شکی در این نیست که سری Call of Duty بسیار پرطرفداری بوده و هر نسخه آن به کامیابیهای بزرگی دست پیدا کرده است. موفقیتی که خیلی شرکتها حتی آرزویش را هم نمیتوانند بکنند.
هنگامی که اثری پرآوازه میشود دانستنیهای فراوانی درباره آن در دسترس قرار میگیرد و ندای وظیفه نیز از این روند مستثنا نیست. با این حال ممکن است چیزهایی وجود داشته باشد که شما نیز از آنها آگاه نباشید. ما فهرستی از اطلاعاتی آماده کردهایم که چه بسا درباره آنها آگاهی ندارید.
نسخه نوکیای بازی Call of Duty
بازیهای ندای وظیفه برای کنسولهای گوناگونی عرضه شدهاند. از کنسولهای نسل دوم بازیهای سه بعدی گرفته تا پلتفرمهای مختلف دستی. ولی یکی از این پلتفرمهایی که شاید درباره آن نشنیده باشید گوشی انگیج شرکت نوکیا است. این گوشی آرمانش تلفیق بازی با گوشیهای همراه بود که در زمان خود بسیار پیشرفته بود و بهترین امکانات را برای هر دو زمینه فراهم میساخت.
این دستگاه تنها دو سال تولید و به بازار عرضه شد اما ندای وظیفه از این پلتفرم نیز عقب نماند. از ویژگیهای این بازی میتوان به تسلیحات جورواجور، مراحل رنگارنگ و حتی توانایی بازی چند نفره اشاره کرد که به دست اتصال بلوتوث امکان پذیر بود.
اگرچه با توجه به زمان عرضه بازی و امکانات سخت افزاری آن دوره بازی چیزی فراتر از یک اکشن اول شخص تیراندازی با ظاهر کهنه نبود. ایده کلی اثر چندان بد نبود ولی در اجرا عملا بازی بسیار کند و کم و بیش غیر قابل تحمل بود. از آن جا که گوشی انگیج چندان در بازار پابرجا نماند، نسخه ندای وظیفه ی آن نیز در میان دریای بازیهای ندای وظیفه ناپدید شد.
ریشه عروسک خرسی در سری Call of Duty
عروسک خرسی به یکی از امضاهای پای اثر سری ندای وظیفه تبدیل شده است. از آیتمهای پنهان حالت زامبی بگیرید تا نقشههای حالت چند نفره که در آنها عروسکهای خرسی نهفته شدهاند. این عروسک چیزی بوده که همه استودیوهایی که روی ندای وظیفه کار کردهاند از آن استفاده کرده اما یافتن ریشه حضور او شاید کمی سخت باشد. این عروسک نخستین بار در بازی Call of Duty: Finest Hour یافت شد.
داستان ریشه این عروسک که باور پذیرترین و به ظاهر صحیحترین داستان است را خود سازنده بازیCall of Duty: Finest Hour بیان کرده است.
گویا در زمان توسعه این بازی دختر سازنده بازی بیمار و فوت شده بوده و او نیز برای به یادآوری فرزندش این عروسک را در بازی گنجانده است. با این که این داستان غمناک است به نظر میرسد انگیزه اصلی جا گرفتن این عروسک در نسخههای مختلف ندای وظیفه باشد.
بهرهوری بسیار بالای سری Call of Duty
ندای وظیفه بیچون و چرا یکی از درآمدزاترین بازیها در صنعت بازی است. البته با این که این عنوان به پای بازیهایی همانند پوکمان و افسانه زلدا نرسیده اما در موضوع بهره وری تا به امروز کار بزرگی انجام داده است. موفقترین عرضه بازی در این سری به نسخه جنگاوری نوین ۳ باز میگردد که پنج روز پس از عرضه رقم ۷۷۵ میلیون دلار درآمد کسب کرد.
با در نظر داشتن این آمار، بیایید نگاهی به درآمد کلی این سری تا به آن روز براندازیم. تا زمان جنگاوری نوین ۳، ندای وظیفه ۶ میلیارد دلار درآمد حاصل کرده بود. کامروایی جنگاوری نوین ۳ را نیز در کنار بازیهای پس از آن که تا به امروز عرضه شدهاند قرار دهید تا به چنین پیروزیای باور بیاورید.
وجود روح در بازی Call of Duty نسخه Finest Hour
در کنار عروسک خرسی در عنوان بهترین ساعت، یک نکته نهان دیگر که میتوان پیدا کرد اتاق روح زده است. در این بازی اتاق پنهانی وجود دارد که با انفجار سه نارنجک جلوی درب آن قابل دسترسی است. در این اتاق شمعهای شناور، تابلوهایی از کودکان و موشی بسیار بزرگ و یک تانک اسباب بازی وجود دارد. همچنین در آن روح سرگردان یک کودک قابل دیدن است که هنگامی که با وی تعامل میکنید ناپدید میشود. چنین چیزی در یک بازی نظامی تاریخی زیادی ماورایی است!
به کار بردن جنگاوری نوین ۳ در تبلیغات کره شمالی
از تصاویر و ویدئوهای مجموعه سری Call of Duty در محصولات تصویری غیر مرتبط زیادی استفاده شده است، اما یکی از این کاربردها که چشمگیر است به تصاویر مراحل نخستین بازی جنگاوری نوین ۳ باز میگردد. در این مرحله، نیویورک در آمریکا مورد حمله قرار گرفته و سرنگونی آسمان خراشها و ویرانی شهر قابل مشاهده است. این تصاویر در تبلیغات تلویزیونی کره شمالی علیه آمریکا استفاده و در تلویزیون ملی کره شمالی به نمایش در آمد. این ویدئو مردی در رویا را نمایش میدهد که نابودی آمریکای مخروب و جنگ زده را مشاهده میکند. شرکت اکتیویژن در نهایت حق نشر این ویدئو را به نام خود ثبت کرد!