اگر از طرفداران عناوین ماجراجویی اول شخص با تم کارآگاهی و جنایی هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید، زیرا قصد داریم به معرفی و بررسی یکی از آثار خوب این سبک به نام بازی موبایل Detective Story بپردازیم.
عموما گیمرها حتی با عقاید و سلایق مختلف، علاقه خاصی به جستجو با افرادی خبره و گارآگاهانی باهوش و نکته سنج دارند. حال این انسانها میتوانند در «لس آنجلس نوآر» (LA Noire) با هزینههای گزاف و درون پروژهای کلان مجمع خود را شکل دهند یا با توان موتور یونیتی، در قالب این بازی موبایلی عرض اندام کنند. در این عنوان به مانند آثار مشابه و یکسان از لحاظ سبک، وظیفه دارید تا با دید اول شخص در جایگاه کارآگاه و ماموری کار کشته به محل جنایات اعزام شوید و با جمعآوری مدارک لازم، مقتول را پیدا کنید. داستان کوچک بازی راجع به قتلهای ناگهانی و مشکوک در شهر نیویورک است و حال شخصیت اصلی قصه بازی موبایل Detective Story یعنی کارآگاه «الکس کالوینو» (Alex Calvino) باید با همکاری نیروهای پلیس، به حل معماهای عجیب و غریب این وقایع بپردازد. پس از ورود به بازی، وارد دفتر کار کالوینو که یک افسر پلیس و کارآگاه جنایی است میشوید و میبایست با رفتن به قسمت نقشه، به ترتیب پروندههای مختلف را تکمیل کنید و از راز قتلها و جنایات متعدد پرده بردارید.
هرکدام از پروندهها شامل داستانی جدا هستند و گرچه دیالوگ و راوی خاصی برای این اتفاقات در بازی وجود ندارد اما محیط قصهگو و اشیا پنهان در اماکن گوناگون، چگونگی وقایع را برایتان روشن خواهد کرد. به عنوان مثال ممکن است در یک پرونده به کوچهای که در آن قتلی صورت داده و در پی این اتفاق، قاتل نیز از محل حادثه گریخته بروید. شواهد گویای نابودی و مفقود شدن جسد هستند اما شما باید با گشتن در محیط و جمعآوری سرنخها، به هدف نهایی و یافتن جنازه مقتول دست پیدا کنید یا در مرحلهای دیگر به محل زندگی قاتل بروید و با کسب انواع مدارک، به چرایی انگیزههای او پی ببرید. روند روایت در مراحل به این شکل انجام میگیرد و تمامی حقایق و پاسخ پرسشها، درون محیط اطراف و اشیای گوناگون مستتر هستند. گیمپلی بازی موبایل Detective Story مانند دیگر عناوین Mystery و First Person Adventure از مجموعه اعمالی آشنا برای طرفداران این سبک تشکیل شده است. ابزارآلات، اشیا و مکانهای مهم همگی قابل تعامل بوده که با اشاره بازیکن به سمت هرکدام، از فواصل نزدیک قابل رویتاند. میتوان با استفاده از آیتمهای مختلف به حل انواع معماهای محیطی مشغول شد و با بهرهگیری از اماکن دیگر، مسیرهای مخفی را به منظور اتمام مراحل پیدا کرد و از دل آنها نیز کلی وسیله تازه و کاربردی را جمعآوری کرد.
همچنین مثل همیشه بخش محبوب جمعآوری آیتمها نیز در این عنوان وجود دارد و روند آن هم به این شکل است که بازیکن در بخشهایی از مراحل، وارد محیطهایی مرموز با تعداد بسیار زیادی وسیله مختلف میشود و میبایست از میان آنها به جمعآوری آیتمهای خواستهشده بپردازد. البته این قسمت مانند روند اصلی بازیهای اشیا مخفی (Hidden Objects) نیست و محدودیت زمانی در این بخش اهمیتی ندارد. روند گیمپلی با پیشرفت در بازی و حل کردن انواع معماهای مختلف، رنگ و بوی چالش به خود میگیرد. به طوری که برای یافتن مقتول، باز کردن دریچهای بسته یا گشودن قفل صندوقچهای، باید بیشتر محیط را بگردید و آیتمهای متعددی را به کار گیرید.
گیمپلی بازی موبایل Detective Story چیز جدید و ساختارشکنی در خود نداشته و فقط با استفاده از نکات کلیدی و مثبت این سبک به طرق مختلف و افزودن مواردی دیگر، سعی در بهتر شدن دارد. تعدادی مرحله در قالب پروندههای پلیسی و جنایی داخل بازی تعبیه شده که مدت زمان زیادی را نمیطلبد و برای طرفداران این سبک و به نوعی حرفهایها، اتمام بازی نسبت به افراد نا آشنا کاری سادهتر خواهد بود. تازه واردها نیز میتوانند با جستجو در محیط پیرامون بازی و یافتن راه درهای بسته، با چگونگی انجام مراحل آشنا شوند و راحتتر به بازی کردن بپردازند.
در پایان باید گفت بازی موبایل Detective Story عنوانی تکراری و کماکان سرگرمکننده است که به جز تم نوآر و کارآگاهی، مراحل گوناگون با انواع محیطهای جدید و شلوغ و گرافیک هنری خوب خود و داستانی دنبالهدار، چیز خاصی نسب به آثار انتشار یافته در این سبک ندارد اما همچنان میتواند به عنوان یک بازی خوب با آلمانهای محوری جذاب، برای طرفداران قدیمی و افراد علاقهمندی که میخواهند برای نخستینبار به تجربه این سبک مشغول شوند، یک اثر خوب، نوآر و کاملا سرگرم کننده باشد.