کمپانی یونیورسال پیکچرز در مراحل اولیه بازگرداندن فیلم Battlestar Galactica به روی پردههای سینما، جی باسو را برای نوشتن فیلمنامهی آن در نظر گرفته است.
طبق خبرهایی که اخیرا منتشر شده، «جی باسو» (Jay Basu) و «فرانسیس لارنس» (Francis Lawrence)، کارگردان فیلم Red Sparrow، به ترتیب برای نویسندگی و کارگردانی ریبوت این فیلم Battlestar Galactica در نظر گرفته شدهاند. «ناوبر فضایی گالاکتیکا» (Battlestar Galactica) یک مجموعهی تلویزیونی آمریکایی به سبک علمی-تخیلی- جنگی است که بر اساس مجموعهای با همین نام محصول سال ۱۹۷۸ ساختهی گلن لارسن تولید شده است. در ابتدا مجموعهای دو قسمتی در دسامبر ۲۰۰۳ پخش شد و سپس سریال در ۴ فصل و ۷۵ قسمت ادامه یافت تا اینکه در سال ۲۰۰۹ به پایان رسید. این نسخه از این فیلم توسط رونالد مور و دیوید آیک تولید و از شبکه تلویزیونی سای فای پخش شده است. این سریال از سوی مجله تایم در میان ۱۰۰ سریال برتر تاریخ قرار گرفت. در حالیکه نفوذ مجموعهی اصلی تا به امروز مشهود بوده است اما سریال ۴ فصلیِ ساخت مور، از بازتاب و محبوبیت بیشتری برخوردار است.
نزدیک به یک دهه است که کمپانی یونیورسال پیکچرز در تلاش برای تحقق ساخت ریبوتی از مجموعهی اوریجینال گلن لارسون به سر میبرد. در سال ۲۰۱۶ بود که ساخت این پروژه با قرار گرفتن در معرض نوسانات متعددی از جمله تغییر کارگردان و نویسنده، برای مدتی به تعلیق افتاد. در سال جاری، فورانی از خبرها و شایعات حول تولید آن دیده میشد که ساخت حتمی آن را بهطور قطعی ضمانت میکرد.
جی باسو، نویسندهی این فیلم، آثاری همچون فیلم The Girl in the Spider’s Web و ریبوت فیلم Charlie’s Angels را در کارنامهی هنری خود جای داده است. این فیلم دومین پروژهی پر سر و صدای او را از سال گذشته با خبر نوشتن دنبالهی فیلم Labyrinth قلم میزند. قرار است تا باسو در مشارکت با لیزا جوی، نسخهای از مجموعهی Battlestar Galactica را بازنویسی کند. لیزا جوی، نویسندهی آثاری همچمون هوش مصنوعی و سریال وستوورد بوده که نام وی بارها در اخبار مربوط به فیلم Battlestar Galactica در سال ۲۰۱۶، آورده شد.
منازعهی بین انسان و سایلونها (تمدن سایبری) که مبنای اصلی هر نسخهی بازگویی شده از داستان لارسون بوده، تا حدی ریشه در تمایل بشریت به پیشرفت تکنولوژی و پیامدهای بهدنبال آن دارد. داستان در هردو اثر از لارسون و مور، پیرامون تمدنی از انسانهایی است که در کهکشانی دور دست تحت عنوان آخرین بازماندگان نژاد خود محسوب میشوند؛ این افراد در گذشته درگیر جنگی با رباتهایی به نام سایلن شدند. خالق این رباتها افراد همین تمدن بودند. بعدها این سایلنها با سوءاستفاده از دانشمندی به نام گایس بالتار به هر دوازده کولونی حمله میکنند و طی این جنگ با انفجار بمبهای هستهای بیشتر افراد این تمدن کشته میشوند و فقط تعداد کمی از افراد که در سفینههای فضایی بودند و خارج از جو سیارات قرار داشتند زنده ماندند.
شباهت بی چون و چرای داستان فیلم Battlestar Galactica به سریال وستورد، از جمله دلایلی است که حضور لیزا جوی به عنوان یکی از نویسندگان را منطقی جلوه میدهد.