خرید قطعات یک سیستم ارزان قیمت برای بازی میتواند بسیار سخت باشد، اگر از جدیدترین قطعات و مشخصات آنها اطلاع نداشته باشید. خوشبختانه ما این مسئولیت سنگین را برعهده گرفتیم و لیستی از قطعات را برای خرید شما آماده کردهایم. با گیمشات همراه باشید.
یقینا شما میتوانید سیستمی را با بودجهای کمتر از آنچه ما در اینجا مطرح میکنیم خریداری کنید، اما این ایده که شاید ناسازگاری برخی قطعات با یکدیگر و یا گلوگاههای پردازشی بتوانند شما را در آینده آزرده خاطر کنند، ما را بر آن داشت تا این لیست را در کنار هم جمع و برای معرفی به شما آماده کنیم.
با در ذهن داشتن این نکات برویم به سراغ سیستمی که با کمتر از ۷۰۰ دلار یک تجربه عالی و با کیفیت ۱۰۸۰p را در اختیارمان قرار میدهد.
پردازنده: Intel Core i5-6400
کارت گرافیک: Sapphire Nitro+ Radeon RX 480 4GB
مادربورد: ASRock H170M Pro4 LGA 1151 Intel H170 HDMI SATA 6Gb/s USB 3.0 Micro ATX
حافظه رم: HyperX FURY 8GB (2 * 4GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 2133 (PC4 17000)
حافظه ذخیره سازی جامد: Kingston SSDNow UV400 120GB
حافظه ذخیره سازی مکانیکی: WL 1TB 32MB Cache 7200rpm
کیس: Corsair Carbide Series 100R
منبع تغذیه: Corsair CX Series CX 500W 80 Plus Bronze PSU
مجموعا: ۶۸۷.۴۷ دلار
البته به علت اینکه قیمت تک تک قطعات ممکن است متفاوت با قیمت آنها در بازار باشد، تنها قیمت کلی سیستم را اعلام کردیم. همچنین در نظر داشته باشید که امکان تفاوت این قیمت با مبالغ واقعی در بازار وجود دارد.
حال به سراغ هر کدام از قطعات موجود خواهیم رفت.
پردازنده:
پردازنده ۶۰ دلاری اینتل که یک پردازنده دو هستهای از نوع G4400 است، یک پیشنهاد وسوسه انگیز برای این رنج از بودجهها خواهد بود، اما بطور کلی ما یک پردازنده ۴ هستهای را برای بازی کردن پیشنهاد میکنیم.
۴ هسته به واقع یک نکته بسیار مثبت برای بازی کردن است. با توجه به همین موضوع پردازندههایی از AMD وجود دارند که با همین رده قیمتی دارای ۴ هسته پردازشی هستند، اما مشکل آنها در این است که این پردازندهها از چیپست AM3+ استفاده میکنند که قدیمی شده است و بزودی با استاندارد جدید AMD یعنی AM4 جایگزین خواهند شد. این استاندارد جدید از پردانزدههای سری Zen شرکت AMD پشتیبانی خواهد کرد. پس در حال حاضر انتخاب این پردازندهها عاقلانه نخواهد بود.
به همین دلیل ما یک پردازنده Intel Core I5-6400 را برگزیدیم، که مقرون به صرفه ترین پردازنده ۴ هستهای اینتل از سری Skylake است. این چیپ بر اساس فناوری ۱۴ نانومتری ساخته شده است و ۴ نخ (thread) پردازشی را پشتیبانی میکند. سرعت کلاک این پردازنده ۲.۷ گیگاهرتز است که با کمک فناوری افزایش فرکانس تا ۳.۳ گیگاهرتز بالا میرود. میزان حافظه کش این پردازنده ۶ مگابایت است. این پردازنده از سوکت ۱۱۵۱ استفاده میکند و مادربورد شما با پردازندههای Kaby Lake اینتل که در سال آینده عرضه خواهند شد نیز سازگار است و شما دستتان برای بروزرسانی این قطعه باز خواهد بود.
کارت گرافیک:
کارت گرافیکی که با بودجه ما همخوانی داشته باشد، محصولی از شرکت AMD است؛ یعنی Radeon RX 480. این کارت براساس فناوری معماری میکرو این شرکت با نام Polaris طراحی شده است. کارت RX 480 دارای ۲۳۰۴ پردازنده خطی، ۱۲۶۶ کلاک سرعت، ۴ گیگابایت حافظه رم گرافیکی است. این کارت را میتواند یک پردازنده گرافیکی خوب دانست زیرا میتواند هر بازی را در رزولوشن ۱۰۸۰p با کیفیت بسیار خوب اجرا کند و همچنین اگر این مقدار به ۱۴۴۰p نیز افزایش یابد، هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد. در این نسخه ما به سراغ مدلی ساخته شده از شرکت Sapphire یعنی Nitro+ رفتهایم که دارای کلاک ساعت اورکلاک شده ۱۳۶۰ مگاهرتز خواهد بود.
مادربورد:
به منظور پشتیبانی از پردازنده Core I5-6400 ما مادربورد ASRock H170M Pro4 را انتخاب کردیم. این برند به نوعی بعنوان یک محصول اقتصادی شناخته شده است که در این مورد از سوکت مورد نیاز ما یعنی LGA 1151 نیز پشتیبانی میکند. همچنین ۸ پورت USB نوع ۳، خروجی صدا ۷.۱ کاناله، ۶ پورت اتصال SATA III و دو اسلات PCIe از دیگر امکانات این مادربورد است.
حافظه رم:
در حالی که ۴ گیگابایت حافظه رم میتواند از پس اکثر بازیها بربیاید، اما استفاده از ۸ گیگابایت رم میتواند خیالتان را راحت کند. ما در اینجا با دو ماژول ۴ گیگابایتی از HyperX Fury DDR4 که با سرکت کلاک ۲۱۳۳MHz فعالیت میکند روبرو هستیم. استفاده از دو ماژول به ما این اجازه را میدهد تا از ۸ گیگابایت حافظه رم در حالت دو کاناله استفاده کنیم، که در نهایت به ما پهنای باند بیشتری برای دسترسی به حافظه رم میدهد. این رم دارای قیمت معقولیست و همچنین سیستم خنک کننده سادهای هم برروی آن وجود دارد تا دما از این قطعه دور کند.
حافظه ذخیره سازی جامد:
یک دوست واقعی هیچگاه اجازه نمیدهد تا دوستش بدون استفاده از حافظه ذخیره سازی جامد سیستم بازی برای خودش دست و پا کند، حتی برای بودجههای محدود! ما هم یک حافظه جامد کوچک را در این لیست پیشنهاد کردهایم، حداقل برای خود سیستم عامل. این قطعه میتواند به سیستم شما این امکان را بدهد تا بسرعت بوت شود. برای این بودجه ما مدلی ۱۲۰ گیگابایتی از Kingston را در نظر گرفتهایم. این مدل از سری SSDNow UV400 این کمپانی استست. این حجم برای سیستم عامل و بازیهای مهمتر و نرم افزارهای در دسترس کافی بنظر میرسد. این حافظه سرعت نوشتن ۵۰۰ مگابایت بر ثانیه و سرعت خواندن ۵۵۰ مگابایت بر ثانیه را ارائه میدهد.
حافظه ذخیره سازی مکانیکی:
در دنیایی که همه چیز رویایی باشد ما تمام حافظه ذخیره سازی خود را از نوع جامد انتخاب میکنیم اما در دنیای واقعی این کار نیاز به بانک زدن دارد! به همین دلیل ما برای ذخیره سازی باقی فایلها یک حافظه مکانیکی ۱ ترابایتی را در لیست قرار دادهایم. اما این را هم باید در نظر گرفت که تنها بدلیل بودجه کم نمیتوانیم از یک مدل کند با دورِ چرخش ۵۴۰۰ دور در دقیقه استفاده کنیم. در هر صورت، مدل انتخای ما دارای دور چرخش ۷۲۰۰ دو در دقیقه است که میتواند از پس اکثر نیازهای روزمره بربیاید. مهمترین نکته در خرید یک حافظه مکانیکی میزان قیمت بر حسب حجم آن است.
کیس:
تنها بدلیل اینکه میخواهیم یک سیستم ارزان قیمت داشته باشیم نمیتوانیم یک کیس زشت و بی کیفیت را انتخاب کنیم. مدل انتخابی ما Corsair Carbide Series 100R است که ظاهری ساده و مدرن با رنگ مشکی خود به نمایش میگذارد. این درحالیست که کیس از استیل ساخته شده و دارای پنجره کناری است که به شما این اجازه را میدهد تا تمامی قطعات خود را به راحتی در آن قرار دهید. بخش جلویی این کیس دارای دو پورت USB 3.0 و جک ۳.۵ میلی متری صدا است. داخل کیس فضای مورد نیاز برای قرار دادن ۴ درایو ذخیره سازی و یا اپتیکال را دارد ، همچنین فضای کافی برای استفاده از کارتهای گرافیک سایز بزرگ تا ۱۲ اینچ نیز وجود دارد. این کیس همچنین دارای یک فن ۱۲ سانتیمتری و یک فیلتر کنترل کننده گرد و غبار در محل نصب منبع تغذیه است.
منبع تغذیه:
با اینکه ماموریت ما خرید یک سیستم ارزان قیمت است، اما نمیتوانیم منبع تغذیه را نادیده بگیریم. قطعا شما یک منبع تغذیه بیکیفیت که امکان آسیب رساندن به دیگر قطعات را دارد نمیخواهید. همچنین این منبع تغذیه باید بتواند برق مورد نیاز برای فعالیت قطعات در حداکثر فشار کاری آنها را نیز تامین کند. به همین دلیل به سراغ Corsair CX500 میرویم. این کمپانی منابع تغذیه خوبی میسازد و این مدل ما که دارای پیشوند CX است در رده برنزی ۸۰ Plus قرار میگیرد. این قطعه میتواند ۵۰۰ وات برق را برای تغذیه دیگر قطعات تامین کند.
خب این سیستم ما در نهایت با قیمتی حدود ۶۸۷ دلار ساخته شد. قطعا میتوان سیستمی با هزینه کمتر نیز دست و پا کرد، اما این سیستم با این قیمت به راحتی میتواند بعنوان سلاح مورد اعتماد شما در رویارویی با بازیهای جدید و با کیفیت باشد. این سیستم میتواند این بازیها را با حداکثر تنظیمات گرافیکی با کیفیت ۱۰۸۰p و با نرخ فریم قابل قبولی اجرا کند. همچنین میتوانید از این سیستم انتظار اجرای بازیهای مربوط به عینکهای واقعیت مجازی در رزولوشون ۱۴۴۰p را داشته باشید. این مجموعه تمامی قطعات مهم برای داشتن تجربهای خوب از بازی کردن را داراست.
3 دیدگاه
ahmad
سپاس آقای علی نیا.
مطمئنا این مقاله بسیار مورد نیاز گیمر های ایران هست.
این سیستم فقط برای نسل هشت خوبه…
ahmad
آقا من دو روزه دسترسی به نوشتن دارم. ومیتونم همه نظرات رو بخونم حتی اونایی که توی زباله دان هستن. برای سایت مشکلی پیش اومده؟ یا خودتون به کاربرا این امکان رو دادید؟
محمد سعید خزایی
سلام عزیز
یه سری تغییرات اعمال شده بود مال اونه این مشکل، شما درست میفرمایید.
حل میشه امروز این مشکل.