سونی با عدم حضور در E3 2019 در شرایط دشواری قرار گرفته و این مشکل تقصیر خود این شرکت است. در ادامه همراه گیمشات باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
سونی اخیراً اعلام کرد که در E3 2019 حضور نخواهد داشت. اینکه چرا چنین موضوعی ماهها قبل از آغاز این رویداد اعلام شده مشخص نیست، اما قطعاً براساس آن میتوان به نکات مهمی دست پیدا کرد – آیا این چنین معنایی را میدهد که سونی تمام تمرکز خود را بر روی پلیاستیشن ۵ گذاشته است و چیز جدیدی را برای نمایش ندارد؟ آیا بازی جدید دیگری قرار نیست به پلیاستیشن ۴ راه پیدا کند؟ چرا سونی علاوه بر PlayStation Experience، رویداد بزرگ دیگر و یا بهتر بگوییم، بزرگترین رویداد صنعت بازیهای ویدئویی را کنار گذاشته است؟ این چه شیوهی جدیدی است که سونی برای ارتباط با طرفداران در پیش گرفته، همانطور که خود آنها اشاره کردهاند؟
با فکر به عدم حضور سونی در E3 2019 سوالهای گوناگونی پیش میآید که همگی بهجا هستند، اما نکتهی نهایی اینجا است که سونی در یک دوراهی قرار گرفته است که در هر صورت باعث ناامیدی بسیاری از طرفداران میشود.
این موضوع مشخص هست که در سالهای پایانی عمر پلیاستیشن ۴ به سر میبریم گرچه سونی این موضوع را رسماً اعلام نکرده است (و چرا باید اعلام کند؟). در حال حاضر، اکثر استودیوهای سونی به احتمال بسیار زیاد بر روی پروژههایی کار میکنند که بر روی پلیاستیشن ۵ منتشر خواهند شد و عنوان جدیدی وجود ندارد که برای پلیاستیشن ۴ معرفی شود. اما از آنجا که این شرکت هنوز آمادگی رونمایی از پلیاستیشن ۵ را ندارد، طبیعتاً نمیتواند بازیهای مخصوص آن را هم معرفی کند و این به این معنی است که باید مجموعهای بازیهای از پیش معرفیشده را در E3 2019 تحویل دهد که این ناشی از معرفی و نمایش بیش از حد و زودتر از موعد بازیهای انحصاری است.
این دقیقاً موقعیتی است که نینتندو در سال ۲۰۱۶ در آن قرار گرفته بود. در آن زمان، نینتندو سوئیچ (که با نام رمز انایکس شناخته میشد) آمادهی رونمایی نبود و بازیهای آن هم همینطور. نینتندو عنوان جدید دیگری را برای کنسول شکستخوردهی Wii U در دست توسعه نداشت و عناوینی که برای این کنسول عرضه میشدند، قبلاً معرفی شده بودند. در سال ۲۰۱۶ این شرکت تصمیم گرفت که حضور خود در E3 را به حداقل برساند و فقط یک بازی را به این رویداد بیاورد و شاهد کنفرانس مطبوعاتی یا نمایش Direct نبودیم. البته نینتندو با همین یک بازی که The Legend of Zelda: Breath of the Wild بود، E3 را تحت سلطهی خود گرفت و دستاورد بهترین بازی E3 2016 را از آن خود کرد (و از آنجا که عرضهاش برای انایکس تایید شده بود، بهعنوان اشاره و تبلیغی برای این کنسول جدید عمل میکرد).
اما سونی به چند دلیل توانایی انجام چنین کاری را ندارد. حتی اگر قرار باشد The Last of Us Part II و Death Stranding برای هر دو کنسول پلیاستیشن ۴ و پلیاستیشن ۵ عرضه شوند، این شرکت تاکنون آنقدر آنها را به نمایش گذاشته است که ارائهی آنها در رویدادی دیگر نمیتواند آنطور که باید هیجان طرفداران را برانگیزد. همچنین به یاد داشته باشید که Breath of the Wild بهطور کامل در E3 2016 معرفی شد و پیش از آن فقط اسکرینشاتها و کلیپهای کوتاهی را از این عنوان مشاهده کرده بودیم.
بنابراین با این وجود که سونی بازیهای متعددی نظیر The Last of Us Part II ،Death Stranding ،Ghost of Tsushima ،Dreams و Days Gone را در راه پلیاستیشن ۴ دارد، این بازیها حداقل بیش از یک سال از معرفی و نمایشهای متعددشان میگذرد و سونی آنها را در چند E3 ،The Game Awards ،Paris Games Week و PlayStation Experience به نمایش گذاشته است. و ارائهی دوبارهی این عناوین و عدم معرفی هیچ عنوان جدیدی، قطعاً به مزاج طرفداران سونی که همواره در رویدادهای مختلف سیلی از بازیهای جدید هیجانانگیز را پیش روی خود دارند، خوش نمیآید.
با این تفاسیر، سونی یا باید بدون هیچ بازی تازهای به E3 2019 بیاید و همان عناوینی را که طی سه سال گذشته در رویدادهای مختلف به نمایش گذاشته، ارائه دهد یا اینکه کلاً قید حضور در این رویداد بزرگ را بزند. اگر بهصورت تئوری در نظر بگیریم، سونی میتوانست بازیهای ترد پارتی را به نمایش بگذارد و اخباری را هم از عناوین انحصاری خود در اختیار طرفداران قرار بدهد، ولی از آنجا که چیز جدیدی در دست نداشت، مورد انتقاد و بازخوردهای منفی طرفداران و رسانهها قرار میگرفت؛ مگر اینکه بازی ترد پارتی بزرگی طی کنفرانس این شرکت معرفی میشد.
اما حتی این موضوع هم بعید به نظر میرسد زیرا در نسل جاری عنوان ترد پارتی عمدهای باقی نمانده است که معرفی نشده باشد. اگر هم بازی ترد پارتی عمدهای باشد، برای پلیاستیشن ۵ و ایکسباکس اسکارلت منتشر خواهد شد. پس همچنان مشکل همان عدم آمادگی برای نمایش است. همچنین طی سالهای گذشته ناشران ترد پارتی ترجیح دادهاند که خودشان معرفی بازیهایشان را مدیریت کنند و در دست بگیرند بهجای اینکه به سونی، مایکروسافت یا نینتندو وابسته باشند.
سونی دو راه داشت؛ یک اینکه به همان بازیهای معرفیشده بسنده کند و طرفداران را ناامید و عصبانی کند (همانطور که در E3 2018 این کار را انجام داد) یا اینکه کلاً در E3 2019 شرکت نیابد و از راههای کوچکتر برای ارتباط با مخاطبان و ارائهی اخبار (مانند Nintendo Direct) بهره ببرد و باز هم با عدم حضورش باعث ناامیدی طرفداران شود، و به نظر میرسد که راه دوم را انتخاب کرده است.
تنها نکتهای که باید گفت، این هست که تمام این شرایط تقصیر خود سونی است. سالهاست که بسیاری گرایش این شرکت به معرفی بازیهایش چندین سال پیش از زمان عرضهی آنها را مورد انتقاد قرار دادهاند و همین گرایش این شرکت را به وضعیت دشوار کنونی رسانده است. اگر Days Gone ،Death Stranding ،Dreams و The Last of Us Part II سالها قبل از اینکه آمادهی انتشار باشند رونمایی نمیشدند، سونی میتوانست نمایشهای بزرگی طی E3 دو سال گذشته و سال آینده و حتی PlayStation Experience داشته باشد. در عوض این شرکت تصمیم به معرفی زودهنگام آنها گرفت و نتیجه این است که شاهد نمایشهایی ناامیدکننده و دو نمایش لغوشده هستیم.
در آخر، شاید این موضوع آنچنان هم آسیبی به سونی نزند. سونی نهایتاً از پلیاستیشن ۵ و سیل بازیهای مخصوص هیجانانگیز آن رونمایی خواهد کرد که خوشحالی همگان را در پی خواهد داشت. اما امید است که چند سال گذشته به آنها یاد داده باشد که نمیتوان بازیها را نیمدهه قبل از انتشارشان معرفی کرد و زمانبندی و اعتدال در این کار، هم برای خودشان بهتر خواهد بود و هم برای طرفداران.
1 دیدگاه
نوید
مطمنید ترت پارتی درسته؟ 😉