خریدن و اسمبل کردن یک سیستم به صرفه و کارا برای افرادی که اخبار سخت افزار را پیگیری نمیکنند، میتواند بسیار سخت باشد. خوشبختانه ما برای شما سیستمهای مناسبی در سه شاخه میان رده، بالارده و ارزان قیمت تدارک دیدهایم که هر سه برای بهترین تجربه گیمینگ در سطح خودشان انتخاب شدهاند. به عنوان اولین مقاله از این سری، ما بهترین سیستم دسکتاپ میان رده را برای شما انتخاب کردهایم.
در انتخاب قطعات سیستم میان رده، سعی کردیم که به دو مقوله اصلی در این زمینه، یعنی قیمت معقول و مناسب، به همراه تجربه و کارایی با توجه به سطح قیمت، توجه مضاعفی نشان دهیم. کانفیگی که در ادامه معرفی خواهد شد، میتواند تجربه نزدیک به یک سیستم High end را با رزولوشن ۱۴۴۰p در اکثر بازیهای جدید به شما ارائه دهد.
CPU: i5 6500
۱۹۹.۹۹ دلار (حدودا ۷۰۰ هزار تومان)
Cooler: Cooler Master Hyper 212 Evo
۲۹.۹۹ دلار (حدودا ۱۰۰ هزار تومان)
Graphic card: Gigabyte GeForce GTX 1070
۳۹۹.۹۹ دلار (حدودا ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان)
Motherboard: Gigabyte GA-Z170X Gaming 3
۱۳۲.۹۹ دلار (حدودا ۴۶۵ هزار تومان)
RAM: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 Clocked at 2133MHz
۷۸.۴۲ دلار (حدودا ۲۷۳ هزار تومان)
SSD: SanDisk SD8SBAT 256G 1122 Z400s 256GB SSD
۶۹.۹۹ دلار (حدودا ۲۴۵ هزار تومان)
HDD: Seagate Desktop HDD ST2000DM001 2TB
۷۴.۹۹ دلار (حدودا ۲۶۲ هزار تومان)
Case: Fractal Design Define R5
۱۱۹.۹۹ دلار (حدودا ۴۲۰ هزار تومان)
PSU: EVGA SuperNOVA ۵۵۰ G2
۸۴.۹۹ دلار (حدودا ۲۹۷ هزار تومان)
جمعا: ۱۱۹۱.۳۴ دلار (حدودا ۴ میلیون و ۱۷۰ هزار تومان)
راهنمای لیست
قبل از شروع کردن توضیحات مربوط به هر قطعه، نیاز است توضیحاتی راجع به اصطلاحاتی که در لیست استفاده شدهاند، داده شود. این توضیحات صرفا برای توجیه کردن مخاطب نسبت به اختصارات و اصطلاحاتی که در لیست استفاده شدهاند میباشد.
پردازنده (CPU): پردازنده یا CPU مخفف عبارت Central Processing Unit یا واحد پردازش مرکزی را میتوان به مغز کامپیوتر تشبیه کرد. این واحد، مسئولیت سازماندهی و پردازش تمامی اطلاعاتی که از قطعات مختلف فرستاده میشوند را دارد. هنگامی که شما با ماشین حساب کامپیوترتان مقداری را حساب میکنید، تمامی ورودیهای شما از کیبورد به CPU رفته و در آنجا پردازش شده و سپس جواب را بر روی مانیتور خود مشاهده خواهید نمود. مثال ماشین حساب، نمونه بسیار ساده و پایهای برای عملکرد این واحد سخت افزاری است؛ در واقع تمام اموری که کامپیوترتان انجام میدهد، چه مستقیم و چه غیر مستقیم، به پردازنده نیازمند خواهند شد.
خنک کننده (Cooler): سیستم خنک کننده در سیستمهای کامپیوتری نقش مهمی دارد. در اصل بدون این سیستم، عمر قطعات سخت افزاری و کارایی سیستم به شدت کاهش پیدا میکند. قطعاتی مانند پردازنده، پاور و کارت گرافیک یک سیستم خنک کننده پایه دارند؛ کولر اضافه برای خنک کردن بیشتر سیستم است و ریسک بالا رفتن بیش از حد دمای سیستم را بسیار کاهش میدهد.
کارت گرافیک (Graphic Card یا GPU): این قطعه سخت افزاری مهمترین واحد برای کاربرد گیمینگ است. در واقع قلب تپنده هر سیستم گیمینگ، کارت گرافیک آن خواهد بود. کارتهای گرافیک را دو شرکت بزرگ NVidia و AMD میسازند و شرکتهای دیگر سخت افزاری، مانند Gigabyte و Asus، بر اساس معماری پردازنده گرافیکی که یکی از این دو شرکت ارائه کردهاند، مدلهای سفارشی از آنها را ایجاد میکنند. یک نکته مهم که همه باید بدانند، این است که برای تخمین سریع قدرت یک کارت گرافیک به شماره مدل دقت میکنیم. مثلا در مثال این مقاله GTX 1070، دو رقم اول نشان دهنده قدرت، این عدد هر چه قدر بیشتر باشد بهتر است، و ۱۰ نشان دهنده نسل کارت گرافیک است. نکته دیگری که باید بدانید این است که بر خلاف باور عمومی، مقدار VRam به هیچ وجه معیار مناسبی برای سنجش قدرت یک کارت گرافیک نیست و هیچوقت هم نبوده.
مادربرد (Motherboard): مادربرد همانطور که از نامش پیداست، به عنوان برد اصلی در کامپیوتر قرار میگیرد و سایر قطعات پردازشی، روی این قطعه قرار میگیرند و به هم متصل میشوند.
حافظه دسترسی موقت (RAM): این حافظه با قطع برق تمامی اطلاعات خود را از دست میدهد. به عنوان توضیح خلاصه، این قطعه به عنوان رابطی بین دو قطعه حافظه و پردازنده است. یکی از مهمترین قطعات هر سیستم کامپیوتری خواهد بود و دارای فاکتورهای مختلفی است.
درایو حافظه خشک (SSD): درایو حافظه خشک یا Solid State Drive نوعی دیگر از حافظههای ذخیره سازی اطلاعات است. در این نوع از درایوها، تمامی اطلاعات روی چیپهای الکترونیکی ذخیره میشوند. سرعت بسیار بالایی نسبت به حافظههای HDD دارند و به عنوان نسل جدیدی از حافظهها شناخته میشوند.
درایو حافظه سخت (HDD): درایو حافظه سخت یا Hard Disk Drive قطعهای مکانیکی است که در آن اطلاعات روی دیسکهای سخت نوشته و خوانده میشوند. به عنوان حافظههای سنتی شناخته میشود.
کیس (Case): کیس به عنوان محفظه قرارگیری و سازماندهی همه قطعات کامپیوتر تعریف میشود. تمامی قطعات اعم از مادربرد و متعلقات آن، پاور، هارد، درایوهای اپتیکال و فنها در محفظهای عموما فلزی قرار میگیرند. اهمیت کیس به طراحی آن است؛ علاوه بر بخشیدن چهرهای مناسب به سیستم شما، رعایت اصول طراحی آن، باعث میشود که سیستم خنکی بیشتری را تجربه کند و قطعات منظم سر جای خود قرار بگیرند. همچنین روی اکثر کیسها متعلقاتی وجود دارد که کاربری سیستم را بیش از پیش آسانتر و سریعتر میکند. مقالهای راجع به طراحی کیس در گیمشات وجود دارد که از این لینک میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید.
پاور (PSU): Power Supply Unit واحد تجهیزات توان یا اصطلاح جا افتادهتر پاور، همانطور که از اسمش پیداست، مسئولیت تامین توان و برق برای قطعات را بر عهده دارد. توان اصلی از برق شهری وارد این قطعه یا بهتر است بگوییم مجموعه میشود و از آنجا ضمن تبدیل به جریان قابل قبول برای قطعات، انرژی را فقط به اندازه موردنیاز به واحدها میرساند.
توضیحات لازم راجع به اصطلاحات و محتوای لیست داده شد. از اینجا به بعد با همدیگر توضیحات هر قطعه منتخب لیست را مشاهده میکنیم.
پردازنده
پردازنده Intel Core i5 6500 یکی از بهترین پردازندههای گیمینگی است که در بازار عرضه شده؛ به این دلیل که با پرداخت قیمت حدودا ۲۰۰ دلاری آن(حدودا ۷۰۰ هزار تومان)، شما صاحب یک CPU قدرتمند بر اساس معماری چهراده نانو متری نسل اسکای لیک چهار هسته و فرکانس ۳.۲ گیگاهرتز در حالت پایه و ۳.۶ گیگاهرتز در حالت توربو به همراه ۶ مگابایت حافظه Cach میشوید که برای اجرای بازیهای جدید هم واقعا سریع است.
خنک کننده
با اینکه CPU انتخابی ما i5 6500 با سیستم خنک کننده قابل قبولی عرضه میشود، اما اگر میتوانید چیزی حدود ۳۰ دلار (حدودا ۱۰۰ هزار تومان) اضافهتر پرداخت کنید، ما پیشنهاد میکنیم که Cooler Master Hyper 212 Evo را جایگزین سیستم خنک کننده اصلی CPU کنید. این کولر یک مثال عالی از یک سیستم خنک کننده به صرفه میباشد و با پرداخت بهایی مناسب، صدا و دما را پایین نگه میدارد.
کارت گرافیک
به عنوان کارت گرافیک، ما کارت NVidia GeForce GTX 1070 را برای این سیستم مناسب میدانیم؛ این پردازنده گرافیکی ۱۹۲۰ هسته CUDA به همراه ۸ گیگابایت حافظه گرافیکی از نوع GDDR5 با کلاک ۸ گیگاهرتز و در آخر فرکانس ۱۷۷۱ مگاهرتز را به شما ارائه میدهد. یکی از بهترین مدلها و نمونههای سفارشی موجود از بازار که برای پایه این کارت ساخته شده است، کارت گرافیک Gigabyte GTX 1070 میباشد که حدودا ۴۰۰ دلار قیمت دارد (حدودا ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان). با اینکه این کارت ارزان نیست، اما تجربه روانی را در اکثر بازیهای ۱۴۴۰p ارائه میکند.
مادربرد
انتخاب ما برای مادربرد این سیستم، Gigabyte GA Z170X Gaming 3 خواهد بود. نه فقط به خاطر اینکه از سوکت مورد نیاز CPU ما یعنی LGA 1151 پشتیبانی میکند؛ تنها به دلیل اینکه امکانات زیادی دارد. این مادربرد ۴ اسلات DIMM دارد و از USB Type C و USB 3.1 پشتیبانی میکند. همچنین سه اسلات PCIe و سیستم صوتی عالی را در روی خود دارد؛ همچنین اگر روزی به دنبال آپگرید سیستم خود بودید، این مادربرد علاوه بر پشتبانی از چیپست Z170 برای نسل بعدی پردازندههای Intel یعنی سری Kaby Lake هم برنامه دارد.
حافظه RAM
به عنوان مموری سیستم، ما از دو RAM 8 گیگابایت G.SKILL Aegis DDR4 استفاده کردیم که در فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز فعالیت میکند. مجموعه ۱۶ گیگابایت RAM برای همه بازیها کافی است و حتی برای اکثر کارهای حرفهای مثل کار با افترافکت و ۳ds Max جوابگو خواهد بود.
درایو حافظه خشک SSD
برای SSD ما SanDisk D8SBAT 256G 1122 Z400s را انتخاب کردیم. این یک حافظه ۲۵۶ گیگابایتی SSD است که آن قدر فضا دارد که برای نصب سیست عامل و بازیها و برنامههای محبوبتان کافی باشد. این درایو ۲.۵ اینچی سرعت خواندن و نوشتن خوبی را ارائه میکند که به ترتیب ۵۴۶ مگابایت بر ثانیه و ۳۴۲ مگابایت بر ثانیه است.
درایو دیسک سخت HDD
به عنوان حافظه اصلی، ما هارد دیسک Seagate Desktop HDD ST2000DM001 را پیشنهاد میکنیم. این هارد دیسک دو ترابایت فضا دارد و گنجایش مناسبی برای بازیها و فیلمها در اختیارتان میگذارد. همچنین این درایو ۷۲۰۰ چرخش در دقیقه سرعت دارد که سریعتر از مدلهای معمول در بازار با ۵۴۰۰ دور در دقیقه است.
کیس
یک PC عالی، یک کیس عالی هم لازم دارد؛ به همین خاطر است که ما کیس Fractal Design Define R5 را که صفحه شفاف در پنل کناری خود هم دارد مناسب میدانیم. R5 یک کیس زیبا mid tower ATX است که از استیل و آلومینیوم برس خورده ساخته شده. همچنین برای ارائه دادن یک تجربه ساکت و کم سر و صدا به واسطه متریالهای عایق در آن استفاده شده است. بخش جلویی کیس ۴ درگاه USB و درگاههای هدفون و میکروفون ۳.۵ میلی متری دارد. داخل خود کیس، محفظههای درایو قابل جداسازی میبینید که به شما اجازه میدهد بیش از ۸ درایو حافظه را در سیستم نصب کنید. همچنین کیس طوری طراحی شده است که قرار دادن کولر CPU آسان باشد. بلاخره، زمانی که سیستم را روشن میکنید، روشنایی آبی رنگ بخش جلویی کیس، ظاهر جالبی ایجاد میکند.
پاور
برای توان بخشیدن به این سیستم عالی، ما EVGA SuperNova 550 G2 را انتخاب کردهایم. این پاور ۵۵۰ وات قدرت دارد و از متریالهای با کیفیتی ایجاد شده است که کمک میکند PC شما از هر خطری مثل شوک و کمبود توان مصون بماند. همچنین این پاور کاملا ماژولار است. به این معنیست که فقط کابلهای مهم را باید خودتان متصل کنید و کمک میکند سیستم تمیز و منظم بماند.
جمع بندی
با پرداخت ۱۲۰۰ دلار (حدودا ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان)، شما یکی از بهترین سیستمهای گیمینگ را تهیه میکنید. سیستم ما هم کارایی بالایی دارد، هم فضای ذخیره سازی مناسبی را ارائه میدهد و هم قیمت نسبتا مناسبی با توجه به ویژگیها و کارایی سیستم دارد.