همانطور که احتمالا باخبر هستید، اخیرا شاهد برگزاری آلفای محدود بازی Battlefield 5 بودیم. از آنجا که آلفای این بازی در رایانههای شخصی هم در دسترس بوده است، میخواهیم نگاهی اجمالی به عملکرد این بازی برروی پلتفرم پیسی داشته باشیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
بازی Battlefield 5 جدیدترین عنوان این فرانچایز محبوب به حساب میآید و با توجه به تریلرهای منتشر شده، مشخص است که همانند برادران بزرگتر خود به دنبال ارائه گرافیکی فکانداز در بین همدورههای خود است. اگرچه در این چند هفته اخیر، حضور پررنگ زنان در این بازی مورد انتقاد قرار گرفته است، اما ما فعلا در این باره صحبتی نخواهیم کرد و به جای آن به عملکرد آلفای این بازی برروی پیسی خواهیم پرداخت.
قبل از شروع مقاله، بهتر است اشاره کنیم که این بنچمارکگیری از آلفای محدود این بازی گرفته شده است و نتایج حاصله، نمیتواند منعکسکننده کیفیت کلی بازی اصلی باشد، اما میتواند تا حدودی، نقاط ضعف بازی در بخش فنی را به نمایش بگذارد. قطعا همزمان با انتشار نسخه نهایی بازی، شرکتهای Nvidia و AMD هم درایورهای مخصوصی برای این بازی منتشر خواهند کرد که در افزایش بازه کارتهای گرافیک و رفع مشکلات احتمالی موثر هستند. در این بنچمارک گیری از نسخه ۳۹۸.۳۶ درایور Geforce و Adrenalin Edition 18.6.1 استفاده شده است.
حداقل سیستم مورد نیاز بازی
- سیستم عامل: (Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit
- پردازنده: AMD FX-6350, Intel Core i5 6600K
- حافظه مرکزی: GB 8 RAM
- کارت گرافیک: AMD Radeon ™ HD 7850, 2GB – NVIDIA GeForce GTX 660, 2 GB
- دایرکت ایکس: ۱۱.۰
- شبکه اینترنت: حداقل سرعت kb/s 512 برای بخش آنلاین
- فضای مورد نیاز: GB 50
آلفای محدود این بازی نسبت به نسخه نهایی آن، سیستم قویتری را برای اجرای در پایینترین کیفیت گرافیکی میطلبد؛ به ویژه در خصوص کارت گرافیک که حداقل به یک کارت AMD Radeon RX 480 با ۴ گیگابایت حافظه اختصاصی یا NVIDIA GeForce GTX 1060 با ۳ گیگابات حافظه اختصاصی نیاز است. لازم به ذکر است که نسخه آلفای بازی برخلاف نسخه اصلی، تنها از کارتهای گرافیکی که از دایرکت ایکس ۱۱.۱ و یا بالاتر استفاده میکنند، پشتیبانی میکند که در نوع خود جالب است که اشاره به نزدیک شدن دوران دایرکت ایکس ۱۱ به خط پایان در این مجموعه دارد.
برای مشاهده لیست کارت گرافیکهای مختلف و دایرکت ایکسهای مورد استفاده آنها به این سایت مراجعه فرمایید.
گزینههای گرافیکی بازی Battlefield 5 شباهت بسیار زیادی به سایر عناوینی که به کمک موتور Frostbite خلق شدهاند، دارد و به جز تغییر رزولوشن و Fullscreen/Window Mode شامل افکتهای بسیار زیاد و متنوعی میشود. یکی از مهمترین گزینهها مربوط به Anti-Aliasing میشود که از تکنولوژی TAA استفاده میکند و خود شامل گزینههای Medium، Low و High میشود. گزینه Ambient Light هم که مربوط به نورپردازی بازی است، شامل گزینههای SSAO و HBAO میشود.
در ادامه میتوانید تصاویر مربوط به صفحه تنظیمات گرافیکی بازی را مشاهده کنید.
سیستم تست:
- پردازنده: AMD Ryzen Threadripper 1950X , ۱۶ Cores – 3.4 GHz
- خنک کننده: Noctua NH-U14S TR4-SP3
- مادربورد: ASUS ROG Strix X399-E Gaming
- حافظه داخلی: G. Skill Flare X F4-3200C14Q-32GFX , 4x 8GB DDR4-3200
- Samsung SSD 960 Pro 512GB :SSD
- Seagate FireCuda 2TB :HDD
- سیستم عامل: Windows 10 64 bit
- کیس: Fractal Design Define XL R2
پردازنده:
از آنجایی که ما از یک پردازنده ۱۶ هستهای استفاده کردیم، با هیچ مشکلی در قسمت پردازنده مواجه نشدیم. با توجه به آمار و ارقام، مشخص است که بازی همانند نسخههای کنسولی، تنها از ۴ هسته و ۸ رشته (Thread) استفاده میکند. با توجه به تصویر زیر مشخص است که هیچ یک از هستههای پردازنده در هر هنگام اجرای این بازی با مشکل یا نوسان شدیدی مواجه نمیشوند و به راحتی دستور عملهای خود را به اجرا در میآورند.
کارت گرافیک:
در این بنچمارک گیری از دو کارت گرافیک بسیار قدرتمند به نامهای Nvidia GTX 1080 ti و AMD RX Vega 64 و البته دو کارت میان رده، یعنی GTX 1070 و RX 580 استفاده شده است.
نکته بسیار جالب درمورد بنچمارک بازی Battlefield 5 این است که در رزولوشن ۴K، کارت گرافیک RX Vega 64 عملکرد نسبتا مشابهی با کارت GTX 1080 ti داشته است. از GTX 1080 ti به عنوان قدرتمندترین کارت گرافیک شرکت انویدیا در بازار یاد میشود. اگرچه RX Vega 64 هم کارت گرافیک قدرتمندی به حساب میآید، اما معمولا آن را همرده و رقیب کارت GTX 1080 میدانند. به همین دلیل است که عملکرد مشابه آن به GTX 1080 ti بسیار تعجبآور و غیرمنتظره است. ارائه ۴۴ فریم در ثانیه توسط این دو کارت در رزولوشن ۴K نشان میدهد که آلفای بازی چندان هم روان و بهینه نیست و هنوز جای کار زیادی دارد. باید اشاره کنیم که استفاده از یک مانیتور Free Sync یا G Sync در این شرایط، الزامی است.
در تصویر زیر میتوانید عملکرد این دو کارت گرافیک در رزولوشنهای مختلف را مشاهده کنید.
در تصویر بالا میتوانیم ببینیم که عملکرد این دو کارت گرافیک در رزولوشن ۴K و حالت گرافیکی High تفاوت چندانی با هم ندارد. این موضوع میتواند مربوط به مشکلی در بهینهسازی بازی برروی کارتهای گرافیک انویدیا باشد؛ چراکه با کاهش رزولوشن یا نزدیک کردن گزینههای گرافیکی به Low، تفاوت این دو کارت به طرز عجیبی افزایش مییابد و کارت GTX 1080 ti خود را از سایر رقبا جدا میکند؛ در حالی که در حالت طبیعی، باید عکس این قضیه رخ بدهد. چراکه کارتهای قدرتمند، تواناییهای خود را در کیفیتهای بالا به رخ میکشند. به احتمال بسیار بالا بازی همخوانی و تناسب کافی با کارتهای گرافیک شرکت انویدیا را ندارند و نمیتواند از حداکثر توان آنها بهرهمند شود. پیشبینی میشود که این مشکل تا انتشار نسخه نهایی بازی برطرف شود و در بنچمارک نهایی بازی، شاهد تفاوت فاحش این دو کارت باشیم.
در تصاویر زیر میتوانید بنچمارک دو کارت گرافیک مذکور در رزولوشن ۴K و حالتهای گرافیکی مختلف را مشاهده کنید.
یکی دیگر از نکتههای جالب درمورد بازی Battlefield 5، بهینهسازی قابل قبول آن برروی کارتهای میانردهای مانند RX 580 و GTX 1070 است. به طوری که بازی به کمک این دو کارت و در رزولوشنهای ۱۰۸۰p و ۱۴۴۰p کاملا قابل اجرا است. حتی در رزولوشن ۴K و کیفیت گرافیکی Ultra هم کارت GTX 1070 قادر به ارائه فریم ریت ۳۳ فریم در ثانیه است که رقم مناسبی به حساب میآید، اما قضیه درمورد کارت RX 580 کمی متفاوت است؛ چراکه فریم ریت بازی در این رزولوشن تا عدد ۱۹ فریم در ثانیه افت میکند که به هیچوجه قابل بازی کردن نیست.
در تصاویر زیر، مقایسه هر چهار گرافیک در رزولوشنهای ۱۴۴۰p، ۱۰۸۰p و ۴K قابل مشاهده هستند.
نتیجه:
آلفای بازی Battlefield 5 مانند اکثر عناوین شرکت الکترونیک آرتز مشکلی در استفاده از پردازندههای مختلف ندارد و یک پردازنده ۴ هستهای به کمک تکنولوژی «Hyper Threading» به راحتی از پس خواستههای این بازی برمیآید. بازی در استفاده از کارتهای گرافیک مختلف، عملکرد قابل قبول و رضایت بخشی دارد، اما مشخص است که این بازی، مشکلاتی در استفاده از کارتهای گرافیک شرکت انویدیا دارد که قطعا این مشکلات تا زمان انتشار نسخه نهایی، حل خواهد شد. در کل آلفای این بازی برروی رایانههای شخصی، بهینهسازی خوبی دارد و بازیکنان را در رزولوشنهای ۱۰۸۰p و ۱۴۴۰p اذیت نخواهد کرد، اما در رزولوشن ۴K قطعا به یک کارت قدرتمند مانند GTX 1080 ti یا RX Vega 64 نیاز خواهید داشت تا از تجربه بازی لذت کافی را ببرید.
در قسمت پایین، میتوانید تصاویری را که مربوط به گیمپلی آلفای Battlefield 5 میشود، مشاهده کنید.
بازی Battlefield 5 در تاریخ ۱۶ اکتبر ۲۰۱۸ مصادف با ۲۴ مهر ۱۳۹۷ برروی سه پلتفرم ایکس باکس وان، پلیاستیشن ۴ و پیسی منتشر خواهد شد.
نظر شما چیست؟ آیا از عملکرد آلفای بازی برروی رایانههای شخصی راضی هستید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.