اگر در زمینه احداث ساختمان، زمین و یا تاسیسات کار میکنید، اگر میخواهید ابزارآلات خط تولید نصب کنید یا نیروی انسانی تامین نمایید ما به شما پیشنهاد میکنیم که هر چه زودتر نسبت به اخذ پروانه بهره برداری اقدام نمایید. وزارت صنعت، معدن و تجارت به افرادی که اقدام به اخذ این پروانه میکنند مزایای زیادی اعطا میکنند. بنابراین اگر میخواهید مشمول این مزایا گردید هر چه زودتر اقدام کنید.
ثبت کریم خان در این مقاله مزایای اخذ پروانه بهره برداری را برای شما توضیح خواهد داد.
در صورتی که میخواهید برای اخذ پروانه بهره برداری اقدام کنید بهتر است الزاما واحد مورد نظر خود را تاسیس کرده باشید و همه امور لازم از قبیل نصب ماشین آلات خط تولید، استخدام نیروی انسانی و تولید آزمایشی صورت را از قبل انجام داده باشید.
یکی از نکاتی که در اخذ پروانه بهره برداری مورد توجه واقع میشود، اخذ جواز تاسیس میباشد. شما باید الزاما جواز تاسیس مرتبط با فعالیت خود را پیش از اخذ پروانه بهره برداری دریافت کنید.
اشخاص حقیقی مجاز نیستند بیش از یک تقاضای ثبت محدوده و یا پروانه بهره برداری داشته باشند. تعداد درخواستهای ثبت محدوده در یک زمان برای اشخاص حقوقی، بر اساس دستورالعمل وزارت تعیین میگردد. در صورتی که این قانون رعایت نشود سایر مجوزهای صادر شده در هر مرحله از عملیات اخذ پروانه بهره برداری باطل خواهد شد.
انجام عملیات اکتشاف توسط اشخاص حقیقی و حقوقی، مستلزم دریافت پروانه اکتشاف از وزارت است.
مواد معدنی طبقه یک و دو موضوع ماده (۳) قانون به شش گروه به شرح زیر تقسیم میشوند.
الف- گروه اول: شن، ماسه و خاک رس
ب- گروه دوم: سنگهای لاشه ساختمانی طبق بند (ص) ماده (۰) قانون
پ- گروه سوم: مواد معدنی طبقه یک به استثنای گروههای یک و دو
ت- گروه چهارم: سنگهای تزیینی و نما
ث- گروه پنجم: مواد معدنی طبقه دو غیرفلزی به استثنای زغال سنگ و گروه چهار
ج- گروه ششم: مواد معدنی طبقه دو فلزی و زغال سنگ
همچنین شما میتوانید علاوه بر اخذ پروانه بهره برداری و اخذ جواز تاسیس، سایر امور ثبتی خود را از قبیل ثبت شرکت، ثبت برند، ثبت لوگو و تغییرات شرکت خود را به ثبت کریم خان بسپارید.
مزایای اخذ پروانه بهره برداری
یکی از نکاتی که در ثبت برند میتواند مورد توجه قرار گیرد داشتن پروانه بهره برداری است. همچنین همانطور که در بخش فوق گفته شد پروانه بهره برداری باعث میشود تا وزارت صنعت، معدن و تجارت مزایای زیادی را برای شما قائل شود. اگر میخواهید از مالیات معاف شوید یکی از بهترین راهکارها برای شما اخذ پروانه بهره برداری میباشد.
بسیاری از افراد هستند که میخواهند بدون پرداخت مالیات گمرکی ماشین آلات مورد نیاز خود را وارد کنند، به همین سبب اقدام به اخذ پروانه بهره برداری میکنند تا بدین واسطه از مالیات معاف گردند.
اگر به عنوان یک تولید کننده میخواهید برای محصولات خود علامت استاندارد بگیرید و محصولاتتان شامل استاندارد اجباری است باید پروانه بهره برداری داشته باشید.
در صورتی که به دنبال پیشرفت در کار خود هستید و در این راستا میخواهید در مناقصات دولتی و خصوصی شرکت پروانه بهره برداری به شما این امکان را خواهد داد. همچنین با اخذ پروانه بهره برداری میتوانید در نمایشگاههای خارجی و داخلی شرکت کرده و محصولات خود را ارائه دهید.
تولید کنندگانی که برای تولید محصولات خود نیاز به تولید مواد اولیه پلاستیک و شیمیایی و پالایشگاهی هستند با دریافت پروانه بهره برداری میتوانند این محصولات را به قیمت دولتی خریداری نمایند. به علاوه واحدهای صنعتی با ارائه پروانه بهره برداری به مدت یک سال از جریمه وامها بخشیده خواهند شد. پروانه بهره برداری سبب معافیت حقوق ورودی مواد اولیه در صورت صادر کردن آنها میشود.
یکی دیگر از مزایای پروانه بهره برداری برای مدیران معافیت پرداخت سهمیه حق بیمه در پرسنل جدید است. اخذ پروانه بهره برداری موجب تسهیلات بانکی دولتی با نرخ مصوب تولیدی میشود.
اگر به عنوان یک مدیر میخواهید کالاهای خط تولید خود را وارد نمایید برای دریافت مجوز ورود این ماشین آلات باید پروانه بهره برداری داشته باشید. لازم به ذکر است در صورتی که به امر واردات و صادرات میپردازید اخذ کارت بازرگانی برای شما الزامیست، لذا جهت دریافت کارت بازرگانی میتوانید از موسسه ثبت کریم خان کمک بگیرید.
دارندگان پروانه بهره برداری این امکان را به شما میدهد که بتوانید از حامل انرژی به نرخ دولتی استفاده نمایید و انرژی برق را با تعرفه صنعتی به آنها میدهد.
مدارک اخذ پرونه بهره برداری
۱. تکمیل فرم تقاضا در سامانه بهین یاب
۲. کپی کارت ملی مدیر عامل
۳. کپی همه مدارک شرکت جهت اشخاص حقوقی
۴. کپی آگهی تغییرات شرکت در مورد شخصیتهای حقوقی (در صورت وجود)
۵. اسناد مالکیت زمین محل استقرار یا اجاره نامه و اقرار نامه رسمی برای محلهای استیجاری
۶. اعتبار جواز تاسیس
۷. کپی پایان کار ساختمانی
۸. کپی قرارداد خرید امتیازهای آب و برق
۹. اصل و کپی فاکتور خرید ماشین آلات
۱۰. فاکتور خرید مواد اولیه
۱۱. فاکتور خرید و اجرای سوله
۱۲. ارائه اطلاعات پرسنل کارخانه از طریق فایل EXCEL
۱۳. ارائه پاسخ استعلامهای مربوطه
۱۴. رسید پرداخت هزینه صدور پروانه بهره برداری
۱۵. رسید پرداخت هزینه تمبر بانکی
شرایط اعطای تسهیلات
بر اساس دستورالعمل اعطای تسهیلات وام اکتشافی به دارندگان پروانه اکتشاف :
متقاضیان این تسهیلات باید از طرف سازمان به دفتر امور اکتشاف معرفی شوند.
برای معرفی تسهیلات اکتشافی به شرح ذیل اقدام خواهد شد.
-درخواست کتبی متقاضی به سازمان
-بررسی در خواست متقاضی در سازمان
-مدارک مورد نیاز برای معرفی وام اکتشافی شامل کپی کامل پروانه اکتشاف (صفحه اول و دوم و ضمائم مربوطه)، فرم اطلاعاتی (پیوست) و تأییدیه ۳۵% انجام عملیات اکتشافی درج شده در ظهر پروانه اکتشاف خواهد بود.
-فرم اطلاعاتی تماما کامل شده و توسط سازمان مهر شده باشد. همچنین توسط رئیس سازمان، معاون امور معادن و کارشناس مربوطه امضا شده در صورت لزوم آنالیزها ضمیمه شود. (در مورد محدودههای اکتشافی فلزی، گزارش کامل شامل نوع ماده معدنی، رخنمون و …. و همچنین اکتشافات انجام شده و آنالیز ارائه شود).
-سقف پرداخت وام اکتشافی حداکثر تا ۶۵% هزینه آورده شده در ظهر پروانه اکتشافی میباشد. (در صورت صدور بیمه نامه توسط صندوق بیمه، سقف فوق قابل افزایش میباشد.)
-وام اکتشافی تنها به مواد معدنی طبقه دو تعلق خواهد گرفت و اولویت معرفی به ترتیب مواد معدنی فلزی، غیر فلزی و سنگهای تزئینی خواهد بود. (در خصوص آن دسته از مواد معدنی طبقه یک که در مناطق غیر برخوردار باشند، وام اکتشافی تعلق خواهد گرفت.)
-پرداخت تسهیلات به دارندگان مجوز عملیات اکتشافی در حال بهره برداری، پس از بررسی و تایید توسط مجری طرح وبا اولویت مواد معدنی فلزی انجام خواهد شد.
-تسهیلات با دوره اجرا یک سال ، تنفس یک سال و بازپرداخت سه ساله و به صورت قرضالحسنه خواهد بود. (زمانهای فوق با اعلام دلایل توجیهی از طرف آن سازمان و بعد از تایید توسط مجری طرح حداکثر به مدت دو سال قابل تمدید خواهد بود) مجموع زمانهای فوق حداکثر هفت سال خواهد بود.
-در صورت عدم هزینه در موعد تعیین شده و هر گونه تأخیر در بازپرداخت اقساط ، تسهیلات با سود ۱۲% و جریمه دیر کرد به میزان ۶% دریافت خواهد شد.
-صدور گواهی نامه کشف و پروانه بهره برداری مشروط به نداشتن اقساط معوقه و همچنین نوشتن میزان تسهیلات دریافتی در پشت گواهی نامه کشف و پروانه بهره برداری از طرف سازمان الزامی و تحویل اصل گواهینامه کشف و یا پروانه بهره برداری منوط به تسویه حساب و یا نداشتن اقساط معوقه میباشد.
-در مورد آن دسته از دریافت کنندگان تسهیلات اکتشافی که از بیمه نامه صندوق بیمه استفاده کردهاند و اعتبار بیمه نامه فوق در زمان صدور پروانه بهره برداری تمام شده است ، تحویل اصل پروانه بهره برداری منوط به تسویه حساب تسهیلات و یا تمدید بیمه نامه و یا ارائه وثیقه معتبر و مورد قبول به بانک عامل میباشد.
نحوه اجرای تسهیلات
پرداخت تسهیلات به دو شکل صورت میپذیرد :
۱. تعهد قبول خطر پذیری توسط متقاضی
۲. پرداخت تسهیلات با بیمه نامه صندوق بیمه
تعهد قبول خطر پذیری توسط متقاضی
این بند تا اطلاع ثانوی اجرا نمیشود ولی برای متقاضیانی که تا به حال از این بند استفاده کردهاند به شرح ذیل خواهد بود :
۱. برای تسهیلات تا سقف دویست میلیون ریال (بنا به تشخیص مجری طرح، قابل تغییر خواهد بود) مراتب به همراه فرم تعهدنامه عدم بلاعوض شدن توسط متقاضی امضاء و به انضمام مدارک مورد نظر به دفتر امور اکتشاف ارسال خواهد شد. در چنین مواردی بعد از بررسی مدارک در دفتر مجری طرح، شرح خدمات انجام عملیات اکتشافی حداکثر تا سقف ۶۵% هزینههای آورده شده در پروانه اکتشاف مشخص و به انضمام مدارک مورد نظر به بانک عامل معرفی و در مرحله اول ۴۰% رقم مورد نظر به متقاضی به صورت علی الحساب پرداخت خواهد شد.
۲. پرداخت تسهیلات در برابر دریافت دویست درصد سفته عادی بدون تضمین شخص ثالت و به همراه اصل پروانه اکتشاف و فرم تعهد نامه عدم درخواست بلاعوض نمودن تسهیلات خواهد بود.
برای دریافت باقی مانده تسهیلات به شرح ذیل اقدام خواهد شد.
-وامهای تا سقف ۵۰ میلیون ریال چنانچه بیش از ۵۰% عملیات اکتشافی انجام شود، باقی مانده وام در یک مرحله پرداخت خواهد شد.
-جهت پرداخت باقیمانده وامهای بالاتر از ۵۰ میلیون ریال، پس از تأیید انجام شرح خدمات عملیات اکتشافی توسط آن سازمان که ضمیمه معرفی نامه وام است به تفکیک نوع و مقادیر حجم عملیات اکتشافی، قابل پرداخت بوده که در این مورد در یک یا چند مرحله میتوان اقدام کرد.
پرداخت تسهیلات با بیمه نامه صندوق بیمه
پس از معرفی از استان مربوطه، دارنده پروانه اکتشاف به همراه مدارک لازم از طرف دفتر امور اکتشاف به صندوق بیمه معرفی و پس از بازدید و انجام مراحل کارشناسی و طبق گزارش صندوق فوق و در صورت تایید توسط مجری طرح و پس از صدور بیمه نامه، متقاضی از طرف مجری طرح به بانک عامل معرفی خواهد شد. (در چنین مواردی پرداخت تسهیلات صرفا با بیمه نامه صندوق بیمه انجام خواهد شد).
پرداخت مراحل بعدی تسهیلات، بعد از ارائه گزارش از طرف صندوق بیمه و در صورت تایید توسط مجری طرح و بعد از صدور بیمه نامه و معرفی از طرف مجری طرح به بانک عامل خواهد بود.
در آخر لازم به ذکر است وزارت صنعت و معدن مراحل دریافت پروانه بهره برداری را به شرح ذیل توضیح داده است :
_ متقاضی مکلف است تقاضای خود را طبق برگههای (فرمهای) مربوط که وزارت در اختیار متقاضیان قرار میدهد، ارائه کند.
_ وزارت موظف است شرایطی فراهم کند که تقاضای رسیده را بلافاصله با قید روز و ساعت دریافت، ثبت و رونوشت آن را در قالب برگه (فرم) مربوط منقوش به مهر و امضای وزارت و به عنوان رسید به متقاضی ارائه کند.
_ وزارت موظف است تقاضای رسیده را همراه با مختصات محدوده مورد تقاضا ظرف هفت روز اداری بررسی و محدوده آزاد را به نام متقاضی ثبت و مشخصات محدوده ثبت شده را به وی ابلاغ کند.
_ متقاضی موظف است ظرف ده روز از تاریخ اعلام محدوده آزاد، طبق برگه (فرم) مربوط، درخواست خود را برای ادامه مراحل بعدی به وزارت تسلیم کند.
_ وزارت موظف است مختصات محدوده بلامعارض را از طریق ساز و کار تعیین شده در تبصره (۶) ماده (۱۶) قانون، حداکثر در سقف فرصت زمانی تعیین شده در قانون، به متقاضی اعلام کند.
_ متقاضی موظف است ظرف یک ماه از تاریخ اعلام محدوده اکتشافی بلامعارض، نسبت به ارائه طرح اکتشاف مربوط و پرداخت مبلغ موضوع تبصره (۱) ماده (۴) قانون اقدام کند.
_ وزارت موظف است در صورت وجود نقص در طرح اکتشاف ارائه شده، مهلت مناسبی را متناسب با گروهبندی مواد معدنی برای رفع نقص به متقاضی دهد. در صورت عدم رفع نقص در مهلت تعیین شده، درخواست متقاضی منتفی تلقی خواهد شد.
در پایان ضمن سپاس گذاری از همراهی همیشگی شما، اعلام میداریم ثبت کریم خان جهت انجام انواع امور ثبتی با برترین و متمایزترین کیفیت در خدمت شما عزیزان میباشد. برای ارتباط با ما به وبسایت www.sabtkarimkhan.com مراجعه کرده و یا با شماره ۸۷۱۴۶-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.