فیلم Green Book پس از کسب اسکار بهترین فیلم امسال توانست به موفقیتی ۴.۷ میلیون دلاری در اولین آخر هفته اکران خود در باکس آفیس دست پیدا کند.
پیتر فارلی کارگردان این فیلم که آثاری نظیر فیلم Dumb And Dumber و فیلم There Is Something About Mary در کارنامه دارد توانست بالاخره با تغییر رویه در دنیای حرفهای خود و با کارگردانی فیلم Green Book، بازگشتی موفقیت آمیز را برای خود رقم بزند. این فیلم تور ۱۹۶۰ پیانیست کلاسیک و جاز آمریکایی-جامائیکایی، دان شرلی با بازی ماهرشالا علی به همراه بانسری اهل نیویورک به نام تونی لیپ با بازی ویگو مورتنسن، که راننده و محافظ او بود را به تصویر میکشد.
گقته میشود که این فیلم برگرفته از داستان واقعی بوده است، هرچند خانوادهی شرلی هرگونه وابستگی اقتباسی این فیلم به زندگی این پیانیست را رد کردهاند. بر اساس اظهارات خانوادهی وی، این فیلم نه تنها در نشان دادن رابطهی شرلی با خانوادهاش کوتاهی کرده، بلکه در معرفی دوستی تونی لیپ با شرلی نیز افراط زیادی به کار برده است. همانطور که میدانید در نود و یکمین جوایز اسکار، فیلم Green Book بعد از ۵ نامزدی، برنده سه جایزه اسکار در رشتههای بهترین فیلم، بهترین فیلمنامهی غیر اقتباسی و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد. با این وجود سیلی از انتقادات منفی به سمت این فیلم جاری شده است، چرا که شماری از منتقدین آن را از نظر محوریت موضوعی داستان که “نجات دهندهی سفید پوست” بوده، دنبالهرو فیلمهایی همچون Driving Miss Daisy و The Blind Side معرفی کردهاند.
بر اساس تازهترین گزارشاتی که سایت خبری Cinema Blend منتشر کرده است، پیروزی سه گانهی فیلم Green Book، آن با فروشی ۴.۷ میلیون دلاری به سمت جایگاه پنجم این هفتهی باکس آفیس سوق داده است. درخشش بی نظیر این فیلم با درنظر گرفتن جایگاه یازهدم آن در هفتهی گذشته به معنای واقعی کلمه به چشم میآید. همچنین نباید از عملکرد باورنکردنی این فیلم در باکس آفیس جهانی چشم پوشی کرد، چرا که با فروش ۱۷۱.۱ میلیون دلار در کشور چین توانست بعد از فیلم تایتانیک به پرفروشترین فیلمی که برندهی یهترین فیلم سال نیز شده بود، ذست یابد.
تا به امروز، فیلم Green Book با فروش کلی بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار، رکوردی تجاری در میان موفقیتهای فارلی، کارگردان خود محسوب میشود. علاوه بر این، بودجهی ۲۳ میلیون دلاری و تحسین بسیاری از منتقدین، مزایا و تاثیراتی را که فیلمهای کوچک مقیاس نظیر Green Book به همراه دارد را به رخ میکشد. گرچه به عقیدهی بسیاری از بینندگان، درخشش فیلم Green Book کمی فراتر از یک ساختهی خوب بوده است، اما از طرفی دروغین خوانده شدن تصویر زندگی شرلی در فیلم، از درجه واقعیت محبوبیت این فیلم تا حدی میکاهد. اگر هدف واقعی فارلی به تمایش در اوردن داستان زندگی یکی از بزرگان موسیقی جاز در دورهی ناپایداری اجتماعی آمریکا بوده، پس باید گفت که جزئیات نقشی حیاتی را به گردن خواهند داشت. دست بردن در داستان زندگی چنین فردی نه نتها عملی غیر حرفهای بوده، بلکه چهرهای ناشایست از فیلمسازان را به نمایش خواهد گذاشت. موفقیت بزرگ این فیلم در اسکار امسال، دریچهای از موفقیتهای بیشتر را به روی آن باز کرده است ولی بازهم این تفکر به وجود میآید که باید به بازنگری در ژانر فیلمسازی فیلمهایی نظیر Green Book در سال ۲۰۱۹، نیاز دیده شود.
1 دیدگاه
مجتبی
توصیه میکنم حتما نگاه کنید ولذت ببرید از این فیلم