با معرفی گوگل استادیا و مشخصات سختافزاری قدرتمندش، کمپانیهای سونی و مایکروسافت قطعاً آن را رقیبی جدی برای نسل بعدی کنسولهایشان تلقی میکنند. حال باید دید راهکار آنها برای سبقت گرفتن از حریف تازهوارد چیست.
تا به اینجا صحبتهای زیادی درباره نسل بعدی کنسولهای سونی و مایکروسایت شنیدهایم و طبق شایعات منتشر شده باید آنها را با نامهای پلیاستیشن ۵ و ایکسباکسوان اسکارلت بشناسیم. همینطور میدانید که این کنسولها از سیستم Could-based هم پشتیبانی میکنند. در این میان، ناگهان سر و کله گوگل استادیا پیدا شد که با سختافزار و سرعت پردازش خارقالعادهاش (حدود ۱۰.۷ ترافلاپس) موجب شد مایکروسافت و سونی یک رقیب جدی را در کنار خود ببینند. آیا این دو کمپانی برای رقابت با استادیا برنامهای دارند؟
جیسون اسکریر از منتقدان مطرح سایت Kotaku، معتقد است که سونی و مایکروسافت کنسولهای جدید خود را حتی قدرتمندتر از استادیا عرضه خواهند کرد. او در یکی از نقدهایش اشاره کرد:
“من از مدتها پیش، یعنی مارس سال ۲۰۱۸ میگفتم که کنسولهای نسل بعد پیش از ۲۰۲۰ عرضه نخواهند شد. حال تقریباً مطمئن هستیم که به عنوان مثال پلی استیشن ۵ تا پایان سال جاری به بازار نخواهد آمد، چراکه هنوز حتی به مرحله معرفی هم نرسیده است.”
اسکریر همچنین اذعان داشت که افراد بسیار محدودی راجع به نسل بعدی کنسولها میدانند.
“فرض کنید در شرکت بزرگ و مطرحی مانند DICE، تنها یک تیم کوچک مهندسی هستند که اطلاعات کمی راجع به این کنسولهای جدید و سیستمهای آنان دارند. بقیه افراد مجبورند تا رسیدن زمان مناسب، منتظر بمانند. به هرحال فعلا نمیشود انتظار چیز خاصی را داشت. تنها موضوعی که من از آن اطمینان دارم، تلاش سونی و مایکروسافت برای غلبه بر قدرت سختافزاری استادیا است.”
رئیس ایکسباکس آقای فیل اسپنسر نیز پس از معرفی گوگل استادیا آن را حرکتی بزرگ و قابلتحسین از سوی گوگل دانسته بود.
“گوگل کار بزرگی کرد امّا بدانید تا مراسم E3 دو ماه باقی مانده و آنجا مایکروسافت هم حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت.”
غیر از اینها تقریبا هیچ اطلاعاتی از پروژهها و نقشههای مایکروسافت و سونی در دست نیست. به هرحال ایکسباکسِ جدید در مراسم E3 معرفی میشود و طبق شایعات، سونی طی یک مراسم اختصاصی در اواسط ۲۰۱۹، از کنسول پلی استیشن ۵ رونمایی خواهد کرد. باید دید این رقابت بزرگ سکوی پرتابی برای صنعت گیم خواهد بود و یا موجب خرد شدنش زیر چرخدندههای اقتصاد میشود.
به نظر شما این دو کمپانی رویکردی شبیه به گوگل خواهند داشت و تمرکز خود را معطوف به سیستمهای گیمینگ در فضای ابری (Could-based) و استریم میکنند یا خیر؟