طی سالیان اخیر و با رشد چشمگیر تکنولوژی، اینترنت و افزایش تنوع سریالهای تلویزیونی دیدن سریال برای بسیاری از مردم جهان و خصوصا در کشور ما به امری روزمره و یکی از تفریحات مردم بدل شده است. حال و با توجه به محدودیتهایی که در دیدن سریالها وجود دارد و ارزش وقت در این مقاله سعی شده است ۱۵ سریالی که ارزش دیدن بسیار بالایی دارند و از نظر بسیاری از دوستداران این حوزه در زمره بهترینها قرار میگیرند، معرفی شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره با گیمشات و ۱۵ سریال تلویزیونی که پیش از مرگ باید ببینید! همراه باشید.
پیش از هر چیز باید خاطر نشان کرد رکن اصلی که میتواند بر اقبال عمومی از یک اثر ارجعیت داشته باشد، علایق و سلایق شخصی است. زیرا ممکن است شما با یک اثر انس بگیرید و دیدنش برای شما لذت بخش باشد اما سایرین رغبت چندانی به دیدن آن نداشته باشند! هرچند که در غالب اوقات یک سریال پخته و ارزشمند همواره باب میل اکثر سریال دوستان است. حال به معرفی برترین سریالهای جهان میپردازیم.
۱۵ سریال تلویزیونی که پیش از مرگ باید ببینید!
۱۵- جوخه برادران (Band Of Brothers)
مسلما طی سالیان اخیر در چنین دسته بندیها و بحثهای سینمایی بارها اسم این ساخته فاخر شبکه HBO به گوشتان خورده است. سریال Band of Brothers را تام هنکس (Tom Hanks) و استیون اسپیلبرگ (Steven Spielberg) بعد از به پایان رساندن فیلم نجات سرباز رایان (Saving Private Ryan) ساخته و تولید کردهاند. مجموعه تلویزیونی بسیار پرخرجی که در سال ۲۰۰۱ ساخته و تولید شد که روایتگر جنگ جهانی دوم و افول ارتش نازی است. سریال Band of Brothers داستان مبارزات بخش هوابرد ۱۰۱ برعلیه نازیها را به نمایش میگذارد و از تمرینات نظامی در آمریکا، پریدن از هواپیما در بالای نرماندی در روز دی (D-Day) تا حمله به آشیانه عقاب آدولف هیتلر در کوههای آلپ را پوشش میدهد. ما همراه با کاپیتان دیک وینترز (Dick Winters) با بازی دیمین لوئیس (Damian Lewis) با ماموریتها و داستانهای خطرناک او و جوخه برادریاش رو به رو میشویم و با آنها به سوی جنگ و خونریزی و مرگ قدم بر میداریم.
یکی از نکات مثبت سریال که در پارهای از مواقع به نقطه ضعف آن نیز بدل میشود، شخصیتهای بسیار زیاد آن است. شخصیتهایی که طی ۱۰ قسمت این مجموعه تلویزیونی که هر کدام تقریبا ۶۰ دقیقه هستند مخاطب با آنها ارتباط خوبی برقرار میکند و بعضی مواقع حتی ممکن است از کشته یا زخمی شدن آنها همانند یک همرزم در دنیای واقعی ناراحت شویم! و پرداخت تا حدود زیادی منصفانه به وقایع جنگ نیز از دیگر نکات روشن در این اثر HBO است که آن را از بسیاری از آثار هم سبکش متمایز میکند.
۱۴- کاراگاه پوآرو (Agatha Christie Poirot)
کاراگاه باهوش، مغرور، شیک و اتو کشیده و صد البته باز هم باهوش و محبوب چند دهه قبل، هرکول پوآرو بیتردید نزد ایرانیان به واسطه پخش شدن فصلهای ابتدایی این مجموعه از صدا و سیما در سالهای دور از محبوبیت بالایی برخوردار است. پوآرو در ابتدای امر گاراگاه بخش جنایی اداره پلیس است که به هنگام جنگ جهانی و حمله نازیها به بلژیک از سرزمین مادریاش به انگلستان نقل مکان کرده است. این مجموعه تلویزیونی از میانههایش به این سو به پختگی بیشتری میرسد و اغلب قسمتهای آن ارزش دیدن و حتی چندبار دیدن را دارند!
هر قسمت از این سریال ۱۳ فصلی به ماجرایی خاص و حادثهای مشکوک میپردازد که آنقدر زیبا موضوع توسط کاراگاه قصه ما موشکافی میشود که در ابتدای امر ذهن مخاطب به آن سمت و سو نمیرود. هر قسمت سریال پوآرو تقریبا ۹۰ دقیقه است که به لطف پایان بندیهای زیبایش هرگز برای مخاطب خسته کننده نمیشود و اگر از دوستداران داستانهای پلیسی هستید حتی لحظهای در دیدن این اثر درنگ نکنید.
۱۳- دوستان (Friends)
نمیشود کسی ادعا کند از دوستداران سبک طنز و آن هم از نوع غربی و آمریکاییاش است و سریال دوستان را ندیده یا در مورد آن نشنیده باشد! مجموعه تلویزیونی که توسط دیوید کرین و مارتا کافمن ساخته شد و از ۲۲ سپتامبر ۱۹۹۴ تا ۶ مهٔ ۲۰۰۴ از شبکهٔ NBC پخش شده است. محوریت داستان حول و حوش چهار شخصیت با نامهای ریچل گرین، مانیکا گلر، جویی تریبیانی و فیبی بوفی به همراه چندلر بینگ و راس گلر رقم میخورد و داستان قسمتهای مختلف سریال، حول ماجراجوییهای رمانتیک و کمدی و مشکلات شغلی شخصیتها میچرخد؛ به طور مثال جویی برای گرفتن نقشهای مختلف تست میدهد و ریچل به دنبال کاری در صنعت مد است. هر شش شخصیت، وارد روابط عاشقانهٔ جدی میشوند. به طور مثال مانیکا با ریچارد برک و راس با امیلی والتهام وارد رابطه میشوند. روابط متناوب راس و ریچل، خط داستانی معمول و تکراری سریال است. در طول ده فصل بارها به هم برمیگردند و به هم میزنند، راس وارد رابطه با امیلی میشود. راس و ریچل با هم بچهدار میشوند. چندلر هم وارد رابطه با مانیکا میشود و با او ازدواج میکند و فیبی هم با مایک هنیگان ازدواج میکند. شخصیتهای دیگری که بعد از این شش نفر بیشترین حضور در سریال را دارند عبارتند از پدر و مادر راس و مانیکا که که در لانگ آیلند زندگی میکنند. همسر سابق راس و پسرش بن؛ گانتر، متصدی کافهٔ سنترال پرک؛ جنیس، دوستدختر سابق چندلر و اورسلا، خواهر دوقلوی فیبی.
سریال دوستان در مجموع ۶۲ نامزدی جایزه امی را برای خود به ارمغان آورد و در سال ۲۰۰۲ جایزه بهترین سریال کمدی را برای فصل هشتم از آن خود کرد. با یک دید کلی میتوان گفت هر ۱۰ فصل این سریال ارزش دیدن بالایی دارند اما فصلهای ۸ و ۶ آن یک سر و گردن از سایرین بالاتر هستند. همچنین شایعاتی در مورد ساخت یک فصل دیگر توسط NBC برای این مجموعه تلویزیونی به گوش میرسد که چندان قابل استناد نیست.
۱۲- دد وود (DeadWood)
هرجا سخن از سبک درام-تاریخی باشد هیچ شک و تردیدی نیست که سریال دد وود (شاخه شکسته) به کارگردانی «دیوید میلچ» (David Milch) حرفهای بسیاری برای گفتن دارد. چند سریال فاخر دیگر که ارزش دیدن دارند در این سبک و با رنگ و بوی وسترن همانند «هاتفیلز و مک کویز» (Hatfields and McCoys) وجود دارند اما موضوعی که دد وود را خاص میکند شخصیت پردازی عمیق و کم نقص آن است. زیرا مخاطب پس از چند قسمت ابتدایی، در ادامه سریال به خوبی با افراد حاضر در داستان همزاد پنداری کرده و آنها را درک میکند.
دد وود در ۳ فصل و ۳۶ قسمت در سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ بر روی آنتن رفت که داستان آن در مورد شهری بیقانون به همین نام است. شهری بیقانون با قوانینی خاص! حاکمیت اصلی شهر در دست شخصی به نام «آل» قرار دارد که هر از چند گاهی و در دهه ۱۸۰۰ که افراد بسیاری به دنبال طلاهای نهفته در این شهر هستند درگیر میشوند. و همین سیر تکاملی داستان و شخصیتهای آن طی ۳۶ قسمت ۶۰ دقیقهای آن است که کار تیم سازنده را زیباتر کرده است. و یکی دیگر از نکات بارز سریال نحو فیلمبرداری آن است که به سبکی خاص و وسترن صورت گرفته است! البته در ابتدای امر قرار بود سریال در سه فصل خاتمه یابد اما چنین نمیشود و سریال به نوعی نیمه کاره میماند و پایان آن میبایست در فصل چهارم رقم بخورد که چنین نشد و شبکه کانادایی HBO تا به امروز ادامه ساخت این سریال دوستداشتنی را کنسل کرده است.
۱۱- داستانهای ترسناک آمریکایی (American Horror Story)
این روزها اگر قرار باشد کسی به دیدن سریالی در ژانر ترسناک مشغول شود میبایست انتخاب اول خود را داستانهای ترسناک آمریکایی قرار دهد! سریالی که تا به امروز پنج فصل از آن ساخته و نمایش داده شده است و فصل ششم این مجموعه تلویزیونی نیز در شهریور ماه سال جاری بر روی آنتن خواهد رفت.
اتفاقات فصل اول داستان ترسناک آمریکایی که «خانه قتل» نام دارد در یک خانه رقم میخورد که توسط روح ساکنان قبلی تسخیر شدهاست. فصل دوم داستان ترسناک آمریکایی «تیمارستان» است که داستانش در ۱۹۶۴ رخ میدهد درباره یک تیمارستان مذهبی است و داستان ترسناک آمریکایی: «کاون» در دو بازه زمانی دهه ۱۸۰۰-۱۸۱۰ و حال رخ میدهد و درباه جنگ بین ساحران و وودوگران است. فصل سوم در ارتباط با ساحره ها است و فصل چهارم در ارتباط با یک عده آدم عجیب الخلقه که در یک سیرک کار میکنند و پیرامون همین سیرک اتفاقاتی میافتد. فصل پنجم نیز مربوط به یک هتل و حواشی و اتفاقات داخل آن است و حضور «لیدی گاگا» در جمع بازیگران این مجموعه سر و صدای زیادی به پا کرد.
یکی از نکات قوت سریال داستان ترسناک آمریکایی پایانبندیهای مناسب برای هر فصل است. در ابتدای هر پنج فصل این ساخته FOX چندان شروع موفقی نداشته اما رفته رفته روند سریال اوج گرفته و خصوصا در پایان فصل دوم که از نظر بسیاری از بینندگان سریال بهترین فصل آن نیز است، با پایانبندیای دلچسب مواجه هستیم. هرچند سبک این سریال وحشت است و اتفاقات عجیب و غریب در آن عادی! اما روابط جنسی یک روح با یکی از اعضای خانواده و مسائلی از این دست غیر قابل لمس هستند اما بازهم میگوییم اگر قصد دیدن یک مجموعه ترسناک را دارید این ساخته FOX جز انتخابهای اول لیستتان باشد.
۱۰- کاراگاهان واقعی (True Detective)
بازهم ساختهای از شبکه HBO! طی چند سال اخیر اسم سریال درام-جنایی کاراگاهان واقعی به کارگردانی «گری فوکوناگا» مسلما به گوش تمامی علاقهمندان به دنیای سریالهای تلویزیونی خورده است. مجموعهای که از دو فصل ۸ قسمتی و با هر فصل با داستانی مجزا تشکیل شده است و فصل سوم نیز در راه است. داستان فصل اول سریال کاراگاهان واقعی در چند خط زمانی اتفاق میافتد و بر روی تحقیقات دو پلیس برای یافتن قاتلی سریالی که دست بهجنایتهایی زده، طی مدت ۱۷ سال متمرکز است. و اتفاقات فصل دوم در کالیفرنیا رخ میدهد و دربارهٔ همکاری سه افسر پلیس از سه اداره پلیس مختلف است که پس از پیدا کردن جسد فردی در کنار یک بزرگراه، به دنبال جنایاتی هستند که تبدیل به یک تجارت شدهاست.
اما متاسفانه کیفیت فصل دوم به اندازه فصل نخست این اثر نبود زیرا در وصف فصل اول کافیست به القابی همچون «بهترین مجموعه تلویزیونی» از سوی مجله آنتلانتیک و یا «تحسین جهانی» از سوی سایت متاتریک اشاره کرد که متاسفانه فصل دوم از بازخوردهایی به خوبی فصل پیشین برخوردار نشد. یکی از نکات بارز این اثر شخصیتپردازی پیچیده و درگیر کننده آن است که به همراه اتمسفر خاص و سبک روایتی که دارد تحسین برانگیز است که در این باره «رابرت لوید» از نیویورک تایمز می نویسد:
ما شاهد بازگشت سریالهای کوتاه، که خود ایجاد شده از یک سریال درام بلند ۸ تا ۱۳ ساعته است هستیم که هیچ عجلهای برای پایان داستان ندارد و زمان زیادی برای داستانی با جزئیات و دیالوگهای مختلف و حتی سکوت دارد.
۹- مردگان متحرک (The Walking Dead)
در میان سریالهای شبکه AMC هستند آثاری که با وجود داشتن مشکلاتی در بطن خود با اقبال عمومی کم نظیری رو به رو میشوند. یکی از این آثار سریال مردگان متحرک با هنرنمایی «اندرو لینکولن»، «سارا وین کالیز» و «نورمن ریداس» به کارگردانی «فرانک دارابونت» است. آثار ترسناک-زامبی محور و پساآخر الزمانی زیادی ساخته شدهاند اما سبک روایت این ساخته در حال پخش AMC مسلما نقطه تمایز آن است.
مجموعه مردگان متحرک داستان زندگی گروهی از انسانها را روایت میکند که در عصر آخرالزمان زامبیها زندگی میکنند. این سریال داستان زندگی پلیسی را نشان میدهد که در یک مأموریت تیر میخورد و به کما میرود. وقتی بیدار میشود، در مییابد همهٔ مردم شهر تبدیل به مردهٔ متحرک شدهاند و شهر بههم ریختهاست. از این رو به دنبال خانوادهاش (همسر و پسرش) میرود. در نهایت آنها را به همراه گروه دیگری از بازماندگان پیدا میکند. اکثر داستان در محدودهٔ شهر آتلانتا و حومهٔ جورجیای جنوبی رخ میدهد. داستان سریال با شروع فصل دوم به حاشیه کشیده میشوند و چرخه اصلی و جذاب داستان حول انسانها میچرخد. کمبود آذوقه، نبود سرپناه و درگیری با افرادی که بدتر از مردگان متحرک هستند.
همچنین در کنار این سریال تلویزیونی یک بازی رایانهای توسط استودیو «تلتیل» و کتابهای مصوری با همین نام منتشر میشوند که اگر تصمیم بر دیدن این اثر گرفتید تجربه کردن آنها نیز مسلما خالی از لطف نیست. تاکنون ۶ فصل از این سریال منتشر شده است و چند روز قبل و طی همایش کامیک کان ۲۰۱۶ نیز نخستین تریلر از فصل ششم سریال مردگان متحرک منتشر شد که نکات جالبی را برای هوادارانش در دل خود جای داده بود. به هر حال اگر دلتان یک دنیا زامبی و تلاش انسانها برای بقا و مواردی از این دست خواست، بی هیچ تردیدی به سراغ دیدن مردگان متحرک بروید!
۸- دکستر (Dexter)
اگر از طرفداران جرم و جنایت در دنیای سینما یا تلویزیون هستید مسلما اسم کاراگاه دکستر به گوشتان خورده است! مجموعه تلویزیونی که بر اساس رمانی با نام «دکستر: رؤیای تاریک بین» اثر جف لیندزی توسط شبکه کابلی Show Time ساخته و در هشت فصل و از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۳ بر روی آنتن رفت. هر فصل از مجموعه تلویزیونی دکستر برگی از زندگی دکستر مورگان، تحلیلگر آثار خون پلیس جنایی ناحیه شهری میامی، که در خفا یک قاتل زنجیرهای است، را به نمایش در میآورد. دکستر که زندگی دوگانه و چهره محبوبی بین دوستان، همکاران و بستگان خود دارد، در پی ضربه روحی ناشی از قتل فجیع مادرش در دوران خردسالی، نیاز و اعتیادی به قتل دیگران پیدا کرده است. هری مورگان، افسر پلیس جنایی و پدرخوانده دکستر که از کودکی متوجه مشکل روحی وی شده است سعی کرده است که تحت تعالیم خود، دکستر را به گونهای پرورش دهد که نیاز روحی خود به قتل را متوجه مجرمین گریخته از چنگ قانون سازد. هری به او کدی را آموزش میدهد که بر اساس آن دکستر افرادی را که شایسته مرگ هستند پیدا میکند و آنها را به سزای اعمالشان میرساند. دکستر روش خاصی را برای زندگی خود برگزیده و همزمان با تعقیب و شکار قاتلین با مراسمی خاص، بوسیله تظاهر چهره مقبولی را از خود در بین نزدیکاش به نمایش گذاشته است. اما زندگی دوگانه وی چالشهایی را برای او ایجاد میکند که دستمایه فصول متعدد این مجموعه تلویزیونی شده است.
این مجموعه که در ۸ فصل و ۹۶ قسمت تهیه شده است، تا فصل پایانی از داستانی منسجم و دوست داشتنی بهرمند است. اما متاسفانه در فصل ۸ام هرچه که به انتهای این اثر نزدیک میشویم و به پایانبندی سریال میرسیم شاهد افت محسوسی هستیم. اما با این حال بازی کم نقص بازیگران در نقشهایشان و اتفاقات هیجان انگیزی که در پیچ و خم داستان رخ میدهد مسلما مخاطب را از دیدن این سریال راضی می کند و این ساخته شبکه Show Time را در زمره بهترین خاطرات تلویزیونیاش قرار میدهد.
۷- شنود (The Wire)
سریالی که با وجود تحسین بسیار از سوی بینندگان شبکه HBO چندان مورد اقبال از سوی منتقدین و جشنوارههای مختلف نگرفته است. این مجموعه تلویزیونی در ۵ فصل و ۶۰ قسمت توسط شبکه کانادایی HBO طی سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۸ روی آنتن رفت. این مجموعه تلویزیونی در هر فصل یکی از جنبههای شهر بالتیمور را بررسی کرده و مخاطب را در درام کم نقص خود غرق میکند.
سیم مجموعه تلویزیونی است که شما را به عمق دنیای پیچیده خلافکاران و باطن آنها و همچنین زد و بندهای دنیای پلیسها در شهری کثیف میبرد. شهری که در هر فصل یک بعد از آن را مشاهده میکنیم با شخصیتهایی که به بهترین شکل ممکن شما آنها را درک خواهید کرد. به هرحال اگر قصد تماشای سریالی با تم تاریک و درام-جنایی را دارید که شخصیتها در آن رکن باشند، دیدن سریال سیم به شما پیشنهاد میشود.
۶- امپراطوری روم (Rome)
یکی از خاصترین و دوستداشتنیترین سریالهای تاریخی تلویزیون مسلما سریال روم است. مجموعهای که در ۲ فصل و ۲۲ قسمت با کارگردانی برونو هلر، جان میلیوس، و ویلیام جی مک دونالد بر روی آنتن رفت. این سریال داستان «روم باستان»، در دوران گذار از جمهوری به امپراتوری را روایت میکند، داستانی که از تهاجم ژولیوس سزار به «سرزمین گل» (فرانسه امروزی) آغاز میشود و به مرگ «مارک آنتونی» (مارکوس آنتونیوس) و ظهور و شکل گیری اولین امپراتور آگوستوس ختم میگردد. این سریال با دنبال کردن زندگی دو شخصیت اصلی، دو سرباز رومی، یعنی لوسیوس وُرنیوس و تایتیس پولو، که زندگی آنها با حوادث کلیدی داستان در هم تنیده است، به پیش میرود و شکل میگیرد.
سیاست در این سریال به خوبی به نمایش در میآید و با بازی خوب بازیگران به خوبی میتوانیم شاهد کثیف بودن قدرت و سیاست در تمام دورانها باشیم. سریال روم اندکی در به تصویر کشیدن نبردها و مبارزات ضعف دارد اما کیفیت کلی اثر و روایت داستانی آن سبب میشود تا مخاطب تا پایان با این ساخته HBO همراه باشد. همچنین در تولید این سریال شبکه BBC انگلستان و یک شبکه ایتالیایی نیز همکاری داشتهاند. به طور کلی اگر به دنبال دیدن یک سریال تاریخی-جنایی هستید که مورد تحسین بسیاری از منتقدیم و بینندگان در زمان انتشارش (سال ۲۰۰۵) قرار گرفته باشد مجموعه تلویزیونی روم گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.
۵- وایکینگها (Vikings)
این مجموعه تلویزیونی در حال پخش که از سال ۲۰۱۳ تا به امروز ۳۹ قسمت از آن توسط شبکه ایرلندی History پخش شده است. داستان سریال درباره راگنر لودبروک یکی از قهرمانان باستانی اسکاندیناوی در عصر وایکینگها است. راگنر، که یک وایکینگ کشاورز است، برای اولین بار پیشنهاد حمله به غرب و انگلستان را مطرح میکند، و همراه برادر جنگجوی خود، رولو، و همسرش لاگرتا، که یک باکره سپر است، به آنجا سفر میکنند.
سریال وایکینگها بخش عظیمی از محبوبیت خود را مدیون آن روح وحشی و ملموسی که در نبردها و محیط زیبایش وجود دارد، است. سریالی که در سرزمینهای خوش آب و هوای ایسلند فیلمبرداری شده است و به بهترین شکل ممکن با داستانی سر راست اما دوستداشتنی و شخصیتهایی هم محبوب و هم منفور! شما را به قلب یک زندگی وایکینگی میبرد. به هر شکل با هر سلیقهای به شما دیدن این سریال پیشنهاد میشود!
۴- خانه پوشالی (House of Cards)
اگر علاقهمند به سیاست و آن هم از نوع غربیاش هستید باید به شما بگویم یکی از جدیدترین سریالهای پخش شده از NetFlix باید در صدر سریالهای مورد علاقهتان قرار بگیرد! زیرا سریال خانه پوشالی به زیباترین شکل ممکن وقاحت و زشتی سیاست را به نمایش در میآورد. داستان سریال در مورد سیاستمداری آمریکایی است که از هر روشی حتی له کردن همنوعهای خود برای طی کردن پلههای ترقی در دستگاههای سیاسی آمریکا فرو گذار نیست.
در این مجموعه تلویزیونی نیز شخصیتپردازی ناب و خوبی صورت گرفته است که آقای «کوین اسپیسی» به خاطر بازی در این سریال موفق به کسب جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد در سال ۲۰۱۴ شده است که نشان از این امر دارد. همچنین همان سبک روایت خاص و داستان قابل لمسی که طی ۴ فصل و ۴۸ قسمت به نمایش در آمده از سریال خانه پوشالی یکی دیگر از علل موفقیت این اثر است. در نتیجه اگر دنبال دیدن سریالی در اوقات فراغتتان هستید تماشای این مجموعه تلویزیونی در این روزها مسلما مناسب است.
۳- شرلوک (Sherlock)
در این لیست ۱۵ تایی ۳ سریال کاراگاهی-جنایی و راز آلود داریم! چرا؟ زیرا تمامی این اثار به شدت ارزش دیدن را دارند اما شک نداشته باشید که شرلوک از همه سریالهای هم سبکش لیاقت بیشتری برای دیدن دارد! سریالی که از پنج سال پیش تا به امروز توسط بخش بریتانیایی شبکه BBC پخش شده است که از بازخوردهای به شدت مثبت مخاطبین و منتقدین فعال در این حوزه برخوردار گشته است. این اثر به نوعی مدرنترین اقتباس از داستانهای کاراگاه افسانهای شرلوک هلمز است که با بازی کم نقص «کامبریج بندیکیت» و «مارتین فری من» در نقش دکتر جان واتسن، دست راست شرلوک هلمز، به محبوبیت بیبدیلی دست یافته است.
همانطور که اشاره شد این اقتباس مدرن، برخی از داستانهای جذاب شرلوک هلمز را به گونهای متفاوتتر و صد البته جذابتر به نمایش در میآورد که در پس بسیاری از اتفاقات ناگوار داستان شخصیت منفی، اما بسیار محبوب و جذاب داستان یعنی جیمز موریارتی وجود دارد. شاید بشود گفت اگر موریارتی با چنین پرداخت و شخصیت دوستداشتنی وجود نداشت، هرگز شرلوک به چنین درجهای محبوبیت نمیرسید! تا به امروز ۳ فصل و ۱۰ قسمت (یک قسمت ویژه کریسمس سال ۲۰۱۵) از این مجموعه تلویزیونی نمایش داده شده است و چند روز قبل و طی همایش کامیک کان ۲۰۱۶ نخستین تریلر رسمی از فصل چهارم نیز به نمایش در آمد تا هیاهویی در میان دوستداران شرلوک هلمز افسانهای به پا شود. پس اگر تا به امروز موفق به دیدن این سریال بخش بریتانیایی شبکه BBC نشدهاید در سریعترین زمان ممکن به دیدن آن مشغول شوید!
۲- قانون شکن (Breaking Bad)
مجموعه تلویزیونی بریکینگ بد (قانون شکن) یکی دیگر از ساختههای فاخر شبکه AMC است که به نظر بسیاری از منتقدین و بینندگان بهترین یا جز برترین سریالهای پخش شده در تاریخ تلویزیون است. در این مجموعه تلویزیونی که در ۵ فصل و ۶۲ قسمت پخش شد شاهد فرایند تغییر زندگی معلم شیمی به نام والتر وایت هستیم که به دنبال مشکلات مالی و اختلافات خانوادگی پدید آمده، به همراه شاگرد سابقش، جسی پینکمن به سراغ تولید مواد مخدر آن هم با خلوص بالا میرود! شاید در ابتدا داستان سریال آنقدر که باید جذاب به نظر نرسد اما پیچشهای داستانی و اتفاقات رخ داده چنان زیبا هستند که مخاطب با تمام وجود سکانسهای پایان بندی را درک میکند و از وقتی که برای دیدن سریال گذاشته است راضی خواهد بود.
جدا از پایانبندی کم نقص در سریال بریکینگ بد، شخصیتپردازیها در این سریال به نوعی به کتاب قانونی برای سایر سازندگان در زمینه هم راستا کردن عواطف مخاطبین با شخصیتهای داستانشان شده است. زیرا بازی بازیگران در نقشهایشان آنقدر خوب است تا از دیدن سریال خسته نشوید. هرچند برخی از قسمتهای سریال و گفت و گوهای تکراری، طولانی و در پارهای از مواقع ملالآور والتر و اسکالیر شما را اندکی آزرده خاطر میکند اما این را بدانید که دیدن سریال بریکینگ بد پیش از مرگ واجب است!
همچنین یک نسخه فرعی (اسپین آف) توسط شبکه AMC به نام بهتره با سال تماس بگیری (Better Call Saul) در مورد وکیل قانون شکن دنیای هایزنبرگ و چگونگی بدل شدن آن از یک جوان ساده به وکیل همه فن حریفی که در بریکینگ بد دیدیم ساخته شده است که تا به امروز ۲ فصل از آن پخش شده که دیدنش بر مخاطبین بریکینگ بد واجب است!
۱- بازی تاج و تخت (Game Of Thrones)
این روزها نمیتوان کسی را یافت که در شبکههای اجتماعی حضوری هرچند اندک داشته باشد اما با سریال کم نظیر بازی تاج و تخت آشنا نباشد! سریالی فانتزی-اساطیری که در بخشهای بسیاری مرزهای سریال سازی را جا به جا کرده است و فصل ششم این مجموعه نیز که چندی قبل پخش آن خاتمه یافت توانست رکوردهای بسیاری از جمله بیشترین تعداد بیننده که پیش از این در اختیار قسمت نخست فصل پنجم سریال مردگان متحرک بود را نیز به نام قسمت نهم این فصل از بازی تاج و تخت بزند! در این سریال چندین خط داستانی مختلف دنبال میشود که هرکدام جذابیتهای خاص خود را دارند. مجموعهای که توسط شبکه کانادایی HBO و بر اساس رمانهای «نغمههای آتش و یخ» ساخته میشود و تا به امروز ۶ فصل و ۶۰ قسمت از آن بر روی آنتن رفته است.
شخصیتپردازی در دنیای وستروس تا حدود بسیاری کم نظیر و اتفاقات شوکه کننده آن بیتردید بی مانند هستند! در این سریال در پارهای از اوقات اتفاقاتی رخ میدهد که مخاطب هرگز فکرش را نمیکند و همین رخدادهای ناگهانی هستند که بازی تاج و تخت را دیوانهوار مسلتزم دیدن کردهاند. با چندین خط داستانی اصلی و فرعی که در سریال وجود دارد و شخصیتپردازی عمیق و سبک روایت خاص دنیای وستروس هیچ تردیدی نداشته باشید که از دیدن این ساخته تلویزیونی «دیوید بنیاف» و «دی. بی. وایس» لذت خواهید برد و آن را باید در صدر کارهایی که پیش از مرگ میبایست انجام داد، قرار دهید!
33 دیدگاه
سجاد محمدیپور
درود بر سعید عزیز بابت این مقالهی فوقالعاده…
یه چند وقتی بود دنبال یه همچین مقالهای میگشتم. از بین این سریالها، پنج مورد رو کامل دیدم. حالا با توجه به رتبهبندیای که داشتی، Vikings و دکستر رو حتما باید ببینم…
در کل مرسی از این مقالهی جذاب… خسته نباشی
محمد سعید خزایی
ممنون سجاد جان
لطف داری شما
دکستر که شاهکاره! حتمی ببینش. وایکینگ ها رو هم که دیدنش واجب! خانه پوشالیم عالیه!
سامان
تقریبا از یک ماه ۱۵ روزش رو فیلم میبینم سریال دکستر خارق العادس تنها سریالی که تا سه ماه دوست نداشتم چند قسمت اخرش رو ببینم شاهکاره لامصب و تو فیلم ها کنستانتین عالیه هیچ وقت بالای دکستر سریال نمیاد حتما ببین
Ragnar
۱٫ وایکینگ ها
۲٫ بازی تاج و تخت
۳٫ بریکینگ بد
۴٫ کاراگاه حقیقی
۵٫ مردگان متحرک
توی این لیست، ۵ سریال بالا رو دیدم. من بیشتر با رگنار در سریال وایکینگ ها ارتباط برقرار کردم. این سریال شاهکاره.
ممنون بابت مقاله
ایلیا
سریال پوآرو آگاتا کریستی مهشر بود ولی چرا سریال ماجراهای شرلوک هلمز جرمی برت رو نذاشتید اون که خیلی عالی بود
امیر
پس لاست کو؟؟؟؟
اگه قراره یه سریال تو عمرتون ببینید اون باید حتماً لاست باشه.
محمد
دقیقا
Arge
ودففففففف://////
من لاستو وختی پنجم بودم دیدم خیلی هم دوسش داشتم ئلی عاخرشو واقن ریدن دیگه:/
اگه جای سریالی خالی باشه عون مانی هیست و see وسرخوشیه
ناشناس
فقط وایکینگ ها و رگنار تو وایکینگ ها گیم اف ترونز چرت پرت هرکی میگه خوبه برای صحنه هایه چرتو پرتش میگن
saleh
هیچی نمیگم فقط یه کلمه:خفه شووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووو
آرمان
وایکینگ ها بهترین سریاله داداش با تمام شخصیت ها ارتباط برقرار میکنی بویژه راگنار
بودجه سریال نصف گیم اف ترونز ولی ده برابر از اون بهتره
بهترین سریاله
علی
اینکه دوتا کلمس
mras2
تنها کسی هستی ک تو عمرم دیدم اینطور نظری میده
mrd
محترمانه بگم واقعا این لیست از داغون ترین لیستایی که دیدم هر چند فن 5تا ازاین سریالا هستم ولی تو انتخاب سریال های خیلی بهتری هم بود که اسم نیوردید و تو رتبه بندی هم خیلی اشتباه دارید
حسین
لیستی که پیکی بلایندرز توش نباشه بدرد نمیخوره
امیر
فقط سوپرنچرال و فرار از زندان و بریکینگ بد
سامان
سوپرنچرال هم با اینکه طولانیه قشنگه دید ادم رو عوض میکنه به دنیا
سعید
دادا دهنت سرویس دمت گرم کامنت هارو خوندم تا رسیدن به تو دمت گرم بهترین سریال سوپرنچرال اگر کسی این سریال رو دوست داشت اینایی که میگمم ببینه تین ولف لوسیفر کنستانتین
Alborz
وای خدای من منم دقیقا از این 6 تا خوشم میاد
فقط سوپرنچرال خیلی زد تو ذوقم گفت 50 روز دیگه فصل آخرشم هست ):
لوسیفرو تا آخر 4 تموم کردم فصل 5 هم دارن میسازن نتفلیکس خدارو شکر کمک کرد
کنستانتین هم فقط تا آخر فصل 1 دیدم بقیشو هنوز ندیدم
حسین
فصل جدید سوپر نچرالو دیدی؟
ارش
بهتر بود بگه سریال هایی که نباید دید
محمد
خفه شو
رامین
کاش اسمی از سریال poldark هم میبردین . پیشنهاد میکنم ببینید خیلی سریال پرماجرا و قشنگی هست
ممد
لیستی که سوپرانو توش نیس ارزش هیچ نداره
nimaw
peaky blinders و banshee نیستن
اصلن بدرد نمیخوره این لیست
حسین
اولین سایتیه که میبینم پیکی رو نذاشته!
عرفان
پس prison break کو . اونم یکی از بهتریناست.
سامان
سریال ها سالارشون دکستر بعد دکستر بعدش سوپرنچرال،روانکاو،ون هلسینگ،intobadlans,اینا رو ببینید به نوبت دیگه نمیخواد بگردید دنبال سریال
زبیر
سوال اینجاست.فرار از زندان کو؟؟؟
علی
اینم لیست 15 سریالی من توصیه میکنم ببینید:
1-breaking bad
2-dexter
3-lost
4-true detective فصل اول
5-game of thrones
6-fargo
7-the walking dead
8-the rain
9-thirteen reasons why فصل اول
10-stranger things
11-Alias
12-Dark
13-Mindhunter
14-Band of brothers
15-Death note
شاید alias و dark و rain رو ندیده باشید.rain و dark شما رو یاد سریال lost میندازه.تو سریال rain چند از تا سکانسارو از روی lost کپی کردن…
visitor
فقط وایکینگ
احمد
پیکی بلایندرز شاهکاره و حتما باید در این لیست می بود
Mosi
بنظرم لیست خوبی بود و عالیه بود جای چتدنا سریال هم خالی بود و کسایی ک میگن گیم اف ترونز چرته و میگن چرا سوپرنچرال و .. اینا تو لیست نبودن دلیل نمیشه لیست بدی باشه سوپرنچرال من دیدم ولی به اندازه ی اینا فروش و معروف نبوده وایکینگ سبک خودشو داره و گیم اف ترونز سبک خودشو داشت و بیشترین امتیاز رو گیم اف ترونز گرفته کدوم سریال از ۱۰/۹ گرفته و از ۱۰۰٪۸۹ پخش شده و دیدنش بنظرم هرکی سلیقه خودش رو داره منم میتونم بگم سریال ۴خونه چرا نیست لیست چرته ولی اینا براساس امتیاز و ارائ مردم گذاشته شده