گروه Lizard Squad که متشکل از چندین و چند هکر حرفهای و طبیعتا ناشناخته بود، یک زمانی سر و صدای بسیار زیادی برپا کرد. درست در سال ۲۰۱۴ که این گروه، شبکه پلیاستیشن را هک کرد، اسم Lizard Squad نُقل محافل گیمرها شده بود. امروز یکی از موسسان این گروه به بیش از ۲ سال حبس محکوم شد.
«زکری بوچتا» (Zachary Buchta) که یکی از موسسان اصلی گروه Lizard Squad بود، غیر از هک کردن گسترده شبکه پلیاستیشن و هکهای جزئی شبکه ایکسباکس لایو، اقدامات مخربانه دیگری نیز انجام داده است و حکمی که دیروز در دادگاه فدرال منجر به محکوم شدن وی به بیش از دو سال حبس شد، هم بخاطر همین اقدامات مخربانه تصویب شد و در واقع ربط چندانی به هک شبکه پلی استیشن و یا ایکسباکس لایو نداشت. یکی از اصلیترین اقدامات مخربانه زکری بوچتا و گروه Lizard Squad مرتبط با پدیدهای به نام Phony Bomb بود. Phony Bomb که شاید نزدیکترین ترجمه به آن «مزاحمت تلفنی» باشد، به تماسهای ناشناس و عمدتا مخربانهای گفته میشود که موجب به ایجاد ترس و وحشت در دل مخاطب میشود. مهمترین Phony Bomb این گروه در سال ۲۰۱۴ رقم خورد جایی که در یک Phony Bomb تهدید آمیز، گروه Lizard Squad موجب شد پروازی که قرار بود «جان سمدلی» (John Smedley) را جابهجا کند، فرودگاه را ترک نکند. جان سمدلی در آن زمان رئیس بخش سرگرمیهای آنلاین سونی بود.
اما حتی این Phony Bomb معروف هم دلیل اصلی محکومیت زکری بوچتا نبود. دلیل اصلی محکوم شدن بوچتا به ۲ سال و نیم حبس در زندانهای فدرال، اقدامات صورت گرفته توسط گروه Lizard Squad در سایت اختصاصی این گروه یعنی phonebomber.net بود. نحوه کار این سایت بدین صورت بود که شما ابتدا ۲۰ دلار به حساب سایت میریختید و سپس شماره تلفن مورد نظرتان را نیز به این گروه میدادید و این گروه هم با پیامهایی از پیش نوشته شده، سیلی از پیامکها را به سمت شماره مورد نظرتان روانه میکرد و موجب ایجاد اختلال و حتی غیر قابل دسترس کردن سیم کارت مورد نظر و طبیعتا گوشیای که این سیم کارت در آن وجود داشت، میشد.
بوچتا به خاطر فعالیتهای مخربانه گروه Lizard Squad در صورت همکاری نکردن با مامورین فدرال، ممکن بود حتی به ۱۰ سال حبس هم محکوم شود ولی خب او تصمیم گرفت با این مامورین، که زمانی هم آنها را «بازنده» خطاب کرده بود، همکاری کند و به این ترتیب با حکم بسیار سبکتری مواجه شد و اکنون قرار است به جای ۱۰ سال، تنها دو سال و نیم از زندگیش را در یکی از زندانهای فدرال بگذراند. در ضمن فراموش نکنیم که زندانهای فدرال، حکم مدارس غیرانتفاعی را در دنیای زندانها دارند و دوران حبس به مراتب سادهتری را برای محکومین رقم میزنند. هرچند به هر حال زندان، زندان است و هیچکس دوست ندارد بیش از دو سال از زندگی خود را پشت میلهها بگذراند. مخصوصا اگر فرد مورد نظر هکر باشد و به مدت ۲ سال و نیم نتواند رنگ کامپیوتر و کدنویسی را ببیند!
اما بوچتا تنها عضو شناسایی و طبیعتا دستگیر شده از گروه Lizard Squad نیست. پیش از بوچتا هم یک تینیجر فنلاندی با نام «جولیوس کیویماکی» (Julius Kivimaki) در سال ۲۰۱۵ به خاطر شرکت داشتن در بیش از ۵۰ هزار جرم رایانهای دستگیر شده بود. کیویماکی که او هم از اعضای گروه Lizard Squad بود، بیشتر جرایمش مرتبط با ایجاد مزاحمتهای تلفنی برای پلیس بود! نحوه کار او به این صورت بود که نیروهای پلیس را مجاب میکرد که یک جرم بزرگ در حال رخ دادن است و پلیس هم نیروهای ویژه و تا دندان مسلحی را به آدرس مورد نظر میفرستاد و پس از مدتی متوجه شد تمام مدت سرکار بوده است! کیویماکی هم با توجه به سبکتر بودن جرائمش توسط یکی از دادگاههای کشور فنلاند به ۲ سال حبس تعلیقی محکوم شد.
3 دیدگاه
Diba
این پیامک ها تو ایرانم هست بدروغ میگن شارژ میدیم
madman
دوست عزیز چه ربطی دارن بهم!!!!
این پیاما مخربن و پای پلیس میارن وسط، مال ایران دزدی به سبکی دیگه س
Alireza22
جفتش مخربه ولی منظورش اینه مال اینا تهدید میشن و….
تو ایران تیغت میزنن
جفتش تاسف باره.بدبختی ماجرا هم اینجاست اونجا به کوچکترین چیزی رسیدگی میشه ولی تو ایران تا شکمت سفره نشه کسی کاری نمیکنه
ولی عوضش امنیت داریم