قابلیتهای بین پلتفرمی (کراس پلتفرم) و بین کنسولی در سال های اخیر به یکی از پر طرفدار ترین قابلیت ها نزد بازی بازان تبدیل شده است. این قابلیت به شما اجازه میدهد تا یک بازی را به صورت مشترک برروی دو یا چند پلتفرم بازی کنید و یا با خرید یک بازی برروی یک پلتفرم در پلتفرم هم خانواده دیگر، صاحب آن بازی شوید (قابلیت کراس بای) اما تا به حال بار ها از خود پرسیده ایم که چه میشود این قابلیت های مفید بین پلتفرم های مختلف، مانند کنسول های سونی و مایکروسافت نیز اجرا شود. آیا این اتفاق در آینده رخ خواهد داد؟ برای دریافت اطلاعات بیشتر با وب سایت گیم شات همراه باشید.
برقرار شدن قابلیت کراس پلتفرم بین کنسول های پلیاستیشن ۴ و اکسباکس وان اتفاقی است که همه ما دوست داریم رخ دهد. این اتفاق در صورت رخ دادن بسیار تاریخی خواهد شد زیرا اولین باری است که کاربران پلتفرمهای پلیاستیشن و اکسباکس میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
جالب است بدانید که که رخ دادن این اتفاق بسیار نزدیک بوده و شاید اولین عنوانی که بتواند به صورت مشترک بین این دو کنسول قابل بازی باشد، بازی محبوب Rocket League است. سازنده این بازی محبوب، استودیو «سایانیکس» (Psyonix)، به تازگی ادعا کرده که میتواند طی یک روز کاری این برنامه را عملی کند. این در حالی است که استودیو «سیدی پراجکت رد» (CD Projekt Red) نیز به مانند سایانیکس، این ادعا را مطرح کرده است.
با تمام این اوصاف، سونی مانع اصلی برای برقراری این ارتباط محسوب میشود. در واقع حتی مایکروسافت نیز موافق این موضوع است تا کار پیش برود. برقراری این برنامه و ارتباط بین پلتفرم های پلیاستیشن ۴ و اکسباکس وان تنها چند روز زمان (برای شرکت های فرت پارتی) نیاز دارد اما طبق اطلاعاتی که سونی به ما میدهد، این کار «پیچیده» است. اگر مخالفت های سونی بر سر این قضیه را درک نمیکنید، بهتر است به سراغ گفته های مدیر کل استودیو های سونی، آقای شوهی یوشیدا برویم:
به دلیل این که پلتفرم رایانه های شخصی یک پلتفرم باز است، ارتباط با آن سر راست تر است. ارتباط برقرار کردن بین دو شبکه مجزای بسته، بسیار پیچیده تر بوده، بنابراین ما باید با سازندگان و ناشران کار کنیم تا متوجه شویم آن ها برای چه هدفی در تلاش هستند.
ما همچنین باید به جنبههای فنی قضیه نیز نگاه کنیم و این جنبههای فنی آسان ترین کار این برنامه است. ما همچنین باید به مسائل سیاسی و تجاری این موضوع نیز نگاهی داشته باشیم.
خیلی نمیتوان در مورد این موضوع نظری داد و پیشنهادی ارائه کرد اما شاید منظور سونی در کلمه «پیچیده» به معنای تغییر کردن نامهای PS
اگر بخواهیم تئوری های این موضوع را بررسی کنیم، در اولین قدم این موضوع میرسیم که شبکه پلیاستیشن با این که شاید طراحی مؤثری داشته باشد، اما در خیلی از مواقع دچار مشکلات شبکهای و فنی میشود. حتما شما نیز به این مشکلات که تعدادشان در چند سال اخیر کم نبوده، برخورد کردهاید یا اخباری مبنی بر قطعی چند ساعته شبکه پلیاستیشن خواندهاید. شاید این مشکلات است که سونی را از ایده کراس پلتفرم دور میکند و سونی هنوز برای این کار آمادگی ندارد. البته این تنها یک تئوری و نظریه است.
گر چه نظریه ساده تر این است که سونی میلی به همکاری در این برنامه ندارد. سونی تا به این جاری کار با پلیاستیشن ۴ نبرد نسل هشتم کنسول ها را برده است و نیازی نمیبیند که از این راه طرفداران بیشتری جذب کنید.
در هر صورت امیدواریم سونی با این برنامه کراس پلتفرم بین پلیاستیشن ۴ و اکسباکس وان موافقت کند و با اجرایی شدن این طرح، شاهد بازی ها و تجربه های جدید و منحصر به فردی باشیم.
نظر شما در رابطه با قابلیت کراس پلتفرم چیست؟ آیا اجرایی شدن این طرح را اغاز دوران جدیدی در صنعت بازی های ویدیویی میدانید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.