار تحت تاثیر آن قرار گرفتم و فهمیدم که این بازی قرار است حسابی مرا در بخش موسیقی به وجد بیاورد که خوشبختانه همینطور هم شد.
این بازی با ارائه گرافیک بینظیر، داستان جذاب و موسیقی عالی خود نشان داد که بیخود و بیجهت این نمرات بالا را کسب نکرده است. به طور کلی جملات گفته شده نه تنها در مورد Uncharted 3، بلکه در مورد نسخههای دیگر از سری بازیهای آنچارتد صدق میکنند و این سری را به بازیهایی تبدیل کردهاند که در تمامی بخشهای بازی عملکرد عالی و کم نقصی را از خود ارائه میدهند.
در این میان بخش موسیقی همیشه از بهترینها بوده و عملکرد بسیار تاثیر گذاری را در موفقیت این سری بازیها به نمایش گذاشته است. یکی از ویژگیهای مثبت بازیهای آنچارتد، وجود موسیقی کاملا متناسب و هماهنگ با داستان و محیط و اتمسفر موجود در بازی است، که در ادامه به این مسئله خواهیم پرداخت.
اگر هر سه نسخه از سه گانه آنچارتد را تجربه کرده باشید حتما به این موضوع واقف هستید که موسیقی در این سه بازی همیشه در سطح مطلوب و خوبی قرار دارد و کاملا متناسب، هماهنگ و سوار بر جریان بازی است. این ثبات عالی در کیفیت شنیداری این بازیها، مدیون شخص «گرگ ادمونسون» (Greg Edmonson) است. از آنجایی که کیفیت کار این آهنگساز آمریکایی در دو بازی اول سری آنچارتد به خوبی هویدا بود، استودیو ناتی داگ در همان ابتدا کار آهنگسازی بازی Uncharted 3 را نیز به ادمونسون سپرد. اما این نسخه یک فرق اساسی با دو بازی دیگر این سری داشت و آن هم اتفاق افتادن بازی در خاورمیانه بود و با توجه به محیطی که بازی در آن رخ میداد، موسیقی ای را میطلبید که متناسب با منطقه عربستان و خاورمیانه باشد و در عین حال به ریشههای این سری نیز وفادار بماند.
ادمونسون که در آهنگسازی شماره سوم Uncharted تنها نبود و از مشاوره دو آهنگساز دیگر که یکی از آنها ریشه در خاورمیانه داشت، بهره میبرد؛ قطعاتی را برای این بازی ساخت که به جرات میتوان گفت که با روح و روان بازیکن بازی میکند. قطعات ساخته شده تا حدی با روند بازی متناسب هستند که واقعا حس ماجراجویی را در بازیکن به وجود میآورند و همچنین بازیکن بر اساس موسیقی در حال پخش متوجه خواهد شد که چه چیزی در جریان است و یا چه چیزی در انتظار او خواهد بود.
همانطور که گفتیم ادمونسون دو آهنگساز دیگر را در کنار خود داشت که این دو نفر «کلینت باجاکیان» (Clint Bajakian) -که سابقه طولانی در ساخت قطعات برای بازیهای رایانههای از جمله سری بازیهای «مانکی آیلند» را در کارنامه خود داشت- و «اعظم علی» (Azam Ali) آهنگساز ایرانی-آمریکایی بودند. حضور خانوم اعظم علی که تجربه کار و آشنایی زیادی با موسیقی عربی و ایرانی داشت، باعث شد که بر خلاف دیگر بازیهایی که در مشرق و خاورمیانه اتفاق میافتند، با موسیقیای کاملا متناسب و بیرون آمده از دل سرزمینهایی که بازی در آنها اتفاق میافتد رو به رو باشیم.
اگر قطعات آلبوم بازی Uncharted 3 را گوش کنید متوجه خواهید شد که ادمونسون از یک میزان موسیقی مشخص که به ترتیب نتهای «لا، ر، می (بمل)، ر، دو، ر، لا، دو، سل، لا» تشکیل میدهند را در بسیاری از قطعههای ساخته شده استفاده کرده است و به نوعی این میزان را به عنوان مشخصه و امضای خود در این اثرها به کار برده است. او بار دیگر با تکیه بر تجربه و تبحر خود توانست که موسیقی بی نظیر و بسیار دلنشینی را برای این بازی عالی و به یاد ماندنی خلق کند که شنیدن هر کدام از قطعاتش ناخودآگاه بازیکنان را به محیط بازی برده و خاطرات آنها را زنده کند.
با وجود زیبایی و گوشنواز بودن هر یک از قطعات ساخته شده برای این بازی، مجبور شدیم که تنها چند قطعه را برای ارائه به شما عزیزان آماده کنیم. اما با اینحال به شما توصیه میکنیم که آلبوم کامل این بازی که از ۴۴ قطعه متشکل شده است را دریافت کرده و از شنیدن آنها لذت ببرید.
این شما و این هم قطعات منتخب از بازی Uncharted 3 :
1 دیدگاه
امیر محمد شمس
با سلام خدمت دوستان واقعا ممنون بابت آهنگ ها واقعا این آهنگ ها گیمرارو میبره تو دنیای انچارتد بازم تشکر بایت آهنگ ها