به تازگی با خبر شدیم که تیم سازنده سریال Taboo قصد دارد اینبار سراغ رمان زیبا و معروف «چارلز دیکنز» (Charles Dickens) یعنی «سرود کریسمس» (A Christmas Carol) برود و سریال A Christmas Carol را برای شبکه BBC بسازد.
رمان A Christmas Carol که در سال ۱۸۴۳ توسط چارلز دیکنز افسانهای منتشر شد، خیلی زود جای خود را با داستان جالب و تاثیرگذارش در دل مخاطبانش باز کرد. سرود کریسمس درباره شخصی با نام «ایبنیزر اسکروج» (Ebeneezer Scrooge) بوده که فردی بسیار خشک و خسیس است. او در شب کریسمس توسط روح یکی از شرکای تجاری قدیمیاش با خبر میشود که قرار است سه روح دیگر به خانه او بیایند. این سه روح که به ترتیب روح کریسمس گذشته، روح کریسمس حال و روح کریسمس آینده نام دارند، قصد دارند رفتارهای گذشته و حال اسکروج و تاثیری که این رفتارها بر آینده او خواهند گذاشت را به او نشان دهند. داستان اسکروج پس از گذشت بیش از یک قرن و نیم، کماکان میتواند با مخاطبان جدید ارتباط برقرار کند که نشان از قدرت نویسندگی چارلز دیکنز دارد.
به گزارش The Wrap، سریال A Christmas Carol قرار است توسط «تام هاردی» (Tom Hardy)، «استفن نایت» (Stephen Knight) و «ریدلی اسکات» (Ridley Scott) ساخته و در سال ۲۰۱۹ هم از شبکه BBC One پخش شود. هر سه این افراد بارها استعداد خود در دنیای سینما و تلویزیون را نشان دادهاند و به هم پیوستن این سه تاکنون سریالهای موفقی را خلق کرده است. دو سریال Taboo و Peaky Blinders گواهی بر این ادعا هستند. اما خبر امیدوار کننده برای طرفداران رمانهای دیکنز این است که سریال A Christmas Carol تنها اقتباس این سه نفر از رمانهای دیکنز نخواهد بود و قرار است آنها، چندین اقتباس دیگر هم از رمانهای او برای مجموعه شبکههای BBC آماده کنند.
اینکه تام هاردی در این سریال هم مانند دو سریال Peaky Blinders و Taboo بازی میکند یا خیر هنوز مشخص نیست. شاید به نظر بیاید که او به احتمال زیاد در این سریال بازی هم خواهد کرد و احتمالا نقش اسکروج را برعهده خواهد داشت ولی به این موضوع هم توجه کنید که با توجه به اینکه اقتباسهای زیادی قرار است از آثار چارلز دیکنز صورت بگیرد، شاید تام هاردی قرار نباشد در همه آنها بازی کند و در نتیجه ممکن است سریال A Christmas Carol بدون هنرنمایی هاردی ساخته شود.
اما از رمان A Christmas Carol که در ایران بیشتر با نام سرود کریسمس مشهور است، بارها و به اشکال مختلف اقتباس شده است. اولین اقتباس از این رمان زیبا، اندکی پس از منتشر شدن آن صورت گرفت. این اقتباس که به صورت نمایشی در تئاتر بود (فراموش نکنیم که در سال ۱۸۴۳، خبری از سینما و تلوزیون نبود) آنقدر موفق بود که تبدیل به شاخصترین نمایش سالن تئاتر معروف Victorian شد. پس از این اقتباس، یه مدت تقریبا یک قرن، اقتباس چندان چشمگیری از رمان A Christmas Carol صورت نگرفت تا اینکه در سال ۱۹۵۱، فیلم Scrooge با بازی «الیستر سیم» (Alistair Sim) در نقش اسکروج، به موفقیتهای بسیاری دست یافت. پس موفقیتهای این فیلم، اقتباسهای موفق بیشتری هم از رمان A Christmas Carol صورت گرفت. به گونهای که در سال ۱۹۸۳، استودیو والتدیزنی انیمیشن خاطرهانگیز Mickey’s Christmas Carol را ساخت و در سال ۱۹۹۲ هم عروسکهای «ماپت» (Muppet) اقتباس موفق دیگری را تحت عنوان A Muppet Christmas Carol به نمایش گذاشتند. در سال ۱۹۸۸ هم «بیل مورای» (Bill Murray) در اقتباسی کمیک از این رمان، نقش اسکروج را در فیلم Scrooged بازی کرد. در این فیلم، اسکروج یک تهیه کننده سریالهای تلوزیونی بود! اما این پایان ماجرا نبود و یک انیمیشن «لایو اکشن» (Live Action) هم در سال ۲۰۰۹ و با صداگذاری و حرکات بدن «جیم کری» (Jim Carrey) در نقش اسکروج و با نام A Christmas Carol اکران شد که هرچند نتوانست انتظارات را به طور کامل برآورده کند، ولی بازهم انیمیشن موفقی بود. شاید شما هم مانند من فکر کنید که این آخرین اقتباس مهم از رمان چارلز دیکنز بوده ولی شما هم مثل من اشتباه میکنید چرا که ظاهرا در سال ۲۰۱۱ در یک رمان کوتاه و کامیکبوک مانند، نقش اسکروج را بتمن بازی کرده است! شاید باورش سخت باشد ولی ظاهرا این رمان که با نام Batman: Noel منتشر شده توانسته مورد تحسین مخاطبان و حتی منتقدان هم قرار بگیرد!
در هر صورت سریال A Christmas Carol حداقل روی کاغذ، شانس بالایی برای موفقیت دارد ولی اگر یک چیز را تجربه به ما نشان داده باشد، این است که فاصله بسیار زیادی بین «کاغذ» و پرده سینما یا صفحه تلوزیون وجود دارد و هیچوقت نمیتوان با اطمینان از موفقیت و یا عدم موفقیت یک ایده صحبت کرد. مخصوصا اگر ایده مورد نظرمان A Christmas Carol باشد که از عروسکهای ماپت گرفته تا نقابدار شهر گاتهام، همه و همه از آن اقتباس کردهاند!