عناوین سبک ماجراجویی اول شخص چند سالی میشود که روی تلفنهای همراه به صورت گسترده و فراوان یافت میشوند. افراد و استودیوهای زیادی هستند که در سال بازیهای متعددی را در این سبک روانه بازار میکنند. خاصیت این نوع آثار، خاص بودن آنها بوده زیرا عموم گیمرها علاقه چندانی به تجربه این سبک نشان نمیدهند اما این مساله دلیل بر منفور یا بدون طرفدار بودن این بازیها نیست. در ادامه این مطلب ما را با معرفی بازی موبایل Fantasy Escape همراهی کنید.
کلیت گیمپلی در این سبک به قرارگیری در محیط با زاویه دیدی اول شخص، گشت و گذار در اماکن مختلف و در نهایت استفاده از راهنما برای یافتن اشیا یا منطقهای مشخص محدود میشود. شاید در نگاه نخست برای تازهواردان این سبک، گیمپلی بازی بسیار شبیه به عناوین Hidden Objects جلوه کند که در حقیقت نیز همینطور بوده اما عمده تفاوتهایی نظیر پیدا کردن اشیایی مشخص شده در زمانی محدود درون محیط، این دو سبک را از یکدیگر جدا میسازد.
بازیهای ماجرایی اول شخص عموما از داستان خاصی پیروی نمیکنند و اغلب یک راوی یا نوعی فرد راهنما که گاهی اوقات در گوشه تصاویر تعدادی نکات مهم را برای پیشبرد مراحل متذکر میشود، نقش انتقال داستان را ایفا میکند. بازی موبایل Fantasy Escape نیز از این اصل مستثنی نبوده و میان مراحل، راهنمایی وجود دارد تا در مواقع ضروری نکاتی کلیدی را برای بازیکن نمایش دهد.
مانند دیگر عناوین این سبک بازی موبایل Fantasy Escape نیز درون محیطهای متعدد اعم از خیابان، اتاقی درون هتل، کتابخانه و… اتفاق میافتد و در هر بخش میبایست با گشتن در محیط راههای نجات خود را پیدا کنید. بازی روی معماها تاکید زیادی داشته و عموما در این سبک، چالشهای مختلف در قالب پازلهای گوناگون جلوه میکند. پیدا کردن رمز صندوقچهای قدیمی و باز کردن آن، یافتن نامهای خاص با محتوای چگونگی گشودن درب، ترکیب ابزارآلات مختلف برای پیشرفت در بازی و مراحل از انواع فعالیتها و چالشهای گیمپلی محسوب میشود. پاسخ اکثر معماها نیز درون محیط بازی نهفته شده است و با اشارات راهنما، میتوان آنها را به دست آورد برای مثال چمدانی رمزدار را زیر تخت پیدا میکنید و باید چارهای برای گشودن قفل آن بیندیشید، ناگهان راوی اشاراتی به سردی هوا و بخار روی پنجره میکند تا توجهتان را بهآن سمت جلب نماید. سپس خواهید دید که رمز چمدان با بخار هوا روی شیشه پنجره درج شده است! البته پازلها همیشه به این آسانی نیستند و قرار نیست که به هیچ عنوان در بازی، شاهد سوختن فسفر نباشیم و بخشهایی دشوار نیز در مراحل مختلف تعبیه شده که پیدا کردن راه حل آنها، شاید دقایقی بیشتر از چند دقیقه زمانبر باشد.
در مجموع بازی موبایل Fantasy Escape عنوانی معمولی، رو به خوب برای طرفداران بازیهای ماجراجویی اول شخص بوده و میتواند برای مخاطبین تازهکار نیز اثری مناسب باشد.