Captain America: Civil War آخرین دستاورد مارول در حوزه سینما بوده است. فیلمی که پیش از عرضه خود در بازار جهانی، سر و صدای بسیار زیادی را بهراه انداخت و سرانجام به پرده سینمای هالیوود کشیده شد. شاید در همان ابتدا نارضایتی مخاطبان را میشد از چشمهایشان حدس زد (!)؛ چرا که کاپیتان آمریکاییِ قصههای «مارول» (Marvel) دیگر شکوه و عظمت گذشته را نداشت. اینبار او میجنگد برای اینکه یک دشمن قدیمی را زنده نگه دارد و همین میشود تمام داستانی که قرار است به آن شاخه و برگ داده شود، چه بسا که این اتفاق نیز هیچگاه نخواهد افتاد. تمام امید هوارداران به اندک مایهای از اکشنهای نسبتاٌ جذابی بود که گویا در سینمای مارول قصد بازنشستگی ندارد. پس از دو ساعت و اندی زُل زدن به یک کلیشه خالص و بیسرانجام، تنها تیتراژ پایانی است که شما را میتواند خوشحال کند! این روزها حکایت سینمای مارول خلاصه شده است در شلوغ کردن سکانسهای فیلم، بدون ذرهای هدف و مقصودی معین. در ادامه باهم به بررسی آخرین ساختهی مارول از دنیای کمرنگ و بیشکوهِ ابرقهرمانان قدیم خواهیم پرداخت. پیش از هرچیزی بگویم که «جنگ داخلی» به اندازه تریلرها جذابیت ندارد… با بررسی فیلم Captain America: Civil War همراه گیمشات باشید.
توجه: متن زیر ممکن است گوشهای از روند داستانی را لو بدهد!
دوستان دیروز، دشمنان امروز!
باری دیگر گروه موسوم به «انتقام جویان» (Avengers) برای جلوگیری از یک هدف شوم که قصد دارد ماهیت اصلی جهان و امنیت آنرا زیر سوال ببرد با دشمنان به مبارزه خواهند پرداخت. همهچیز در ابتدا همانند آرامش قبل از طوفانی است که اینبار شخصیتهای دوستداشتنی مارول را به میزبانی یکدیگر میکشد. پس از چند دقیقه متوجه میشویم که Captain America: Civil Warقصد دارد شما را از روند داستانی قسمتهای پیشین خارج کرده و صفحهی جدیدی در سری فیلمهای Captain America: Civil War باز کند. روایت داستان به گونهای است که سازندگان به راحتی دو گروه در میان ابرقهرمانان تشکیل میدهند، آن دو گروه را به جان هم میاندازند و به همین راحتی عدهای را زخمی و از میدان دور میکنند و سرانجام بدون آنکه به سوالات شما پاسخ داده باشند، شما را به میزبانیِ تیتراژ پایانی میکشانند! فیلم نامه در این قسمت به گونهای برنامهریزی شده است که مرز میان ابتدا و انتهای فیلم را تنها چند دیالوگ نسبتاً جذاب تشکیل میدهد که دیگر به شنیدن آنها عادت کردهایم. داستان از جایی شروع میشود که عدهای از مردم نسبت به خرابیهای بهبار آمده توسط انتقامجویان، ابراز خشونت و نارضایتی میکنند. عدهای نیز مرگ فرزندان و خویشاوندان خود را از چشم ابرقهرمانانی میبینند که سالهاست برای رفاه مردم میجنگند و همین موضوع است که Captain America: Civil War را استارت میزند. به همین دلیل سران حکومتهای جهانی قراردادی را وضع میکنند که از این پس حاکمیت ابرقهرمانان به دست حکومتها بیفتد و حال، تمام ابرقهرمانان موظف به امضای آن هستند. دقیقا همین موضوع بهانهای به دست کارگردان فیلم میدهد تا با استفاده از فرصت پیش آمده، دو گروه از ابرقهرمانان را به جان هم بیندازد. تمام شد و رفت! حال شما باید خودتان را مشغول تماشای صحنههای هیجان انگیزی کنید که گهگهایی از جلوی چشمان شما خواهد گذشت.
با اینکه داستانسرایی در Captain America: CW کلیشهای بهنظر میرسد، اما باید بدانیم که سازندگان تا این حد دستِخالی به جلوی دوربینها نیامدهاند. شخصیتهایی در فیلم وجود دارند که بعدها هدف اصلی جنگ میان دو گروه از ابرقهرمانان تلقی خواهند شد. عدهای برای انتقام میجنگند، عدهای برای کشف حقیقت، عدهای هم برای شرافت و احساس مسئولیت خود میجنگند و سرانجام عدهای نیز برای بشریت! حال آنکه سازندگان در به تصویر کشیدن گذشتهی شخصیتها نیز تقریبا خوب عمل کردهاند. اکثریت شخصیتهای موجود در فیلم، گذشتهی نسبتاً غمباری داشتهاند که حالا در Captain America: CW فرصت بسیار خوبی برای ورق زدن گذشتهی شخصیتها بوجود آمده است.
اکثر شخصیتهای موجود در Captain America: CW برای اولین بار وارد این سری شدهاند. به طور کلی میتوان گفت که با وجود تعداد زیاد شخصیتها، تیم سازنده شخصیتپردازی قابل قبولی را برای هر یک از آنها در نظر گرفته است. بزرگترین شخصیتی که اصولاً عادت نداریم او را در فیلمهای مارول ببینیم، شخصیت مرد عنکبوتی (Spiderman) میباشد که حضور او در اواخر اکران Captain America: CW تأیید شد و جمع کثیری از مخاطبان را خوشحال کرد. حدود ۴۰ دقیقه از فیلم را ما شاهد حضور «تام هالند» (Tom Holland) در نقش مرد عنکبوتی خواهیم بود که همانند گذشته در آفرینش صحنههای اکشن، نقش کلیدی و مثبتی را ایفا میکند. با این وجود، شخصیت مرد عنکبوتی در Capitan America: CW دچار تحولات بنیادینی شده و اینبار «پیتر پارکر» (Peter Parker) کسی نیست که او را در سری Spider Man میشناختیم. شخصیتی پرحرف و سرشار از دیالوگهای تمسخرآمیز، نوجوانی را تشکیل میدهد که اینبار در Capitan America: CW او را با نام مرد عنکبوتی میشناسیم. با این اوصاف، نباید انتظار یک شخصیت ابرقهرمان و عاشقپیشه را از پیتر پارکر داشته باشیم، زیرا او اکنون نوجوانی است که بزرگرین هدف زندگیاش شاد کردن عمه «مِی» (May) و خندادن اوست! برخلاف شخصیت مرد عنکبوتی که بدون هیچ زمینهای وارد فیلم میشود، شخصیت «مرد مورچهای» (Ant Man) با پیشینهای دقیق و کارشده در روند داستانی قرار میگیرد. «مرد مورچهای» با وجود آنکه تنها چند دقیقه وارد روند داستانی و صحنههای اکشن فیلم میشود، اما به جرعت میتوان گفت که یکی از جذابترین شخصیتهای موجود در Captain America: CW خواهد بود. شوخطبعیهای او در اوج جدیت، طنزهای خوبی را چاشنی فیلم کرده است و میتوان گفت که اندک مایهی طنزآمیز فیلم را همان مرد مورچهای تشکیل میدهد.
پس از اکران Captain America: CW شاهد بازخوردهای مثبتی از سوی منتقدین بودیم، به گونهای که این فیلم با دریافت ۵۲ نقد کامل، به میانگین ۷۵ رسید که رکوردی در سری Captain America محسوب میشود! اما به طور کلی تغییرات بوجود آمده در دنیای Captain America چندان به مزاج طرفداران خوش نیامده است. اکشن موجود در Captain America دائمی نخواهد بود و میتوان گفت که کارگردانان در حفظ صحنههای اکشن چندان خوب عمل نکردهاند. گاهی اوقات برخی شخصیتها به طور کلی فراموش میشود و تنها هر از گاهی یک دیالوگ از آنها شنیده میشود که همین موضوع بیشترین تأثیر خود را بر شخصیت مهمی مثل «بیوه سیاه» میگذارد. تا جایی که بازیگر شخصیت بیوه سیاه یعنی «اسکارلت جانسون» Scarlett) Johansson) نسبت به حضور خود در سیر داستانی ابراز نارضایتی کرده است!
به طور کلی داستان فیلم در کنار صحنههای اکشن و گاهاً طنزآمیزِ موجود در Captain America: CW میتواند رضایت یک علاقهمند به دنیای کامیک را جلب نماید، اما اگر جزو آن دسته از طرفدارانی هستید که به حال و هوای سریهای قبلی Captain America علاقه دارید، باید بگویم که این فیلم نمیتواند شما را راضی نگه دارد.
دنیای کمیکها و ابرقهرمانان امروزه فصل بزرگی را در سینمای هالیوود و جهان باز کردهاند و طرفداران بیشماری را به خود اختصاص دادهاند. آخرین ساختهی کمپانی مارول، متعلق به یک اسطورهی آمریکایی است که باری دیگر به همراه دیگر ابرقهرمانان، وارد جو داستانی Captain America: CW میشوند. به طور کلی ممکن است که داستان این فیلم برای علاقه مندان به سریهای قبلی آن، چندان رضایتبخش ظاهر نشود! میتوان گفت که جدیدترین قسمت از تاریخچهی Captain America مطعلق به کمیکدوستان و علاقهمندان به دنیای ابرقهرمانی است و در راضی نگه داشتن این قشر از مخاطبین خوب عمل کرده است. در نهایت پروندهی «جنگ داخلی» همچنان ادامه دارد و باید دید که سرنوشت این شخصیتهای دوستداشتنی چه خواهد بود و پاسخ تمام این سوالات نه در Captain America: CW، بلکه در قسمت بعدی آن داده خواهد شد.
2 دیدگاه
Agent_of_Chaos
عالی بود، فقط بعضی جاها غلطی املایی داشت مثلا:جکومتی نوشته بودید، یا نمیواند نوشته کرده بودید، ولی بازهم عالی بود.
سجاد محمدیپور
مرسی دوست عزیز.
مشکلات برطرف شدن قربان. ممنون از توجهتون…