فیل اسپنسر رسما اعلام کرد که برای موفق شدن ایکس باکس نیازمند شکست دادن رقبای موجود نیستند و او دیدگاهی کاملا متفاوت نسبت به موفقیت دارد.
با وجود این که جنگ کنسولها چیزی است که جامعه بازی آن را یک چیز همیشگی میدانند ولی کسانی که واقعا در این تجارت حضور دارند عکس این موضوع را تایید کردهاند. سونی و مایکروسافت به عنوان مثال با هم به صورت مستقیم رقابت میکنند ولی این موضوع بدان معنا نیست که یکی از آنها نمیتواند با حضور دیگری در بازار به بقای خود ادامه دهد.
«فیل اسپنسر» (Phil Spencer) رییس ایکس باکس در مصاحبهای که اخیرا داشته، مستقیما به این موضوع اشاره کرده است. وی در این مصاحبه درباره همکاریشان با سونی، ایکس باکس، نینتندو، گوگل و سایر کمپانیهایی که رقبا مایکروسفات در بازار بازی تلقی میشوند صحبت کرد. اسپنسر اعلام کرد که صنعت بازی را یک صنعت در حال رشد میبیند و از نظر او هیچ کمپانی برای موفقیت نیازی به شکست دادن رقبایش ندارد.
اسپنسر در جواب این که آیا مشاهده این رقابت توسط مخاطبان عام باعث تغییر سیاست گذاریهای مایکروسافت میشود گفت: با حس رقابتی کامل خدمتتان میگویم که نه. من همیشه به جامعه طرفدارانمان گوش میدهم ولی کسانی که برای موفق شدن تیم سبز (منظور تیم ایکس باکس است) میخواهند که دیگران شکست بخورند از ما نیستند. وقتی خبر عقد قرارداد همکاری ما با سونی برای سیستم بازی ابری منتشر شد میدیدم که بسیاری از طرفداران میگفتند: دارید چه میکنید؟ به رقبای خودتان کمک میکنید؟
ولی اوضاع آن طور که آنها فکرش را میکنند نیست ما و سونی برای سالها با هم همکاری داشتهایم. سونی از کامپیوترهای شخصی استفاده میکنند که سیستم عامل ویندوز دارند. آنها از ابزارهای توسعه ما برای ساخت بازیهایشان استفاده میکنند. این ایده که یک نفر برای موفق شدن باید تمام رقبایش را پایین بکشد دیگر برای اوضاع حال حاضر این صنعت صادق نیست.
اسپسنر همچنین عنوان کرد که به دلیل در اختیار داشتن مالکیت بازیهای Mahjong و Minecraft، مایکروسافت به یکی از بزرگترین ناشران پلیاستیشن بدل شده است. ما یکی از بزرگترین ناشران پیاستیشن هستیم، ما بازی Minecraft را برای سونی منتشر میکنیم و همکاری خوبی با پلیاستیشن سونی و نینتندو سوییچ داریم.
عقیده اسپنسر مبنی بر این که برای موفق شدن نیازی به نابود کردن رقبا نیست بسیار جالب است، با این حال که فضای رقابتی باعث رونق بیشتر میشود ولی بعضی مواقع رقابت بیش از حد به مصرف کنندگان ضرر میرساند. به هر حال با در راه بودن کنسولهای پلیاستیشن ۵ و گوگل استادیا، سونی و گوگل همچنان رقیبهای مایکروسافت باقی خواهند ماند.
نظر شما درباره سیاستهای رقابتی مایکروسافت چیست؟ آیا با نظر فیل اسپنسر در این باره موافق هستید؟