افراد زیادی از مراسم اسکار به عنوان یک مثال برای هم عقیده نبودن با کسانی که فکر میکنند هنرمندان را نباید با یکدیگر مقایسه کرد استفاده میکنند. با این حال هیچ شک و شبهای وجود ندارد که جایزه اسکار به یک فیلمساز اعتبار فوق العادهای میبخشد چه بسا که آن فیلمساز از یک کشور به غیر از ایالات متحده باشد. فیلمسازهایی مانند اصغر فرهادی که فیلم فروشنده وی برای دریافت جایزه بهترین فیلم خارجیزبان اسکار نامزد شده است و بر عقیده خیلیها شانس زیادی برای دریافت جایزه دارد باید قادر به تعامل با مخاطبان برای اهمیت کارهایشان باشند اما اصغر فرهادی بایستی مراسم اسکار را از خانه و در تلویزیون مانند افراد معمولی دیگر تماشا کند.
بر اساس گزارش پایگاه خبری The Playlist، دونالد ترامپ رییس جمهور ایالات متحده روز جمعه حمکی را امضا نموده است که بر اساس این حکم ممنوعیت ۳۰ روزه صدور ویزا برای اتباع هفت کشور مسلمان یعنی ایران، سوریه، سودان، سومالی، عراق، لیبی و یمن وجود دارد که این باعث جلوگیری از حضور فرهادی برای حمایت از فیلم خودش در مراسم اسکار میشود. بر این اساس تریتا پارسی،رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکا، این خبر را در توئیتر خودش تایید کرده است و اعلام داشته که این حکم اصغر فرهادی را نیز تحت تاثیر قرار داده است:
اصغر فرهادی در کشورمان یک کارگردان شناخته شده است اما برای آن کسانی که نمیدانند، اصغر فرهادی در سال ۲۰۱۱ برای فیلم جدایی نادر از سیمین، فیلمی در مورد پیامدهای ازدواجی بدون عشق در روزهای مدرن ایران، موفق به دریافت جایزه اسکار در بخش بهترین فیلم خارجیزبان شده است. جدایی نادر از سیمین را تصویر و پرتره مفید از ایران امروز میدانند. جدیدترین فیلم فرهادی یعنی فروشنده نیز نظر بسیاری از منتقدان به جلب کرده است و جایزههای مختلفی دریافت کرده که میتوان به جایزه جشنواره فیلم کن اشاره کرد.اصغر فرهادی کارگردان ایرانی، قادر به حضور در مراسم اسکار سال ۲۰۱۷ نمیباشد. فیلم او در بخش بهترین فیلم خارجیزبان نامزد شده است.
در زمانی که ترس و سو تفاهم سیاست بسیاری از مردم شده است، سختیهای یک فیلمساز ایرانی میتواند راههای جدیدی در فرهنگ باز کند. امیدواریم که اصغر فرهادی بهترین واکنش را در مورد این ممنوعیت نشان دهد و کمک به افزایش آگاهی در تمامی کشورهای شامل این حکم کند.