بازی Forza Horizon 4 که قطعا یکی از بهترین عناوین سال و یکی از بهترین بازیهای ریسینگ در این نسل است، به تازگی منتشر شده مانند نسخههای گذشته، با استقبال بسیار خوبی مواجه شده است. حال، در این مطلب قصد داریم تا این بازی ریسینگ را از بعد فنی و گرفیکی بررسی نماییم و ببینیم که برروی پلتفرمهای مختلف، چگونه اجرا میشود. با گیمشات همراه باشید.
اول از همه قطعا باید استودیوی سازنده بازی Forza Horizon 4، یعنی استودیوی پلیگراند گیمز را ستایش کرد. خیلی زیباست زمانی که مشاهده میکنیم استودیوی پلیگراند گیمز این توانایی را دارد که در هر دو سال یکبار، یک عنوان ریسینگ جهان آزاد با کیفیت بسیار بالا تولید میکند. این استودیو موفق شد تا یک سری فرعی را در کنار سری اصلی Forza Motorsport به وجود آورد و آن را آن قدر محبوب و فوقالعاده تولید کند که شاید بسیاری از بازیبازان، سری Forza Horizon را بیش از سری اصلی دوست داشته باشند. سری Forza Horizon کار خود را از دوران کنسول ایکسباکس ۳۶۰ آغاز کرد و حالا برروی رایانههای شخصی و البته ایکسباکس وان ایکس، بهترین عملکرد را به نمایش میگذارد و شاید حتی بتوان عنوان آخر، یعنی بازی Forza Horizon 4 را بهترین عنوان انحصاری این نسل ایکسباکس معرفی کرد. بازی Forza Horizon 4 را خیلی راحت میتوان بهترین بازی ریسینگ نسل هشتم کنسولها در نظر گرفت و البته این عنوان، یکی از زیباترین عناوینی است که هماکنون میتوان روی رایانههای شخصی، ایکسباکس وان و ایکسباکس وان ایکس تجربه کرد.
بیایید بحث اصلی خود در مورد بعد فنی بازی Forza Horizon 4 را از دنیای آن آغاز کنیم. دیگر آن دورانی که بازیبازان وارد مسیرهای از پیش تعیین شده میشدند و مسابقهای را دنبال میکردند، گذشته و Forza Horizon 4 به بهترین شکل ممکن این موضوع را ثابت میکند. پلیگراند گیمز در بازی جدید خود، المانی را معرفی کرده که دنیای بازیهای ریسینگ را به طور کلی تحول میبخشد و آن، وجود فصلها در بازی است. این ویژگی فوقالعاده، به طور کامل برروی گیمپلی و مسیرهای مختلف تاثیر میگذارد و البته وارد بعد فنی، مانند نوع فیزیک و هندلینگ اتومبیلها نیز میشود. نقشه بازی Forza Horizon 4 از نظر وسعت، به اندازه نقشه نسخه قبلی، یعنی Forza Horizon 3 است اما همین المان فصل ها، آن قدر دنیای بازی را داینامیک کرده که شما حس میکنید در هر فصل، دنیا و نقشهای جدید در اختیار دارید.
زمانی که بازی آغاز میشود، شما در همان ابتدا با چهار فصل آشنا میشوید و میتوانید ببینید که رانندگی در این فصل ها چه طعمی خواهد داشت اما زمانی که مقدمه به پایان میرسد، شما باید با تاثیر برروی دنیا و فعالیت در آن، فصلهای دیگر را آزاد نمایید و در نهایت به Horizon Roster برسید. از آن لحظه به بعد، تعویض فصلها به صورت کاملا یکپارچه انجام میشود و هر روز شما را با تغییر و تنوع مواجه میسازد. مکانیک فصلها در بازی Forza Horizon 4 به سادگی یکی از بهترین و ساختار شکنترین ویژگیهایی است که میتوان در یک بازی جهان آزاد پیدا کرد؛ حال میخواهد ریسینگ باشد یا سبک دیگری!
پلیگراند گیمز همچنین برروی موتور بازی کارهایی انجام داده تا سیستم آب و هوا و افکتهای باران خیلی بهتر به نظر برسند که همین موضوع نیز برروی جادهها و مسیرها تاثیر مستقیم میگذارد. به لطف سیستم جدید parallax occlusion و terrain تغییر پذیر، جای چرخها برروی مسیرهای خاکی و گلی به زیبایی به جا میماند و سطح گرافیکی بازی را به شدت بالا میبرد. از همه اینها که بگذریم، به اتومبیلهای بازی میرسیم که از هر جهت و زاویهای، خیره کننده به نظر میرسند. اتومبیلها برروی همه پلتفرمهای بازی، بافتهای بسیار با کیفیتی دارند و Shaderهایی که بر پایه متریال صورت گرفته و البته کیفیت رفلکشن یا بازتاب روی سطح آنها، باعث میشود تا ساعتها بتوانیم به جزئیات و زیبایی اتومبیلها دقت کنیم. همان طور که میدانید، موتوری که برای ساخت بازی استفاده میشود، کاملا بر پایه رندر فیزکی است که همین باعث میشود تا نور چراغهای پشت و جلوی اتومبیل به زیباترین شکل ممکن اطراف را روشن کنند و طبق منبع نور، همه چیز را بازتاب دهند. علاوه بر این، نورها برای خود محیط کاملا اختصاصی دارند که سطح جزئیات اتومبیلها را بیش از پیش میکند. همه چیز، از جلوپنجره گرفته تا چرخها، به واقعی ترین شکل در بازی پیاده سازی شدهاند و به اصطلاح، بازی به فوتورئیالیسم به شدت نزدیک است.
بهتر است به سراغ تست بازی برروی پلتفرمهای مختلف برویم و ابتدا با پلتفرم رایانههای شخصی آغاز میکنیم. سازندگان برای تجربه بازی Forza Horizon 4 برروی رایانههای شخصی، یک سیستم با مشخصات ۱۲ گیگابایت مموری، کارت گرافیک NVidia GTX 970 یا NVidia GTX 1060 3GB یا AMD R9 290x یا AMD RX 470 و پردازنده Intel i7-3820 @ 3.6Ghz پیشنهاد کرده بودند اما ما برای تست بازی، از یک پیسی با کارت گرافیک GTX 1080Ti و مموری ۱۶ گیگابایتی GDDR4 و پردازنده Ryzen 1700x استفاده کردیم که قدرتمند بودن آن نسبت به سیستم پیشنهادی، کاملا مشهود است. با نگاه کردن به سیستم پیشنهادی بازی Forza Horizon 4، متوجه میشویم که این عنوان چقدر نسبت به نسخه قبلی بهینه است و البته مشکلاتی که Forza Horizon 3 در هنگام عرضه داشت را با خود به همراه نیاورده است. با این که بازی Forza Horizon 4 یک عنوان انحصاری ایکسباکس وان است اما مانند نسخه پیشین خود، طیف وسیعی از تنظیمات و حالتهای گرافیکی را شامل میشود و از موشن بلور و کیفیت Terrain و افکت های لنز و کیفیت رفلکشن گرفته تا کیفیت ذرات و MSAA و FXAA، کیفیت هندسی و سایههای شب را در خود دارد تا دست بازی بازان را کاملا باز بگذارد. از نظر عملکرد و نرخ فریم نیز همان طور که گفته شد، بازی Forza Horizon 4 بسیار بهینه تر از نسخه پیشین است و حداقل با سیستمی که ما آن را تست کردیم، هیچ گونه افت فریمی مشاهده نشد.
اما وقتی که به سراغ کنسولهای مایکروسافت میرویم، همه چیز جالب تر میشود! برای اولین بار، یک بازی از سری Forza Horizon، برروی کنسول ایکسباکس وان ایکس، دو حالت مختلف گرافیکی دارد که Performance Mode و Quality Mode نامیده میشوند. در حالت Performance Mode، بازی با رزولوشن ۱۰۸۰p و نرخ فریم ۶۰ بر ثانیه اجرا میشود و این در حالی است که در حالت Quality Mode، بازی با رزولوشن نیتیو ۴K و نرخ فریم ۳۰ بر ثانیه به اجرا درمیآید. این که سازندگان تصمیم گرفتند تا بین نرخ فریم بهتر یا رزولوشن اجرایی بهتر، به بازیبازان حق انتخاب بدهند، واقعا عالی و زیبا است و البته اجرا شدن این دنیای بزرگ و فعال و پرجزئیات Forza Horizon 4 با نرخ فریم ۶۰ بر ثانیه، یک موفقت بزرگ برای پلی گراند گیمز محسوب میشود؛ مخصوصا این که عملکرد بازی در هر دو حالت بی نقص است و هیچ گونه افت فریمی را در هیچ صحنه ای از بازی مشاهده نمیکنیم.
در حالت دیگر نیز همان طور که گفته شد، رزولوشن اجرایی بیشتر و البته نرخ فریم کمتری را مشاهده میکنیم. این نکته قابل ذکر است که برتریهای این حالت نسبت به حالت عملکرد، تنها رزولوشن اجرایی ۴K نیست و پارامترهایی مانند موشن بلور، فیلتر بافت ها، کیفیت رفلکشن و افکتهای ریز دیگر، در حالت Quality Mode سطح بالاتری دارند و بازی را به شدت زیبا و دلربا میسازند. این دو حالت گرافیکی بازی Forza Horizon 4 برروی ایکسباکس وان ایکس آن قدر خوب هستند که نمیتوان یکی را بر دیگری برتر دانست و آن را پیشنهاد کرد. نسخه ایکسباکس وان در واقع از نظر فنی و گرافیکی، فاصله چندانی با نسخه رایانههای شخصی ندارد و تنها برخی از عوامل مانند دورنماها (Draw Distance) و سطح کیفی موشن بلور و… بین این دو تفاوت دارد. اگر کاربر رایانههای شخصی هستید و برروی تجربه ۴K بازی تمرکز نمیکنید (نمایشگر ۴K در اختیار ندارید) میتوانید با رزولوشن ۱۰۸۰p، فضای مانور بسیار زیادی برای کلنجار رفتن با تنظیمات گرافیکی بازی داشته باشید و به خوبی با آنها دست و پنجه نرم کنید.
و همان طور که انتظار میرود، بازی Forza Horizon 4 برروی کنسول پایه ایکسباکس وان، بد ترین عملکرد و سطح بصری را دارد که البته خیلی راحت میتوان این موضوع را دریافت که Forza Horizon 4 کمی برای ایکس باکس وان استاندارد، لقمهای بزرگتر از دهان به نظر میرسد. نسخه ایکس باکس وان، با رزولوشن ۱۰۸۰p و نرخ فریم ۳۰ بر ثانیه اجرا میشود و با این که در بعضی از صحنهها، افت فریم خفیفی دارد، اما به طور کلی یک تجربه قابل قبول و خوب به شمار میرود. واضح است که دو نسخه رایانههای شخصی و ایکسباکس وان ایکس از نظر فنی و گرافیکی با نسخه ایکسباکس وان استاندارد، فاصله زیادی دارند اما اگر نگاه بی مقایسه داشته باشیم، بازی Forza Horizon 4 روی ایکسباکس وان نیز خیلی خیره کننده به نظر میرسد و شاید یکی از زیباترین بازِیها برروی این کنسول باشد.
نکته مهم این است که بازی Forza Horizon 4 را برروی هر پلتفرمی که بازی کنید، بهترین تجربه ممکن را به دست خواهید آورد. قطعا نمیتوان در این مقایسه، یک برنده را مشخص کرد چرا که بازی برروی هر سخت افزار، به بهترین شکل ممکن اجرا میشود اما مشخص است که برای به دست آوردن بهترین تجربه، به سراغ یک رایانه شخصی تقریبا قدرتمند یا یک کنسول ایکسباکس وان ایکس بروید.
2 دیدگاه
زاغی
این بازی روی چه گوشی موبایل پیشرفته وپرچم داری باچه مشخصات پردازنده وحافظه ومقدار رم امروزی به صورت ششدانگ باتمام اجرای جزئیات برروی کدام مدل گوشی بالارده ای قابل اجراء هست؟ممنون ازکسی که جواب سؤال رابدهد.
محمد
?تصور اجرای چنین بازی رو موبایل با روزولوشن 320×240 هم غیر ممکنه?