بازی Uncharted: The Lost Legacy یکی از بزرگترین پروژههای اخیر ناتی داگ محسوب میشود که کارش به عنوان یک Uncharted حرف ندارد! با بررسی این بازی همراه ما باشید.
انقلاب جلوههای بصری در کنار تم آشنایی از گیمپلی سری بازیهای Uncharted، جدیدترین نسخه از این عنوان را که قالبا بستهای الحاقی خطاب میشود تبدیل به یک بازی بسیار سرگرمکننده و طبیعتا جذاب کرده است. پیش از انتشار رسمی چهارمین نسخه از ماجراجوییهای نیتن دریک، تیم ناتیداگ وعده تولید بستهای الحاقی برای چهارمین نسخه از این مجموعه را دادند. یک بسته الحاقی بزرگ که درست همانند Left Behind قرار بود بار محتوایی سنگینی را به دوش بکشد. Uncharted: The Lost Legacy اما چند لول بیشتر از چیزی است که سازندگان پیش از عرضه چهارمین نسخه از مجموعه وعدهاش را داده بودند. کمی که استودیوی سازنده به انتهای مراحل تولید Uncharted: The Lost Legacy رسیدند متوجه شدند که این بازی واقعا چیزی بیشتر از یک بسته الحاقی داستانی به شمار میرود. در نتیجه تصمیم گرفتند که آن را به صورت کاملا جداگانه عرضه کرده و عملا ما را با یک Uncharted جدید سورپرایز کردند. البته زیاد تند نروید؛ چرا که Uncharted: The Lost Legacy دقیقا پایش را در جای پای المانهای نسخه چهارم میگذارد و پیشرفتهای بازی در زمینه گیمپلی واقعا ناچیز است. یک ماجراجویی بسیار جذاب که کار نادین و کلویی را به ناکجاآبادهای هندوستان کشانده است، تنها گوشهای از ویژگیهای دلچسب Uncharted: The Lost Legacy محسوب میشود که حالا او را تبدیل به ساختهای قابل احترام و سرگرمکننده کرده است. بی انصاف نباشیم، جدیدترین نسخه از سری Uncharted (که البته ظلم است آن را یک بسته الحاقی بنامیم!) دقیقا همان فرمول مجموعه را تکرار کرده و در کمال تعجب، پس از سالها همچنان جذاب و سرگرم کننده جلوه میکند. و اما سفر به سوی هندوستان چه گذشت؟
تجربه Uncharted: The Lost Legacy در بدترین حالت چیزی نزدیک به ۱۰ ساعت طول خواهد کشید و در بهترین شرایط میتواند طی هشت ساعت خاتمه یابد. به طور میانگین، ۹ ساعت ماجراجویی در محیطهایی که مدام بازیکنان را به وجد میآورد و همراهی با دو کاراکتر آشنای مجموعه همواره جذاب سپری خواهد شد. ماجراجویی کلویی و نادین اینبار ویژگیهای خاص خودش را دارد و حالا این دو کاراکتر قرار است برای پیدا کردن گنجینهای تحت عنوان «تاسکِ گانش» سفری طول و دراز را به سمت هندوستان و مناطق دشتی آن آغاز کنند. وقتی میگوییم تیم ناتیداگ درحال تولید نسخه جدیدی از سری Uncharted هستند (که در ادامه هم قرار نیست هویت آن را به عنوان یک بسته الحاقی مورد بررسی قرار دهیم) این به خودی خود میتواند دریایی از جلوههای بصری پرجزئیات را برای مخاطب تضمین کند. محال است که در طبیعت بکر Uncharted: The Lost Legacy قدم بگذارید و از تماشای مناظر شگفت انگیز بازی متعجب نمانید. چنان چه میدانید Uncharted: The Lost Legacy شما را به دنیای دو کاراکترهای آشنای سری که پیشتر کمی تا حدودی به آنها پرداخته شده بود میبرد. کلویی به عنوان کسی که قطعا طرفداران مجموعه بازیهای Uncharted او را میشناسند، این بار بیشتر از هر زمان دیگری زیر ذرهبینهای تیم سازنده قرار گرفته و جزئیات بیشتری از زندگی او برای بازیکنان فاش میشود. کلویی نهتنها از نیتندریک قسمت چهارم چیزی کم ندارد، بلکه نقاط قوت خاص خودت را به رخ دزد قدیمی سری میکشاند. البته که این بار برخلاف نسخههای گذشته تیم کارگردانی کار به مراتب سختتری برای پرورش دادن شخصیت اصلی بازی در پیش داشتهاند و در این زمینه کم و کاستیهایی احساس میشود.
Uncharted: The Lost Legacy تمرکز ویژهای بر روی فعالیت دو نفره دارد. نادین و کلویی در بسیاری از مواقع میتوانند نبردها را در کنار یکدیگر پیش ببرند و در این زمینه هوش مصنوعی بازی خیره کننده است. نادین درست زمانی که به او نیاز دارید در کنارتان خواهد بود و حاصل این فعالیتهای دو نفره معمولا به حرکتهایی ترکیبی ختم میشود. البته فراموش نکنیم که هوش مصنوعی موجود در Uncharted: The Lost Legacy دقیقا همان تم و وضعیتی را دارد که نسخه چهارم مجموعه داشت و منهای برخی موارد، ویژگی جدیدی به آن اضافه نشده است. قطعا عنوانی که میخواهد یک ماجراجویی دو نفرi و تمام عیار را به رخ بکشد، طبیعتا به هوش مصنوعی نسبتا قابلی برای شخصیتهایش نیاز دارد. اما در خصوص Uncharted: The Lost Legacy و کاراکتر نادین هیچ جای نگرانی وجود ندارد و عملکرد سازندگان در زمینه هوش مصنوعی و سیستم گفتگوی شخصیتها، چیزی بیشتر از واژه «خیره کننده» است.
بازی Uncharted: The Lost Legacy هر چه نباشد یک نسخه ظاهرا فرعی از سری Uncharted بوده و طبیعتا ویژگیهای این سری بازیها را به ارث برده است. سیستم گیم پلی در دنیای بازی Uncharted: The Lost Legacy چیزی مشابه نسخه چهارم خواهد بود. با این حال یک سری تغییرات جزئی هم در روند گیم پلی بازی لحاظ شده است. برای مثال در این نسخه سازندگان تمرکز ویژهای بر روی مراحل مخفی کاری داشتهاند و دیگر مانند نسخه چهارم شما قادر به نبرد با ارتشی از دشمنان نخواهید بود؛ چرا که در مواردی بازی هیچ راهی جز مخفی کاری برای عبور از مراحل در اختیارتان قرار نمیدهد. مگر آن که به سطح قابل توجهی از مهارت در هدشات کردن دشمنانتان رسیده باشید! علاوه بر این هوش مصنوعی دشمنانانتان معمولا عملکرد قابل توجهی داشته و در قبال اشتباهات شما، پاسخ سفت و سختی از سوی آنها دریافت خواهید کرد. اما این بخش چنان چه در نسخه چهارم هم رگههایی از این دست ایرادات به چشم میخورد، همچنان مشکلاتی را در خود جای داده است. برای مثال نبردهای تن به تن در Uncharted: The Lost Legacy اصلا جذاب نیستند و این نبردها به مواقعی ختم میشوند که شخصیت منفی داستان در مقابل شما قرار میگیرد. سیستم مبارزات بازی زمانی که به این گونه از موقعیتها میرسید (که در Uncharted: The Lost Legacy تنها دو بار شاهد چنین شرایطی خواهید بود) بسیار ناامید کننده به نظر میرسد و حداقل در جدیدترین نسخه از سری Uncharted این وضعیت جذابیت خاصی برای مخاطب ندارد و چه بهتر بود اگر نبرد با شخصیت منفی داستان، همچنان با اسلحه و تعقیب و گریز دنبال میشد.
اگر بازی Uncharted: The Lost Legacy را به سه قسمت تقسیم کنیم، باید گفت که در هر یک از این یک سومهای موجود ما با یک گیم پلی متفاوت رو به رو هستیم. در یک سوم ابتدایی بازی شما را وارد محیطی بسیار بزرگ میکند و روند پیشروی در بازی بیشتر شبیه به یک عنوان جهان آزاد دنبال میشود. بد نیست بدانید که در این بخش از بازی Uncharted: The Lost Legacy شما با نقشهای قالبا بزرگتر از هر آن چیزی که در نسخه چهارم دیده بودید رو به رو خواهید شد. سازندگان از این فرصت استفاده کرده تا بازیکنان بتوانند معنی گشت و گذار و ماجراجویی کلویی و نادین را به بهترین شکل ممکن لمس کنند. چه بسا که شخصیتها مدام درحال گفتگو هستند و این ماجراجویی نسبتا جهان آزاد در یک سوم ابتدایی به هیچ وجه خسته کننده نخواهد شد. Uncharted: The Lost Legacy برخلاف نسخه چهارم یک ماجراجویی تمام عیار نیست؛ اگر چه سازندگان برای رسیدن به این مهم تلاشهای زیادی کردهاند. بزرگترین ضعف این ماجراجویی به شخصیت منفی داستان بازمیگردد. «اِساو» (Asav) به عنوان یک جنگ طلب اصلا نمیتواند شخصیت منفی معقولی به نظر برسد. چه بسا که شما تا یک سوم میانی داستان، حضور او را در روند داستانی بازی احساس نخواهید کرد. اساو رسما نقش زد قهرمانی را دارد که بهانه حضورش در دنیای Uncharted ناچیز به نظر میرسد و دقیقا در زمانی که داستان میخواهد به کار خود خاتمه دهد، بازیکن متوجه میشود که این شخصیت برخلاف انتظارات طرفداران اصلا و ابدا حضور موثری در روند بازی Uncharted: The Lost Legacy نداشته است. یا اگر هم موثر واقع شده باشد، میزان این تاثیر گذاری ناچیز و غیر قابل توجیه است. به زبانی سادهتر، شخصیت منفی بازی Uncharted: The Lost Legacy در مقایسه با نسخه چهارم تقریبا هیچ چیزی برای خودنمایی ندارد.
گیم پلی بدون شک یکی از مهمترین اجزای مجموعه بازیهای Uncharted را تشکیل میدهد؛ وقتی میگوییم «یکی از» به این دلیل است که سری Uncharted علاوه بر سیستم گیم پلی و لول دیزاینی که ارائه میکند، همواره از خطوط داستانی پر رمز و رازی بهره میبرد و از طرفی سازندگان هیچ گونه ضعفی در پرورش شخصیتهای داستان از خود نشان نمیدهند. البته که این موضوع هم بیشتر به دلیل سیستم و امکانات بسیار قدرتمند تیم ناتیداگ در مبحث موشنکپچر و بازیگران آن است. در Uncharted: The Lost Legacy برخلاف انتظارات، شما همواره میتوانید از اتومبیل برای گشت و گذار در محیط استفاده کنید و در یک سوم ابتدایی حضور این خودرو بیشتر از سایر بخشهای بازی احساس میشود. بخشی که سازندگان وجودش را در بازی Uncharted: The Lost Legacy انکار میکردند، اما در هر صورت به نظر میرسد که گشت و گذار با اتومبیل دیگر از جزوی از سری Uncharted شده است. بد نیست اشاره کنیم که وعده سازندگان در پیشرفت جنبههای گیم پلی ظاهرا جنبه تبلیغاتی داشته است و چیزی که ما در نمایش PSX سال گذشته دیدیم به هیچ وجه قالب Uncharted: The Lost Legacy را تشکیل نمیدهد. سیستم باز کردن درها فقط جنبه ظاهری دارد و در روند مخفی کاری هیچ گونه چالشی ایجاد نمیکند. از اینها گذشته، ابزارهایی که شخصیت اصلی بازی در اختیار دارد تماما متعلق به نیتن دریک هستند که در این میان جای دفترچه نیتن با یک گوشی موبایل عوض شده است. موبایلی که واقعا هیچ گونه کاربردی در بازی ندارد؛ دقیقا هیچ گونه!
سیستم سکوبازی در بازی Uncharted: The Lost Legacy دقیقا مشابه همان چیزی است که در نسخه چهارم شاهدش بودیم و از این حیث هیچ گونه تغییرات قابل لمسی در بازی لحاظ نشده است. سکوبازیها معمولا شرایطی توأم با یک منظره بکر را برایتان رقم میزنند و مجموعا چالشی برای بازیکن بوجود نخواهند آورد که البته این رویه در نسخه چهارم هم وجود داشت. شاید یکی از بزرگترین مشکلات نسخه چهارم، عدم وجود چالش در حل معماها بود. در بازی Uncharted: The Lost Legacy اما وضعیت کمی شرایط بهتری دارد و معماها و پازلهای بازی بعضا دقایقی از وقت شما را به خود مشغول میکنند و گاهی هم بیش از اندازه سخت میشوند که البته این موضوع برای یک بازی ماجراجویی نکته بسیار خوبی است. شاید بعضا با معماهای درگیرکنندهای طرف نبوده باشیم اما در بازی Uncharted: The Lost Legacy معمولا حل معماها سرگرم کننده به نظر میرسند. بزرگترین چالش گیم پلی که بارها و بارها شما را زمینگیر میکند، بخش مخفی کاری و نبردهای بازیاند. مخفی کاری در بازی Uncharted: The Lost Legacy معمولا شرایط بسیار سختی دارد و دشمنان معمولا از هر جهت ممکن است شما را تشخیص داده و کارتان را یک سره کنند. در نتیجه سرانجام اکثر این مراحل مخفی کاری به یک نتیجه ختم میشود و بازیکنان بعد از دقایقی تصمیم میگیرند که باقی مرحله را با نبرد تن به تن پیش ببرند. چنان چه چنین تصمیمی از سوی بازیکنان گرفته شود، باید بدانید که Uncharted: The Lost Legacy سلاحها متنوعتری را نسبت به نسخه چهارم در خود جای داده است. همچنین اینبار هم مانند نسخه چهارم گاها شاهد حضور هلیکوپتر و ماشینهای بی اعصاب جنگی خواهید بود که نابود کردنشان به مراتب سختتر از دشمنان معمولی بازی تخمین زده میشود.
اما بهترین بخش از بازی Uncharted: The Lost Legacy مربوط به یک سوم انتهایی آن میشود. فضا و موقعیتی که تیم ناتیداگ در پایان کار برای بازیکنان فراهم میکنند، مخلوطی از داشتههای سری Uncharted از نسخه ابتدایی تا کنون را به نمایش میگذارد. یک اکشن فوق العاده جذاب و سرشار از آدرنالین که بیش از نیم ساعت به طول میانجامد و سرانجام به یکی از بزرگترین تعقیب و گریزهای تاریخ Uncharted بدل میگردد. محیطی که دائما تغییر میکند و در پس زمینه خود تم غریبی از یک موسیقی شرقی را پخش کرده و سپس چندین و چند نوع انفجار بزرگ تحویل مخاطب میدهد تا در نهایت این نبرد نسبتا طولانی، ثانیه به ثانیهاش جذاب سپری شود. Uncharted: The Lost Legacy از حیث پایان بندی کاملا قابل قیاس با برترین نسخههای سری خواهد بود و گاها عملکرد بهتری هم از خود نشان میدهد؛ البته اگر در این میان خط داستانی بازی را نادیده بگیرید. چه بسا که در یک سوم انتهایی داستان شما شاهد حضور یکی از شخصیتهای محبوب قسمت چهارم (!) خواهید بود که در واقع سورپرایز داستانی Uncharted: The Lost Legacy محسوب میشود.
بازی Uncharted: The Lost Legacy دقیقا همان نقطه شروعی است که استودیوی ناتیداگ میتواند برای آینده این مجموعه در نظر داشته باشد. کلویی و نادین بیشتر از آن چیزی که تصور میکردیم دوست داشتنی هستند. دنیای جدیدترین نسخه از سری Uncharted نه تنها به عنوان یک بسته الحاقی محتوای کمرنگی ارائه نمیکند، بلکه از حیث گیم پلی و هویت داستانی کاملا قابل قیاس با نسخههای برتر این مجموعه قلمداد میشود. پس از اتمام بازی Uncharted: The Lost Legacy کمی به آینده این سری امیدوارتر شدم و به نظر میرسد که تیم سازنده چالش «Uncharted بدون نیتن دریک» را به خوبی از سر گذرانده و مجموعا یک بازی خارق العاده تولید کردهاند. پس از پایانبندی با خودم میگفتم که کاش ماجراجوییهای نادین و کلویی ادامه داشته باشد؛ چرا که یقین دارم این دو کاراکتر برای آینده مجموعه مهرههای بسیار ارزشمندیاند.